Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (120)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé vidět typickou dietlovinu poprvé až 32 let po jejím vzniku. 1) V době vzniku seriálu jsem měl zcela jiné zájmy, než sledovat televizi. To přetrvalo dost dlouho i po převratu. Vlastně až dnes se dívám, poprvé, v osobní premiéře, na seriál, zřejmě jeden ze slabších, českého seriálového génia Jaroslava Dietla. 2) Nelze přehlédnout naivní plakátový děj, jednoduchý život víceméně podle socialistických normativů i postavy - hrdiny nové doby. Nechybí pro Dietla typické unylé nebo šablonovité ženské hrdinky, předvídatelnost děje i všezahrnující šedivá dobová nuda. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Jsou lepší seriály z té doby které jsou za 4*. Musím mít rezervu třeba pro takovou Nemocnici na kraji města 1-20, která je jasně za 5*. Ta škála pěti hvězd je prostě hrubá, protože na druhou stranu bych Velkému sedlu docela rád dal za 4* za tu krásnou přírodu, za pana Holého (myslím asi nejlepší herecký výkon) atd. a hlavně v porovnání s dnešními seriály, kterým jsem snad dal také za tři hvězdy a to málokterým. A určitě se rád podívám na Velké sedlo, když je zrovna reprízován a třeba ty seriály, kterým jsem dal za 3*, si klidně nechám ujít. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Seriál je moc hezky natočen, nechybí v něm humor, napětí, zvraty, láska a hlavně nádherná příroda. Jen ta láska mi trochu vadila, to věčné střídání vykání a tykání Ivany a Sykyty bylo zkraje úsměvné, pak už trochu trapné. Ale seriál byl hlavně o nádherné přírodě v okolí přehrady a to vnímám jako silný zážitek. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mám velice rád. O životě u přehrady ,určitě jeden z těch povedenějších. Vždy mě je líto toho kluka co se na konci při záchraně jiných utopí. A pohled na starého Šperla je velice dojemný ,stejně jako na otce Michala ,který si odváží jeho věci a ptá se hrázného ,že nebyl tak špatný?A postava V. Jandáka jako záletníka taky dobrý. Jeden ze seriálů ,který končí velice smutně viz zmínění utopení kluka a odchod partnerky od hlavního představitele a on jde se psem po silnici. a vidí avii jak odváží nábytek. ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne zajimavy a koukatelny serial, ktery ma hodne svetlych momentu. Herecky je to zvladnute taky dobre. Prvni dily se mi libili moc, je v nich takova krasna atmosfera s par lidma co si zijou klusek od prehrady a uzivaji si kras zivota v pracovnim tempu. Druha cast je uplne jina, nekde v pulce se to zlomi a vesele sceny  detské mini vsuvky a takova ta vsudy pritomna radost se vytrati. Je az s podivem proc dojde k takovemu zlomu a takové to těšení, že si to pustim tam uz skoro neni...Čtyři hvezdy za herce a napád. Nevim proc je zde v popisu Palyza hodnocen jako jednoznacne nekladna postava, protoze jednoznacvne kladna je. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Tento díl se natáčel na přehradě Kružberk, na nádraží Budišov nad Budišovkou, Ostravě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Když je malá Lucinka (Lucie Bulavová) vyvolána při zápisu do školy ke zpívání před třídou a jde k tabuli, je nad ní vidět stín mikrofonu zvukaře. (rakovnik)

Reklama

Reklama