Reklama

Reklama

Wu-Tang: Americká sága

(seriál)
  • USA Wu-Tang: An American Saga (více)
Trailer
Životopisný / Drama / Hudební
USA, (2019–2023), 25 h 15 min (Minutáž: 41–70 min)

Tvůrci:

RZA, Alex Tse

Hudba:

RZA

Hrají:

Tamiz U. Rezvi, Caleb Castille, Anthony Chisholm, Dave East, Zolee Griggs, Julian Elijah Martinez, Ashton Sanders, Siddiq Saunderson, Tom Galantich (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Děj je zasazen do začátku 90. let v New Yorku, na vrcholu crackové epidemie. Seriál sleduje vytvoření Clanu, vizi Bobbyho Diggse alias The RZA, který se snaží dát dohromady tucet mladých černochů, kteří jsou rozpolceni mezi hudbou a kriminalitou, a ze kterých se nakonec stane ten nejméně pravděpodobný příběh amerického úspěchu. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Stromovous87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekaně výborný seriál! Od Wu-Tangu jsme slyšel jen pár písniček a nevěděl jsem jak bohatý příběh mám očekávat. Na seriálu je výborné opravdu vše: Prakticky neznámí herci, kteří se dokonale sžili s postavami a podávají mistrovský výkon. Skvělá kamera a úžasné lokace New Yorku. První série jakoby ani nebyla o hudební kapele, ale jen o partě týpků z ghetta, kteří se v menší nebo větší míře dají označit za "gangstas" . Všichni pochází z dost hrozných podmínek a je zázrak, že se dožili dospělosti a díky RZA se jim podařilo dát dohromady jednu z nejúspěšnějších skupin 90 let. Druhá série ukazuje formování kapely a zvedá laťku zase o něco výš - hlavně epizody 5 a 6  celkově celá druhá polovina série. Třetí řada je dokonalou tečkou za tímhle úžasným seriálem – co díl to skvost 😉 ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Wu jsem poslouchal kazety a jezdil na koncíky a popravdě jsem se trochu obával série o tlupě ze Staten Islandu. Ze začátku to bylo krapet zmatečný a uloudaný, nakonec série chytila celkem solidní tempo. Cast se vydařil na výbornou, kdy první co, tak mě zarazila nepodbnost Methodmana aka Shotguna. To se srovnalo když postava začala rapovat, bylo to přesný. Old9ýbího hraje dokonce jeho syn. Genius je opravdu největší profík a Reakwon si pořád šmudlá ruce jako v reálu. Jo cast se povedl, ale nejlíp z toho vyšel RZA pod jehož taktovkou to celý vzniklo, není divu, že jeho Bobby je fakt sympoš. Fakt maximální, až se mi to nechce věřit. Skvělá série, doporučuji. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jedna z najosobitejšich hiphopovych skupín aká kedy bola si zaslúžila seriálové spracovanie viac ako filmové už len kvôli veľkému počtu členov. Dopadlo to chvalabohu dobre a pre fanúšikov bude radosť sa pozerať. Seriál veľmi dobre funguje ako dráma, krimi pozadie tiež nie je na škodu a podaril sa aj kasting. (Jedine Method Man mi až tak nesedel). K dokonalosti chýba väčší ťah na bránku a asi by stačilo menej epizód. Príbeh dosť ťahá sila hudby ajkeď sa drvivá väčšina častí sústreďuje na iné veci. Poriadnu nálož rapu dostaneme až v 2. sérií niekde v polovici. Čakanie sa ale vyplatí. 1.séria 7/10   2. séria 7/10 ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní směs pozadí hip hopové legendy a klišoidních urban story. Díly, které se týkají hudby jsou absolutně super, vata kterou je to proložené už tolik ne. Vzhledem k tomu, kdy ta serie končí je pro mě otázkou, jestli to mělo nebo má zamýšlenou druhou řadu, protože ta by mě opravdu zajímala. Jinak je to poměrně slušné, místy mi to připomínalo The Wire. A musím uznat, že ODB je zahranej opravdu skvěle. ()

AutiXrist 

všechny recenze uživatele

Rap ma až tak nebaví. Ale ako dráma ma to bavilo, a hlavne ako RZA vníma hudbu, myslím, že hlavne preto je W-T C zapametateľný . Príbeh mi pripomínal Popolušky. Stačí odvaha a vyjsť zo svojej niekedy doslova krabice, ostať na žive, mať v hlave hudbu, veľa tímovovej práce a niektoré čínske kungfu filmy vedú týchto pouličných bastardov k úspechu. ( Ospravedlnenie za hanlivé slovo, nešlo mi o rasovú nekorektnosť ani o prirovnanie ku krížencovi rodu Canis. ) ()

Galerie (282)

Reklama

Reklama