Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela epické přivítání do světa seriálové Hvězdné brány a seznámení s Teal'cem a Goa'uldy. Chování je občas více či míně naivní a ještě se nenaučili krýt se doma před střelbou po návratu, ale WOW efekt byl i po 25 letech od prvního odvysílání.  ⤷ E02 ()

Desmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl jden z nejpovedenějších filmů k SGC. Měl všechno a divákovi ještě přinesl dárek v podobě příslibu, že uvidí ještě mnohem více dalších světů. Celá SG mě bavila výborně a tenhle film něbyl vyjímkou. Je docela zajímavé, jak si pořád dokáželi držet svou tvář. Většina seriálů jde sestupnou tendencí co se sérií týče. Tady jsem měl pocit, že seriál graduje, totiž že každá nová série je lepší a lepší. Tenhle film byl na začátku tohoto boomu, a proto si zaslouží plný počet.. =)) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No na tohle se ještě dalo koukat. Hlavně začátek ušel, pak už jen nevýrazné tv sci-fi v levných kulisách stejně jako celý po něm jdoucí seriál, jehož fanouškem jsem nikdy nebyl a platí, že ani původní film pro mě není žádný velký kult. No aspoň jsem se dozvěděl kde se vzali ti Gualoudi kteří tam pak strašili v každém dílu.40% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Emmerichovu Hviezdnu bránu mám rád a toto na ňu nadväzuje a navyše to ma vysoké hodnotenie, takže som sa na film celkom tešil. Lenže z každého kúsku tohto "filmu" priam kričí lacné TV spracovanie. Vizuálna stránka mi ešte vadí najmenej, mám skôr na mysli scenár, herecké výkony a najmä dialógy. Pri niektorých hláškach, ale aj pri niektorých "dejových zvratoch" som dostával záchvaty smiechu. Pred pozretím tohto pilotného filmu som ešte koketoval s myšlienkou, že by som si pozrel aj nejaké epizódy seriálu. Pri sledovaní filmu ma ale chuť prešla, to by som pri tom asi zošalel. Škoda, myšlienka rôznych hviezdnych brán do rôznych svetov mala celkom slušný potenciál. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počátek jedné éry a jednoho kultovního seriálu. Navázání na Emmerichovu Hvězdnou Bránu (1994) je hladké, jednoduché a téměř byste nepoznali, že se jedná o "neplánovaný" sequel, který je vlastně pilotem oné SG-1. Mě na jednu stranu mrzí, že se změnily herci (jasně, logicky), ale na druhou tu máme fantastické a neokoukané herce Richarda Dean Andersona, Michaela Shankse, Christophera Judge a Amandu Tapping. Tady je samozřejmě vidět rozdíl v efektech oproti kultovního filmu (jasně, logicky), ale na druhou stranu je to kouzlo devadesátek. Což nikdy neomrzí. Za mě jsou Děti bohů parádním pilotem, který započal jednu zlatou seriálovou éru. (80 %) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)
  • Když O'Neill (Richard Dean Anderson) pozve Daniela (Michael Shanks) k sobě domů, můžeme nad krbem spatřit stříbrnou hvězdu – třetí nejvyšší vojenské vyznamenání udělované za mimořádnou odvahu v boji proti nepříteli Spojených států. (HellFire)

Reklama

Reklama