Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Hra na vraždu (S13E03)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo si hraje, nezlobí, u vrahů to ovšem neplatí. Na Ariadnu Oliverovou se obrátil zámožný pan George Stubbs, aby pro něj a hosty pobývající na jeho honosném sídle v Devonshiru zorganizovala fiktivní hon na vraha. Jak se však blíží den hry, cítí, že něco není v pořádku. Jako by neměla vše plně pod kontrolou, ale byla pouhou loutkou v něčích rukách. Její obavy se ukáží jako opodstatněné, když dojde ke skutečné vraždě. Někdo neviditelný postrkoval figurky a je na Poirotovi, aby svým důvtipem odhalil toho, kdo předem určil úlohy ve hře na smrt. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když je to klasický Poirot, přece je jiný. Mezi prvním a posledním Suchetovým Poirotem uplynulo čtvrt století, a na Poirotovi je to znát. Ale není to ke škodě. Jeho Poirot zraje jako dobré víno. Od hravého, sebejistého, ješitného detektiva se posunul do role spíše intelektuálního, šarmantního a velmi seriózního detektiva. Alespoň na mne tak působí. I nadále se pohybuje s elegancí a sebedůvěrou, ale postavy v jeho okolí nejsou už jen jeho nutným doplňkem, ale jeho rovnocennými partnery, a jeho závěrečné "Bon" jen dokládá jeho zvláštní smysl pro spravedlnost, odlišlišnou od práva, se smyslem pro lidskost. Když si k tomu připočteme prostředí, které by bylo zajímavé i bez spojitosti s Agathou Christie, jeden z nejlepších Poirotů. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U tohoto mimořádně zdařilého Tv filmu jsem si mimo jiné lehce sentimentálně zavzpomínal na svůj oblíbený, téměř čtvrtstoletí starý britský seriál "Hazardér", ve kterém významné role ztvárnili i Sean Pertwee a Zoë Wanamaker (viz plakát - a ano, vím, že v Zoëině filmografii "Hazardér" /chybně/ absentuje), kteří se z postav mladých bouřliváků holt už pomalu musejí přehrávat do úloh stárnoucích zhýralců a potrhlých obstarožních spisovatelek :-). ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poněkud zmatené. Musíte se doopravdy snažit, aby mozaika byla spojena do detailů, protože ne úplně vše vám tentokrát Poirot na konci objasní a přinese na stříbrném podnosu, což by nevadilo, ale celkový způsob vyprávění i způsob řazení informací v dialozích je poněkud zmatený a nepřehledný. Rozhodně televizní nadprůměr, ale Poirot měl i lepší díly. Navíc tento díl místy svou koncepcí trochu připomíná Vraždy v Midsomeru, což k Poirotovi úplně nesedí. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se pomalu blížím ke konci a musím říct, že jsem z těchto posledních případů nadšený. Není zde žádný špatný, na který by se nedalo koukat, ale je pravda, že takový není žádný v rámci série. Tenhle je dobře napínaný a nakonec ani nedojde na finální scénu, kde se odhaluje vrah před skupinou diváků. O tak rozuzlení stojí za to. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • V čase 29:30 zazní skladba českého skladatele Julia Fučíka „Florentinský pochod“. (alanwilder)
  • Tato epizoda se natáčela jako poslední. Jednou z natáčecích lokalit je devonské sídlo Agathy Christie Greenway, kde padla i poslední kapka. (Agatha)

Reklama

Reklama