Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (539)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som po prvom filme posadil očakávanie niekde inde. Dodnes si myslím, že "Venombolo celkom slušné sklamanie a čakal som oveľa temnejšiu a silnejšiu jazdu. A v PG-13 filme to moc urobiť nešlo. Tentokrát som už asi vedel do čoho idem a nakoniec sa ukázalo, že som sa bavil viac, než som pôvodne čakal než sa budem (recenzie sľubovali ďalšie sklamanie). No "Venom: Let There Be Carnage" je v podstate len ľahký akčný 90s film. Nie je kvalitne vybudovaný, plný vtipných scénok (ktoré ma skutočne bavili) a okrem toho mám pocit, že to ide plynulejšie a zaujímavejšie. Možno tu pomáha fakt, že tentokrát máme oveľa kvalitnejších zloduchov a najmä Woody Harrelson a Naomie Harris si svoje role skutočne užívajú ako najlepšie môžu. Je síce škoda, že sa nás film snaží presvedčiť, že Cletus je v skutočnosti len nepochopený a vlastne to mohol byť dobrý človek, no jeho detstvo bolo príšerné a tak ho to vo výsledku takto poznačilo. Nuž... čo povedať. To vôbec nemá žiadnu hĺbku. Ale vadí mi to? Nie. Je len škoda, že film je celkom krátky a tak veľa veci skončia skôr než začnú a už sa v rýchlosti valíme do finále a máme tu akciu a akciu a hotovo. Koniec. Film ale šlapal plynule a bavilo ma to sledovať. Takže čo poviem? Asi len toľko, že som s výsledkom celkom spokojný. Rozhodne viac ako naposledy. Ale možno za to môže aj fakt, že som posadil svoje očakávania tentokrát niekde inde. Hodnotenie: B ()

InJo 

všechny recenze uživatele

První Venom ve mně žádný hluboký dojem nezanechal, na druhou stranu mi ale ani ničím moc nevadil. Bohužel s dvojkou je to o dost horší. Na té mi vadí hlavně dvě věci. První je uspěchanost. Ve filmu není dostatek času a prostoru prakticky na nic. Na zápletky, vztahy a vlastně ani na akci. Například základní profilace dvojice záporáků jakožto komiksové parafráze Bonnie a Clydea není marná, Woody Harrelson i Naomie Harris se celkem snaží, jejich destruktivní psycholáska je ale odbyta v takových zkratkách, že jí není možné jakkoliv skutečně podlehnout. Podobně útržkovitě působí i akční scény, které mají místy sice solidní základ (jako útěk z vězení), kvůli přístupnosti a minimální invenci ale místo zdrcujícího brutálního nářezu, z něhož by nám spadla brada, dostáváme jen snadno zaměnitelnou digitální matlanici. Druhou věcí, kterou rovněž nepřekousnu, je samotné pojetí Venoma. Toho jsem dříve vždy chápal jako záludného našeptávače, jenž se duševně nalomeného Eddieho Brocka snaží definitivně převést na temnou stranu. Tvůrci této série z něj ale nakonec udělali pouze nerudného a samolibého sidekicka, který přestože by chtěl lidem žrát mozky, nebudí (a nejspíš ani nemá budit!) v podstatě žádný respekt, natož děs (a s ryze padoušským Carnagem to není o moc lepší). Film díky rychlému tempu a stopáži pod sto minut sice rychle uteče, v dnešní době ale neobstojí ani jako přímočará odpočinková zábava. A to v sobě přitom skrývá potenciál na unikátní drsnou a zatraceně temnou komiksovou pecku. Navíc takhle chabý a nevýrazný výkon jsem od svého oblíbence Toma Hardyho asi ještě neviděl... 40 % ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Druhý Venom vyžírá narvané sály kin a dle modrého hodnocení opět vidíme, že se jedná o lidovku. Což je trošku škoda, jelikož jedničku jsem si v kině moc užil, doma už pak méně a od Andyho Serkise jsem doufal v objektivně lepší film. Tento sequel je však přece jen v něčem unikátní. Již před premiérou se hodně řešila délka stopáže, která se zastavila na, u blockbusterů v dnešní době raritních, 90 minutách + titulky a ač mně dlouhé filmy nevadí, čekal jsem vyloženě dechberoucí tempo a že člověk po seznamovacím začátku už nevydechne až do konce. Výsledek je však odlišný a působí spíš, že tam chybí jeden akt a celé to působí zrychleně pouze dějově. V tom absentujícím aktu by pravděpodobně byl další souboj s Carnagem v jiné lokaci a ačkoliv si Woody Harrelson odbyde to své a patří mezi největší klady filmu, jedna digibordelová rubačka na konci mi bohatě stačila a být to delší, jdu nejspíše s hodnocením dolů. Tom Hardy je tu naopak snad ještě větší primitiv a tato jeho poloha mě extra nebaví, zato Michelle Williams je tu ovšem totálně vymletá pizda, která nemá co hrát. A tak se opět ukázalo, že Sony neumí točit filmy, ze kterých se stanou v budoucnu kulty, avšak dodali jen další tuctovku. Btw, záporáci došli, takže potitulková scéna dává asi největší smysl v rámci toho, kam směřovat další díl, ač možná k nevoli jiného subjektu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo týmto materiálom mrhal čas Andy Serkis, keď by to presne takto, scénu po scéne, nakrútil ľubovoľný absolvent priemernej americkej filmovej školy. Tom Hardy a Venom sú ako dvojka super a osobne by som s nimi oveľa radšej videl nejaký sitcom, kde by sme ich sledovali iba doma, v krčme a potom u psychoterapeuta. Ich súboje s nepriateľmi ma na druhýkrát už skoro vôbec nebavili. Ale rýchlo to utečie a vážne, ale vážne sa to na nič nehrá. 50% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Takové střední tři. Byl jsem na tom kvůli dětem a těm se to líbilo. Na mne to bylo trochu slaboduché. Fajn je, že se to netváří jako víc, než to je s že to má místy i humor. A taky, že se to vešlo do hodiny a půl. To už dneska u komiksových filmu není běžné. Upřímně jsem ale většinu filmu zapomněl už u dveří že sálu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Ve druhém dějství nosí Eddie (Tom Hardy) triko s nápisem Mumford Phys Ed a mikinu Detroit Lions, tedy stejné oblečení, jaké nosil Eddie Murphy ve dvou filmech Policajt v Beverly Hills (1984, 1987). (NiWi)
  • Natáčení probíhalo ve městech San Francisco, Londýn, Oakland a ve státní věznici San Quentin. (Kuzmik)
  • Přestože se Cletus (Woody Harrelson) nezdráhá zabíjet, jediná scéna, v níž jeho útok skutečně někoho viditelně usmrtí je, když zabije pavouka. (spacemaster)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama