Reklama

Reklama

Wu-Tang: Americká sága

(seriál)
  • USA Wu-Tang: An American Saga (více)
Trailer
Životopisný / Drama / Hudební
USA, (2019–2023), 25 h 15 min (Minutáž: 41–70 min)

Tvůrci:

RZA, Alex Tse

Hudba:

RZA

Hrají:

Tamiz U. Rezvi, Caleb Castille, Anthony Chisholm, Dave East, Zolee Griggs, Julian Elijah Martinez, Ashton Sanders, Siddiq Saunderson, Tom Galantich (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Děj je zasazen do začátku 90. let v New Yorku, na vrcholu crackové epidemie. Seriál sleduje vytvoření Clanu, vizi Bobbyho Diggse alias The RZA, který se snaží dát dohromady tucet mladých černochů, kteří jsou rozpolceni mezi hudbou a kriminalitou, a ze kterých se nakonec stane ten nejméně pravděpodobný příběh amerického úspěchu. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele HennessyVSOP k tomuto seriálu (11)

Wu-Tang: Americká sága (2019) 

Zvláštní směs pozadí hip hopové legendy a klišoidních urban story. Díly, které se týkají hudby jsou absolutně super, vata kterou je to proložené už tolik ne. Vzhledem k tomu, kdy ta serie končí je pro mě otázkou, jestli to mělo nebo má zamýšlenou druhou řadu, protože ta by mě opravdu zajímala. Jinak je to poměrně slušné, místy mi to připomínalo The Wire. A musím uznat, že ODB je zahranej opravdu skvěle. ()

Může to být tak jednoduché (2019) (S01E01) 

Pilotní díl je udělanej dobře nicméně mám několik poznámek. Za prvé je to poměrně dost explicitní, což je v pořádku, ale je to ještě o stupeň dál než např. The Wire. Z tohohle důvodu si nejsem zároveň úplně jistej autentičností seriálu, mám pocit, že to je lehce přibarvený (např. MethodMan skutečně dělal v shopu na Liberty Island, ale pokud vim tak ne asistenta vedoucího - a podobně čekam, že je toho přikrášlenýho víc). Zároveň je trochu problém se orientovat v lidech a vztazích mezi nimi, tak uvidíme, jestli se to zllepší v dalších dílech. Jako pilot mě to každopádně vtáhlo a sérii dokoukám. ()

Winter Warz (2019) (S01E02) 

Druhý díl má trochu problém, protože narozdíl od pilotu se v něm zas až tak moc nestane. Kvituju, že se dá už trochu líp oreintovat v postavách, některý scény jsou navíc velmi pěkně natočené a začíná fungovat vztah k jednotlivým postavám, ale chtělo by to vážně zrychlit tempo. ()

Jsme v tom všichni spolu (2019) (S01E03) 

Třetí díl je první postavenej ne na klišoidních pouličních tématech, ale na hudbě. A je to najednou hodně velkej rozdíl. Scény jako závěrečný titulky třetího dílu jsou nezapomenutelný (pro fanoušky hip hopu). ()

Mám jen tebe (2019) (S01E04) 

Komorní díl, kde jsou ale velmi dobře zpracované flashbacky. Bohužel hudby pomálu. ()

Studená válka (2019) (S01E05) 

Stejně jako předchozí epizoda, ani tady to není moc o hudbě. Ale, Cold World je první z dílu "ze života", kde jednak nemá divák pocit, že si tvůrci přibarvují ve velkém a za druhé je opravdu natočená s citem. ()

Beznaděj (2019) (S01E06) 

Tak zatímco Cold Wars balancovala na hraně, tak Impossible už je zas za hranou a dělá z toho seriálu extrém na druhé úrovni :/ American Saga fakt nemůže být dojemná a snažit se o to mi nepřijde normální. ()

Krabice v ruce (2019) (S01E07) 

Díl věnovaný Method Manovi a ukazující začátky RZA v hudebním průmyslu. ()

Hudební vydavatelství (2019) (S01E08) 

Skvělá epizoda hodně zaměřená na hudební rozměr seriálu, se spoustou zajímavých scén kolem produkce a vztahů ústředního tria. Kdyby byl takhle udělaný celý seriál, vůbec by to neškodilo. ()

Vyhlašuji válku (2019) (S01E09) 

Předehra před finále, plná odkazů na kung-fu filmy. Odsud je poměrně jasné, kam směřuje konec serie, nicméně je podle mě dost škoda, že je konec tak zrychlený. Protože zrovna v tenhle moment je to zajímavé nejvíc. ()

Den vraždy (2019) (S01E10) 

Bohužel to skončilo děkově dřív než bych chtěl, takže druhá řada? ()

Reklama

Reklama