Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lord Macbeth (Denzel Washington) je přesvědčen trojicí čarodějnic, že je jeho osudem stát se příštím králem celého Skotska. Ambiciózní žena (Frances McDormand) jej v tom podporuje a k naplnění proroctví zbývá jediné – zbavit se krále současného (Brendan Gleeson). (buzzwoody)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (74)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Divadelní depka, kterou Joel Coen vzdává hold nejen divadlu a Shakespeareovi, ale především filmu jako řemeslu takovému. Rozhodně lepší než ten poslední experimantální western, co natočil s bráchou. Příště už bych ale poprosil návrat k věcem jako Tahle země není pro starý, V nitru Llewyna Davise nebo Fargo. Porovnávat první polovinou s druhou půlkou kariéry těchto tvůrců není zrovna veselá záležitost. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po umělecké stránce hezky nasnímané, pěkně černobílé (bez dvojsmyslu) a plné skvělých herců přednášejících v hereckých kreacích klasické vznešené shakespearovské repliky, ale film to absolutně není pro mě a při sledování se mi vracel přesně ten stejný pocit, který jsem mívával při povinných školních divadelních představeních a to jest příšerná nuda a modlitby za brzký konec. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(23/2022) / Zaujímavý experiment v podaní A24 a AppleTV ktorý dokázali spojiť veľmi zaujímavý herecko režisérsky team. Celý zážitok stojí na originálnom spracovaní. Ak to niekomu sadne, myslím že to bude vedieť oceniť. Ja som sa veľmi snažil aby sa mi film páčil, ale bohužiaľ nevydalo, základný problém bola expresívna divadelnosť, naozaj film je až bizarný. Potešili ma ale herci, špeciálne Frances McDormand. (5/10) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Macbeth má kliku na adaptace, což je velmi potěšující. A ještě lepší je to, že i tento způsob adaptace zdá se mi velmi šťastným. A nejen to, možná dokonce nejlepším! V porovnání se skvělou exteriérovou verzí skotské hry od Justina Kurtzela a syrové verze od Romana Polanského tahle rozhodně obstojí, protože je fakt nejlepší. Věrné zpracování originálu s naprosto fantastickou kamerou, neskutečnými výjevy plnými magických obrazů, husté a drsné mlhy, hry světla a stínu a jednoduchých expresionistických kulis, s minimem akce a téměř celé v interiérech... Absolutně divadelní, neskutečně krásné. Působivé, vizuálně opravdu vymakané, strhující, s fantastickými herci. A je úplně jedno, že jsou černí, protože jsou fakt úžasní. Denzel je velikej borec, Frances je tradičně úžasná, ovšem naprosto nejlepší je tady magická a děsivá Kathryn Hunter v roli všech tří čarodějnic. Je to drsné, napínavé, takhle se prostě má filmovat předloha. Krásně na tom je, že na divadle by to vypadalo úplně stejně a možná ještě o něco hůř. Skutečná lahůdka, které ta černobílá neskutečně sekne a dělá jednu z nejlepších a největších Shakespearových tragédií ještě působivější.  Jsem nadšen, tohle se skutečně vydařilo. Artovka pro širokou veřejnost a jeden z vizuálně i herecky naprosto nejlepších filmů, jaké jsem kdy viděl. 8,5/10. Veškeré nominace a ocenění budou zde vskutku zasloužená! Těším se na ně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Černobílá stínohra, kdy je každý kontrast ještě ostřejší než u Bergmana v nejlepší formě. Ani se nechce věřit, že nejde o plnění celoživotních tvůrčích snů, jen o souhru šťastných náhod, uprostřed které se Joel Coen ocitl. Jen to chtělo do charakteru tnout hlouběji, protože na to, že jsou všechna přání a myšlenky vysloveny nahlas, je přerod hlavního hrdiny značně přímočarý a v jednu chvíli dokonce překotný. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu začalo 7.2.2020 v Los Angeles a trvalo 36 dní, čo je režisérov rekordný čas. Kompletne celý film bol natočený v interiéroch štúdia na takzvaných "soundstages." Jedným z dôvodov bol aj zámer tvorcov, aby film vyzeral čo najviac "odtrhnutý od reality." S výnimkou poslednej scény nie je žiadny záber z exteriéru. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

Denzel Washington chystá třetího Equalizera

13.01.2022

67letý oscarový herec a režisér Denzel Washington (Let, Americký gangster) oznámil, že se chystá na natáčení třetího Equalizera. Prozradil to při rozhovoru o svém nejnovějším snímku The Tragedy of… (více)

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama