Reklama

Reklama

Cyborg

  • Česko Kyborg (více)
Trailer

Amerikou 21. století zmítají sociální nepokoje. Zuří smrtící epidemie a život se pro obyvatele stává děsivou a krutou noční můrou. Jen Pearl Prophet (Dayle Haddon) - kráska, která je napůl člověk a napůl robot - zná způsob, jak proti nákaze vyvinout účinnou vakcínu. Ale během její zoufalé cesty pro látky potřebné k výrobě léku je Pearl zajata kanibalským gangem Pirátů, který si chce protilátku nechat pro sebe a ovládnout s její svět! Jen schopnosti statečného bojovníka s mečem Gibsona Rickenbackera (Van Damme) mohou zachránit ji i zbytky civilizace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

InJo 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle ultra béčko v dnešní době je skoro k nezaplacení... Skvělé guilty pleasure s nečekaně hustou atmosférou, spoustou akce a absolutně výborným béčkovým záporákem. :) Krásných a naprosto spokojených 50 %, ale vidět to bez původního (geniálně špatného) českého dabingu, ve kterém figuruje jen pět dabérů (tři muži, dvě ženy), je to tak o 10 - 20 % míň... ;-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ale čistě z analytického hlediska za pět pěticípých, protože kdo viděl režisérský sestřih, musí obdivovat jak Pyunův neumětelský pokus o čisté evangelické umění, tak dovednost hollywoodských producentů udělat z tak nesourodého a mimózního materiálu koukatelné osmdesátkové béčko podle žánrového mustru. RESPEKT, CHLAPI! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Současných 48% je hodně krutých. Cyborg rozhodně nepatří k těm horším vandammovkám, byť jej silně poznamenaly cenzurní zásahy a necenzurovaná verze by mohla být i pecka. Neměl jsem tu čest, ale je jasné, kde nemilosrdná ruka cenzorova zasáhla. Třeba konec obrovského Ralfa Moellera, mimochodem i tak velmi pěkná scéna, nebo masakr ve vesnici. Po choreografické stránce to má pak béčkař Pyun taky zvládnutý dobře a pochmurná atmosféra  postapokalyptického světa rozhodně neurazí. Příběh je slabší a zrovna ženský kyborg je vůbec nejslabším článkem a působí vlastně zcela nadbytečně a jeho úkol nakonec vyšumí do ztracena, ale zcela nezapomenutelné je pak i uřvané a choreograficky naopak naprosto příšerné finále s hlavním záporákem Fenderem. To je zase guilty pleasure jako kráva. Osobně  tu velmi rád lehce nadhodnotím a jdu do čtyř. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Van Damme, Sly i Arnie mají jak áčkové (nebo alespoň áčkově vypadající) filmy, tak béčkové braky (viz komenty Cobra, Running man...). Tohle už není ani to céčko. Hodně filmů v mých dětských očích vypadalo dobře a já procitnul až v dospělosti, ale Cyborg je příklad filmu, kdy i jako děcko jsem poznal, jak amatérsky je to celé natočené a sestříhané. Záběry během akce kolikrát na sebe vůbec nenavazují. Hudba je nejspíš braná z 8mi bitové konzole Sega Master System, ty samply už jsou fakt hodně low cost a z neustálého "dummmm luuu-luuuuu, dummm luuu-luuuuu, dumluululululuuuu...." už po čase skoro bolí hlava. Nevyrovnanost ratingu je až zvrácená, na jednu stranu máme na záběru mrtvolu ukřižované nahé ženy s pekáčem, hnedka vedle mrtvolu ukřižovaného nahého chlapa i s pytlíkem, ale podříznutí lidí je mimo záběr, jakoby to bylo cenzurováno na skopčáckých programech Pro7 či RTL. Jedna hvězda za Ralf Moellera, který s tou trvalou vypadá jako zpěvák z Rhapsody a za celkem stylového záporáka, ze kterého mělo jistě nejedno děcko noční můry. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

JCVD je v tomhle filmu ještě tak mladý, až mě to skoro překvapilo, že vypadá jako ucho. Ale předvádí zde to, proč ho máte rádi. Kope kolem sebe hlava nehlava, v jednu chvíli je to s ním nahnuté a on se transformuje v podstatě do Ježíše, ale to jen proto, aby všem natrhl prdel. Fajn retro, které bych si klidně pustil ještě někdy jednou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (17)

  • Poslední počin filmového studia Cannon Records. (Chatterer)
  • Jackson „Rock“ Pinckney, který ztvárnil jednoho z pirátů, byl během natáčení nešťastnou náhodou Van Dammem udeřen nožem do oka, o které následně přišel. Pinckney ho zažaloval a u soudu získal 485 tisíc $. (Eldrick)
  • Aby snímek získal rating "R", musely být výrazně zredukovány násilné scény. Odstraněny byly tak například záběry s řezáním krků během masakru ve vesnici. Odebrána byla také scéna, ve které Gibson Rickenbacker (Van Damme) zabije jednoho z protivníků, který pak v sestříhané verzi náhle zmizí. (Eldrick)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama