Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství claphamské kuchařky (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Clapham Cook (více)

Obsahy(1)

Dobrá kuchařka je pravý poklad. Na Hercula Poirota se obrátí jistá paní Toddová s žádostí, aby našel její pohřešovanou kuchařku Elizu Dunnovou. Věhlasný detektiv se nejprve zdráhá případ přijmout, neboť se domnívá, že taková banální záležitost není hodna jeho pověsti. Nakonec se ale v doprovodu paní Toddové a svého věrného společníka kapitána Hastingse vydává do Claphamu v jižním Londýně a zahajuje vyšetřování. Podle služebné Annie za vším stojí bílí otrokáři, Poirota však spíše zajímá objemný kufr slečny Dunnové a také platící host v domě Toddových, bankovní úředník Arthur Simpson. Pátrání zavede Poirota i na venkov, který z duše nenávidí. A nakonec pomůže i vrchnímu inspektorovi Jappovi s jedním nevyřešeným případem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E01. Uplne prvni dil s Poirotem, trochu prekvapive bez nejakeho uvodniho seznameni s hl. postavou nebo obdobim, ve kterem se pribehy odehravaji. Ale je fakt, ze ani u Columba ci Holmese nic takoveho nebylo, takze to nebudu brat jako minus. Pocatecni serie jsou kratke, 50ti minutove, takze ani zapletka neni prilis komplikovana. Nema jeste ten klasicky sedanek s "rozpletanim" mezi podezrelymi. Spis pripomina prave Holmese s J. Brettem z 80. let. Suchetuv Poirot ma uz ale od prvniho dilu svuj jemny typicky humor, eleganci a dobovou atmosku. [spoiler!! - fail je ovsem za mrtvolu v kufru, ten by s takto nezabalenym telem nehorazne - a dukazne - zapachal i zvenci] ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První případ "šedých buněk mozkových" v podání Davida Sucheta nabízí poněkud střízlivější představení s hlavním hrdinou - Belgičanem s charakteristickým knírkem, kterého má nejeden člověk za Francouze, a který dokáže hravě rozlousknout i ten nejtěžší případ, avšak se zatloukáním obyčejného hřebíku má bytostný problém. I když se v tomto příběhu odehrává zločin téměř mimo oči diváků, tak i přesto nepostrádá jistou dávku napětí a dobrou zápletku. Zkrátka počátek novodobého Poirota, který je sice následován i lepšími kousky, ale i tak potěší. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První v pořadí natočený Poirot? Dobrý, nikoliv zázračný. Každopádně na rozjezd super, šlo vidět, že to ještě úplně není on, ale k tomu se brzo Suchet dopiloval. Zapeklitost minimální, rychlost řešení maximální, i kvůli tomu si to tu další hvězdu nezaslouží. ... Bedna s věcmi, dědictví domku, bankéř Australan, ukradené akcie, podřadný případ, (název lodi, Lemonová). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme najznámejšou adaptáciou noviel a románov anglickej spisovateľky Agathy Christie, v ktorých vystupuje svojrázny belgický súkromný detektív Hercule Poirot, je televízny seriál, v ktorom titulnú postavu stvárnil herec David Suchet. Počas štrnástich rokov (1989 až 2013) bolo natočených trinásť sérií. Celkovo bolo vyprodukovaných sedemdesiat dielov. Prvá časť z prvej série sa volá "Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu" (The Adventure of the Clapham Cook). "Hercule Poirot" vyriešil svoj prvý prípad. Bol to taký nenápadný rozjazd veľkej série klasických detektívnych príbehov, ktorá sa stala televíznym fenoménom a našla si množstvo verných divákov. *** ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve jsem si myslel, že díl vidím už podruhé, ale nebylo tomu tak. Je to jeden z mála dílů, který jsem viděl i četl. Bylo to v podstatě stejné jako v knize s výjimkou rozhovoru, který se mi líbil , posuďte sami : Hercule Poirot klepe na dveře u paní a pana Toddových a otevře policista Kdo jste ? Já jsem Hercule Poirot Kdo jste vy ? Seržante, u dveří je nějaký Francouz. Non, non, non, non, non. Já nejsem nějaký Francouz, já jsem nějaký Belgičan (10.04.2013) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)

Reklama

Reklama