Reklama

Reklama

Myši patří do nebe

  • Francie Même les souris vont au paradis (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Ten se dokázal s nasazením vlastního života postavit děsivému lišákovi Tlamounovi, postrachu celého lesa. Boj sice nevyhrál, stal se ale obdivovaným hrdinou myšího společenství. Šupito chce všem dokázat, že odvaha je dědičná. Snaží se zopakovat jeho legendární kousek - vytrhnout pár chlupů z liščího kožichu. Za cíl si vybere spícího mladého lišáka Bělobřicha. Vše se nakonec semele trochu jinak, než si malá myška představovala. Lišák se nečekaně probudí a honička končí nešťastně pro oba dva. Šupito i Bělobřich se dostanou do zvířecího nebe. Při pokusu vyhnout se vstupní očistné koupeli v nebeských lázních na sebe myška i lišák opět natrefí a díky společné nelibosti k mytí jsou přinuceni pokračovat v cestě společně. Putují po nebeských atrakcích i fantaskních zákoutích, zažívají nejrůznější dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Šupito je na Bělobřicha nejdřív pořádně naštvaná, ale postupně si uvědomuje, že je jiný než ostatní tolik nenáviděné lišky. Na cestě nebem musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (203)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ač tvůrci cílí na věkovou kategorii šest až dvanáct let, je to stejně dobrý zážitek i pro dospělého (byť už některé věci vidí jinak). Výborný je jak samotný příběh, tak výtvarné zpracování od lokací až po loutky a v neposlední řadě dabing a hudba. Klasické loutkové práci tu sice trochu pomáhají počítače, ale tahle kombinace je dobře namíchaná. Po Duši je to v krátké době druhý animovaný film ze zásvětí, a jsem rád, že mi ten domácí přijde lepší. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nebe, peklo, ráj, kam tě, duše, dám ? No přece DO NEBE ... do ZVÍŘÁTKOVÉHO nebe - to aby se ukázalo, zač stojíš, milá zvířátková duše ... a jakými nadčasovými pravidly se řídí zvířátkový - a vlastně i lidský život. V první řadě musím ocenit výtvarnou stránku příběhu, který měl odvahu a vydal se cestou necestou klasické animace. Ovšem ve druhé řadě ... je všechno ostatní druhořadé. Buďto máte neodbytný pocit, že něco podobného už jste x-krát viděli - viz akční dobrodružství v útrobách nebeské koupelny ... nebo si nejste úplně jistí, jestli vševidoucí a vševědoucí oko zvířátkového Boha nebeského, zastoupeného scénářem + režií, netrpí šedým zákalem, když neumí odhadnout ty nejpravější potřeby svých oveček. Alespoň já osobně neznám mnoho zvířátek, která by milovala zrovna LUNAPARK. Nicméně chápu jeho poslání, zrovna tak jako účel Lesa lesů ... i když ohledně posledně jmenovaného bych měla přece jenom jednu drobnou technickou poznámku: Všichni aktéři jsou přece MRTVÍ a nacházejí se V NEBI - i když procházejí něčím, co připomíná spíš očistec ... tudíž logicky nikdo nikoho nemůže zabít a řekla bych, že ani sežrat. Finále taky neprobíhá docela podle mých představ ... je zbytečně LIDSKÉ a pramálo ZVÍŘÁTKOVÉ, alespoň co se zprostředkování zvířátkových vzpomínek dotýká. Ale úplný závěr je dostatečně pohádkový ... a ve výsledku je příběh myšky a lišáka líznutý vírou a náboženstvím jen v míře, kterou unesu - a způsobem, který se mi nepříčí ... takže mě nestihne úplně odradit. Slabší 3* P.S.: Pro školkové děti snad až moc strašidelné ... a možná i zbytečně depresivní - ve druhé polovině stopáže. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Když jsem tehdy viděl trailer tak mě to vůbec nezaujalo pak to začaly všichni chválit tak mě to lákalo ,ale zase kina byly plné tak to neprošlo a musel jsem čekat až kdy to vyjde  . Ten svět je zajímavý a dobře zpracovaný bohužel tomu chybí osudovost a i nějaké pravidla co měla třeba podobná Duše. Navíc zde nejsou takřka žádné překážky nikdo se Vám  nesnaží překazit jít zpět na svět a všichni jsou na Vás hodní. Vedlejší postavy to nemá nebo nejsou zajímavé případně řeknou dvě tři věty a konec chybí zde i hudba a humor zaregistroval jsem pouze jednu vtipnou scénu v tom lunaparku  . Konec je nedořešený jelikož by mě zajímalo zda by se mohly převtělit do stejného zvířete nebo by to nešlo jelikož v tom zvířeti už kdysi umřely. 60 procent ()

Perry-

všechny recenze uživatele

Nebudu hodnotit, protože to je film pro jinou cílovku. Čekal jsem, že se zabaví jak děti, tak dospělý, ale bohužel. Děj je plochý, kromě začáku a konce nemá moc co nabídnout. Hlasové výkony mi moc nesedly a přišlo mi to místy příliš infantilně podané. Jako dospěláka mě to nebavilo a dal bych slabé 3*. Na druhou stranu, dětem se to asi líbit bude víc a zpracování postaviček je na slušné úrovni. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se moc.Stop motion animaci mám velmi rád a nutno zdůraznit,že je zde na vysoké technické úrovni.Taktéž výtvarná stránka je vynikající.Co snižuje mé hodnocení je příběh,který není originální a především charakter hlavní postavy myšky Šupito.Vím,byl to záměr,ale Šupito je téměř celý film nesympatická "čůzička" a vůbec jí nepomáhá hlas Pavlíny Balner,které bylo v době ozvučení filmu cca 35 let,Šupito je věkem adolescent a tudíž se Pavlína snaží hlas položit do jiné polohy než je její vlastní a poměrně to ruší.Nejslabší článek filmu je část v lunaparku,ale možná je to tím,že nemám lunaparky v oblibě.Jak hodnotit vizuálně úchvatný film s dětským dějem a hlavní postavou,která vám je nesympatická?Lehkým nadprůměrem. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (6)

  • Pro potřeby filmu bylo vytvořeno 80 originálních postaviček a 11 samostatných scén. (raininface)
  • Pro natočení filmu bylo potřeba vybudovat na Barrandově úplně nové studio, protože žádné ze stávajících animačních studií se neodvážilo přijmout tak rozsáhlou zakázku. (raininface)
  • I v tomto rodinném filmu mohou diváci slyšet populární zvuk Wilhelm scream. (vyfuk)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

29. ročník Českých lvů ovládl Zátopek

05.03.2022

Dnešní večer se nesl mimo tradičního oceňovaní české filmové tvorby rovněž v duchu sounáležitosti s válkou zpustošenou Ukrajinou. Vystoupil například i ukrajinský velvyslanec v Praze Jevhen… (více)

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama