Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Asgarďané bijí na poplach. Na jejich mateřskou planetu zaútočili replikátoři. Ovšem naschvál. Když totiž zkoumali Reese (z epizody Hrozba), našli příkaz, který všechny replikátory přivolal na jedno místo, do předem nastražené asgardské pasti. Bohužel zařízení na zpomalení času (ta past) se nespustilo. Proto Thor žádá o pomoc SG-1. Jen jejich „ne tak moc vyspělé technologie“ mohou proniknout skrz replikátorské systémy. Osud Asgarďanů je tímto v jejich rukou. (Varan)

(více)

Recenze (11)

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E11S05E19 Primitivní a nedodělaná mezihvězdná loď neplánovaně odstartuje ze Země. Co s ní uděláte? a) Vrátíte se a dokončíte ji. b) Poletíte s Asghardy porazit s ní největší hrozbu pro celé galaxie. Ano, b je správně. A ano, zase se to brutálně zvrtne a SG-1 skončí v zajetí na replikátorské planetě, kde se jim v hlavách hrabou lidští replikátoři, inspirovaní Reese, jejich stvořitelkou. Ale jeden z nich se Reese podobá víc než jiní... Epizoda plná zvratů, vzpomínek, ne/lidskosti a morálních dilemat. ⤷ E13 ()

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů 6. sezóny. Replikátoři v lidské podobě! Několika galaxiím hrozila zkáza. SG-1 se podařilo pohromu alespoň na čas odvrátit díky tomu, že jeden z replikátorů byl odlišný, projevil svou lidskost a chtěl SG-1 pomoci. Členové SG-1 byli nuceni využít jeho lidskosti, která se ukázala být jedinou slabinou replikátorů, proti němu a fakticky ho zradit, aby zachránili celý vesmír. Některá rozhodnutí bývají velmi těžká... ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Replikátori vracajú úder, tentoraz však už ako 'new age'. Skvelá epizóda, niekedy až s trilerovskou atmosférou, aj keď aj s pár logickými chybičkami. Super záver s rozhodnutím, či sa zachovať amorálne a zachrániť si kožu. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá epizoda, kde vidíme novou podobu Replikátorů, která vznikla, když se Asgardská past obrátila proti našim malým šedivákům. Nejlepší částí epizody je morální dilema, kdy SG-1 využije slabosti jednoho z replikátorů, kterou je chování jako člověk a obětují ho pro zastavení celé rasy. A jak je vidět, nikdo z nich z toho nemá nejlepší pocit, ani O'Neill, který své rozhodnutí nahlas obhajuje (a působí dojmem, že se snaží přesvědčit i sám sebe). Vážné téma je v první polovině odlehčeno trochou humoru (úžasná etuda Teal'c a zmrzlina) a jsou zde dobré herecké výkony Iana Buchanana a lidského replikátora Currieho. Jenom nechápu, proč je tato epizoda uvedena jako dvojdíl k Prometheus, tématicky spolu nijak nesouvisí. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Enterprise? Nesouhlasili! :-D Skvělý díl a představení již vyvinutého nejnebezpečnějšího nepřítele ve vesmíru. Oni jsou opravdu děsiví! Ano, ty povídačky o tom v čem jsme vlastně jiní a tak podobně, jsou zajímavé, ale taky dost mimo. Člověk se dokáže množit i vše ničit, ale uvědomuje si to a do jisté míry se to snaží změnit, nebo omezit a není náš jediný cíl zvýšit náš počet na úkor všeho ostatního! A to je hodně zásadní rozdíl. Závěrečné rozhodnutí bylo správné i morálně. Oni ho nezabili ani nezničili, jen je trochu přibrzdili (pokud to někdo nepochopil, tak v té časové bublině budou žít normálně dál, jen vesmír kolem nich bude plynout rychleji), což není vysloveně špatně. Nehledě k faktu, že hrozba, kterou Replikátoři představují, dokáže ospravedlnit téměř vše... Opravdu bych netvrdil, že O'Neill má arogantní a chladnou logiku, ale přesně naopak! Logiku ano a někdy musí být chladná, ale to rozhodně neznamená, že je chladný a arogantní. Pokud si to někdo myslí, tak jeho postavu do šesté sezóny vůbec nepochopil. Prostě jen ví, co je nutné udělat a mnohá rozhodnutí jeho samého vysloveně netěší, podobně jako v tomto díle! A zničení Reese nebyla chyba!! Opak by byl jen sluníčkové zbožné přání s nedozírnými důsledky! ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Replikatori sa vďaka stroju času vyvinuli a užili si trochu mučenia ľudí. Zrada ako chladnokrvné racionálne rozhodnutie mi prišla celkom smutná. Páčila sa mi planéta replikatorov zložená z blokov a piaty mal taky zlatý nevinný kukuč. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkání de facto s novou rasou, jejíž hlavní poslání je se množit...v čem jsme jiní? Závěr byl trošku rozporuplný, opět se projevila O'Neillova až arogantní chladná logika, která zabila i stvořitelku replikátorů. Zajímavé také sledovat, že to, co lidé považovali za odstranění chyby ostatní replikátoři považovali za chybu. :) ()

Reklama

Reklama