Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Česká porevoluční kinematografie plodila jednu zrůdnost za druhou. Všichni chtěli být světový a hlavně na tom vydělat. Ale ono to nějak prostě nešlo. Literární předlohu tohoto snímku jsem nečetl, ale co jsem slyšel, tak jedině samou chválu. A tak nechápu, co vedlo k tak velkolepému prznění celého námětu. Zřejmě chtěli navázat na úspěšný film Víta Olmera 'Bony a klid'. K této myšlence mě svádí fakt, že je tu inspirace hodně viditelná. Martina Zounara v té době ještě hřála popularita ze seriálu 'Chlapci a chlapi' a tak tu byla sázka na jistotu. Jenže nakonec bylo vše jinak. Jeden patos střídal druhý. Nelogičnosti a absolutně špatná režie sráží veškeré snažení do kolen. Zounarova drsnost byla spíše k smíchu. A Lucie Benešová? Nevím jestli to bylo v její roli, ale taková najivka je opravdu na zabití. Prý se chystalo pokračování, ale nesehnali se peníze. Není divu. Do takové hrůzy už prostě nikdo investovat nechtěl. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Prima Varecka Zounar jako dost mozna nejvetsi trotl v dejinach kinematografie. Chapu, ze zahrat takovyho idiota asi muselo byt tezky a Martinovi se to tradicne nepovedlo. Jeho vykon byl tak trapny az me bavil :-) Odhalena Lucie - automaticky hvezda navic. A tu druhou davam za cigana Labudu. Celkove pruser, ale nikoliv nekoukatelnej. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu mě překvapilo celkově nízké hodnocení. Nemyslím si, že to byl zase tak špatný film. Spíše lehce podprůměrný. Ostatně Zounar nebo Labuda hráli dobře. To Lucie Benešová byla zajímavá jen tím svlíkáním. Hlavní hrdina je na můj vkus hodně naivní, na druhé straně snímek ukazuje, jak to kdysi fungovalo a bohužel, v trochu obměněné situaci to funguje dodnes. Trochu nechápu ten otevřený konec, který vlastně nic neukončuje. Jako by skončila epizoda seriálu. Ano, četl jsem, že mělo být pokračování, ale přece jen bych čekal trochu konečnější závěr. Samotný scénář ani hudba přitom nejsou špatné. Jen je trochu nudnější děj a pořád se s hlavní postavou motáme v kruhu, kdy se opakují neustále tytéž prohry, jen v jiném oboru. Takže zopakuji to, co jsem napsal na začátku. Není to vyložený průšvih, ale lehce podprůměrák určitě. ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Vexlák alias Zounar mě nepotěšili a ani já ho nepotěším. Jeho herecké schopnosti mě nikdy nepřekvapily ani v nejmenším a jsou mi tak podobně jako on naprosto ukradené ale bohužel jsem si zapnula Barrandovskou sortu hnusu a ostudy českého národa, která mě utvrdila v mém názoru - české komunistické braky nebrat!!! Divné je, že si tehdy mohli dovolit takovou spoustu sexuálních scén a plandajících kozenek apod... Asi jsem nezažila skoro žádný inteligentní český scénář. Jak smutné a zároveň paradoxní. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film přišel v nevhodný době - v dřívější by to bylo asi statečné jako v případě Bony a klid, ale v roce 1994 to téma nikoho nezajímalo. Dvě hvězdy dávám tak leda za odvážnou erotiku na český film, ale jinak bída a děs. Zounar mne neiritoval ale spíš pobavil, než jsem zjistil, že tvůrci zamýšleli jiný žánr než veselehru. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)
  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama