Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 7 (2000) (série)


Smrt lorda Edgwara (S07E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Lord Edgware Dies (více)

Obsahy(1)

Nikdo ho neměl rád. Byl samolibý, hrubý a bezohledný. Jenomže i takoví lidé mají právo na život a vražda je vražda, ať se její obětí stane kdokoliv. Ostatně lord Edgware jistě nezemřel proto, že by nějaký filantrop chtěl zbavit lidstvo jednoho hulváta. Motivem jeho vraždy je nepochybně něco daleko prostšího, přízemnějšího. Jenže Poirot se marně snaží přijít na to, co by to mohlo být. Touha jeho ženy po svobodě? Snaha chudého synovce a dědice titulu urychlit trochu přirozený běh věcí? Nenávist dcery z prvního manželství, která nedokázala otci odpustit, že nechal její matku zemřít v ponížení a bídě? Těch podezřelých je i na Poirotův vkus příliš mnoho a hlavně – většinou mají skálopevné, neotřesitelné alibi. Jeden z nich ovšem vrahem je, to je nade vší pochybnost. A je jen otázkou času, kdy se ty malé šedé buňky geniálního detektiva vydají správným směrem. (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně můžeme být rádi, že vznikla nová adaptace knihy Lord Edgware dies, protože Třináct u stolu se fakt moc nepovedl. Tenkrát hrál Suchet Jappa a podal slušný výkon. Ale tady se po čtyřech letech vrátil v roli Poirota v plné parádě. A jak zahrál Poirotův vztah k Jane Wilkinsonové! Mimochodem, tenhle film se jako jeden z mála vysílá s dabingem pana Kostky. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poměrně průhledný případ, alespoň co se odhadu pachatele týče, byť se jako obvykle objevuje mlžení a náhody, které mají odvést pozornost (místo v čase vraždy je hotový průchoďák). Potěší větší porce Jappa, Hastingse a Lemonové, ale zamrzí starý dabing, který mne u některých postav dráždí (Lemonová). Klasicky dobrý díl, který má mnoho kladů (mimo jiné docela pohledné herečky, obzvláště kloboučnice se mi zamlouvala), ale i pár záporů. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Five questions. That is all. Five. The answers to which will reveal to me the truth. (1) We know that Lord Edgware changed his mind on the subject of divorce and that he wrote a letter to his wife to acquaint her of that fact.He sent it to the theatre. But why was it that this letter was never received by Lady Edgware? To whose interest was it that this letter should not arrive? (2) The telephone call that Lady Edgware received at the dinner at Holborn. Assurément, it was to make sure she was indeed there, but who has made this telephone call and why? (3) The third question concerns the pince-nez that were discovered in the handbag of Carlotta Adams. Now, neither she nor Lady Edgware wore spectacles such as these. So what is their purpose and to whom do they belong? (4) Next, we come to the letter written by Carlotta Adams to her sister. In it, she says quite clearly that it was Ronald Marsh who paid her $2,000, but Monsieur Marsh, he denies this. And it is true that he had in his possession not such an amount. (5) Who is P? You remember the box given to Carlotta Adams? "To CA from P"? Who was it that gave to her this box? This I would like to know most dearly." ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zápletka. Jen jsem našla verzi z dabingem kdy Poirota dabuje Kostka. Není to tak dobré, ale nedá se nic dělat. Originál je těžko čitelný, Poirot má akcent a ještě k tomu "bričtina", moc jím nerozumím. Přesto body ubírat nebudu. Knihy jsem nečetla, takže nemohu porovnávat. Všichni nějak zestárly :) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • V tomto díle se českého dabingu hlavních postav, mimo Hastingse (Hugh Fraser), ujali jiné osobnosti, než je tomu u ostatních dílů celé série. (necisty)
  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno. (Sebi236)

Reklama

Reklama