Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Redemption ,2. Gunfight Montage ,3. Couldn't Tell Us Apart ,4. John Herod ,5. Ellen's First Round ,6. Lady's the Winner ,7. Dinner Tonight ,8. Cort's Story ,9. Ellen vs. Dred ,10. Kid vs. Herod ,11. I Don't Wanna Die ,12. The Big Day ,13. Ellen Returns ,14. The Law's Come Back to Town ,15. The Quick and the Dead (End Credits) , ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Podľa tunajších komentárov je tento western absolútne nepochopený ... bodajby nie keď ide o divokú paródiu žánru, nabitú hviezdami v netradičných úlohách. Na pôdoryse "neľútostnej" streleckej súťaže sa Raimi naposledy (samozrejme limitovaný štúdiom) "vyřádil" aby navždy (?) upadol do odpadových vôd mainstreamu a pochoval tak svoj osobitý vizuálny štýl. Aj pre Sharon (mimochodom najnevýraznejšia postava celého filmu) to bola labutia pieseň, naopak zaskveli sa Gene Hackman, Russell Crowe, Lance Henriksen, dokonca i Leonardo. Apropo, Raimi film venoval legende žánru (už vidím ako užívatelia ČSFD "kulia" oči :-)) menom Woody Strode. (5.5.2005) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si v jednom městě dají dostaveníčko nejlepší pistolníci světa, je jisté, že o vzrušení nebude nouze. Sam Raimi si zase jednou vyzkoušel jiný žánr, a tentokrát prubnul western. A nutno dodat, že western s kvalitním obsazením se mu povedl. Sharon Stone, Leonardo DiCaprio a Gene Hackman zde na sebe strhávají veškerou pozornost, a co na tom, že ve filmu si zahrál tehdy ještě nepříliš známý Russell Crowe nebo veterán filmového plátna Lance Henriksen. Pistolnické souboje v dešti nebo za slunečného dne vypadají dobře i napínavě, a nějaké to překvapení se také uděje. Celkově tedy netradičně pojatý a zajímavý western. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 92%***TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: hvězdná herecká sestava, tehdy již veterán Gene Hackman a pro mě již známá tvář Leonarda DiCapria a taky méně okoukaná Sheron a skoro nezmámí Russle Crowe, dnes jsem si však všechny herce užil trochu jinak, líbila se mi hudba, napětí a emoce, které ve mě film vyvolal a rovněž mě oslovil systém soubojů MINUS: řekněme že by mi nějaký remake nevadil, ale zatím o žádném nevím./// Shrnutí: Pro mě jeden z nejlepších westernů 90. let, který jsem poprvé viděl, když mi bylo asi 12 let. Zanechal ve mě zvláštní pocity a zároven ve mě probudil hravého ducha, kdy jsem si na papírky sepsal všechny známe kladné, ale i záporné postavy a hrdiny, stejně tak i kamarády a udělal největší westernový souboj všech dob. Vlastně mi to vydrželo dodnes (pořádání turnajů). Tak mi řekněte jak by jste hodnotili film, který vás tolik ovlivnil :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se v tomto filmu silně inspiroval nastolenou linií mistra špagety westernu Sergia Leoneho. Pohyby kamery, hudba a celkové aranžmá je velmi podobné Sergiovým filmům. Avšak Sam přináší i lehce komiksový nádech a menší experimenty. Herecké obsazení je více než nadprůměrné. Krásná Sharon, charismatický Russell, Hackamnn a mladý Leonardo TITANIC DiCaprio. Scénář je jednoduchý a snaží se nastínit všechny charaktery co nejrychleji a film je poté velmi odhadnutelný. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Milostná scéna mezi Russellem Crowem a Sharon Stone byla sice natočena, ale režisér Sam Raimi spolu s Sharon rozhodli, že to není nutná část příběhu a z filmu ji vystřihli. Nicméně jen z americké verze a ve většině světa zůstala. (cariada)
  • Po skončení natáčení koupila Sharon Stone koně Magic se slovy: „Jezdím celý svůj život, ale nikdy ne na tak skvělém koni jako je tento.“ (TaNya_)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama