Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota (S13E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Labours of Hercules (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

I geniální detektiv se může jednou zmýlit, podruhé však ne. Poirot ve spolupráci s policií připraví na večírku společenské smetánky past na proslulého lupiče Marascauda. Jako návnada slouží obraz Zabití hydry, jeden z celého cyklu maleb, zobrazujících jednotlivé Herkulovy úkoly, na něž se Marascaud v posledních měsících zaměřil. Celá akce však končí fiaskem. Nejenže je dotyčný obraz ukraden, během loupeže je navíc surově zavražděna hostitelka. Geniální detektiv upadá do vleklé deprese, z níž mu může pomoci jen další případ. Příležitost nabídne náhodné setkání s nešťastným řidičem, který oplakává ztrátu své milé, komorné slavné ruské baleríny, již její paní odvezla kamsi do Švýcarska. Poirot mladíkovi nabídne, že dívku vyhledá a přivede zpátky, aniž by tušil, že díky tomu dostane možnost vykoupit svou vinu. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

TV spot 2

Recenze (73)

Jano... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojho času som čítal aj predlohu, preto viem, akú nevďačnú (priam herkulovskú... ) úlohu scenárista dostal. Pri tomto diele sa totižto kráľovná Agáta trochu prepočítala a napísala skupinku poviedok, pozvoľna pospájanú niečím, čo možno najprv znelo ako pekná idea, ale keď to už dpísala, tak to zmysel príliš nedávalo. A čo je hlavné, nemyslím si, že by sa to v pôvodnej podobe dalo preniesť na plátno bez toho, aby nad tým diváci krútili hlavami. Preto bola tentokrát samotná predloha tvorcom skôr na škodu a v snahe aspoň ako-tak sa jej držať a pozliepať zo samostatne stojacich príbehov jeden celistvý, sa výsledok udal nakoniec tak trochu prekombinovaný. A tu niekde, mon ami, treba tiež hľadať koreň záhady, kam sa podela tá chýbajúca hviezdička. ()

Poirotek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podivne bizarne zobrazenie Grófky Rossakoff a tak trochu absentujúca atmosféra typického Poirota. Bizarný páchateľ, ktorého totožnosť mi bola známa takmer od začiatku. A to mi ani nezačali spievať moje malé šedé bunky. Btw. Od kedy jeho malé šedé bunky spievajú a nie iba, že pracujú? (*** a pol hviezdičky) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli má být celá závěrečná Poirotovská série hlavně o filmařských experimentech (dobře, možná jen ozvláštněních, která jsou neobvyklá v podstatě jen díky použití v Poirotově světě), která si už víceméně jen dělá z diváka legraci podivnými šmodrchanci, které v jednotlivostech prohlédnete, tak děkuji, nechci. Tohle zkrátka nezachrání ani Tom Wlaschiha aka The Man z Hry O Trůny... Démoni minulosti se vyvolávali o mnoho lépe na mnoha jiných místech, ba i přímo v životě legendárního Belgičana. Dívat se na to dá, co do vizuální stránky je to stále vynikající dobovka (když pomineme exteriéry...), ale ve srovnání s ostatními díly je to slabota. 60%. Maximálně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady mi strašně učarovalo prostředí, které bylo prostě krásné. Nádherné Švýcarské Alpy, vrcholky, které jsou celoročně zasněžené a navíc minimum lidí. Takhle si představuji ideální dovolenou. A do toho je ještě dán příběh, který rozhodně není špatný, naopak je velmi dobrý a má překvapivé rozuzlení. Jako vždy. I když to není poslední díl Poirota, byl to poslední ke zhlédnutí, který jsem viděl. A tak na mě padla určitá nostalgie. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokedy na seba Poirotovky nadväzujú, tentokrát sa našla spoločná postava, ale ruská grófka mala v Dvojitom dôkaze celkom inú charizmu. Nesúvisiace príbehy sú spojené celkom náhodne cez plačúceho šoféra a vyzerá to dosť nasilu len kvôli tomu, že Poirot musí mať prípady hneď dva. Švajčiarska chata vysoko v horách spĺňa podmienky uzavretej spoločnosti, menej už spĺňa moje predstavy záverečné rozuzlenie vycucané z prsta. –––– Raději nebýt detektivem, než být detektivem, který selhal. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Z finančných dôvodov, ako aj kvôli tomu, že David Suchet (Poirot) mal už čoskoro odísť do dôchodku, sa rozhodli tvorcovia natočiť namiesto všetkých pôvodných 12 poviedok knihy Agathy Christie - "Herkulovské úkoly pro Hercula Poirota" iba jeden film na ich motívy. (kalnel)

Reklama

Reklama