Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

somnar 

všechny recenze uživatele

Ale ale, Apple by taky chtěl mít svoji temnou, chladnou a odměřenou kriminálku! Bohužel to ale zůstává hlavně u toho přání. Opisuje to, kde může, i když je to očividně extrémně drahé a hlavně se to šíleně bojí, aby to někoho neznejistilo a nevyvedlo z míry, takže to je ve všech těch dramatických mentálních breakdownech a v naznačených sexuálních úchylkách (mučírna wtf) naprosto směšné. Snad jen poslední epizoda trochu nastíní, jak by to mohlo vypadat, kdyby to mělo trochu koule i na něco jiného než nacpat Apple výrobek do každé druhé scény. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Protivné decko (vlastne všetky deti v tom seriáli), protivná žena s výzorom vyhúkanej sovy (mimochodom má celý čas ten istý výraz), a v celej situácii neprimerane trpezlivý Kapitán Amerika. Inak dobre zahrané, čerešnička na torte J. K. Simons, ktorý sa tam vcelku objavil asi na desať minút. A dobrý scenár podľa predlohy (knihu som nečítala). Myslím, že najlepšie boli prvá a posledná časť, takže to stálo pozerať do konca. ()

Reklama

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Opravdu vynikající seriál, psychologický, ale přitom velice napínavý. Capitán America dostal (nebo si ji koupil - když film i produkoval, to je fuk) konečně skvělou a chytrou civilní roli, ve které nezklamal ani v jediné scéně. Ale i Michelle Dockery hrála maminku až na krev - bylo snadné se vcítit do obou rodičů. A zároveň převelice děkovat osudu, že tohle nás snad nikdy nečeká. Připomínku bych měla jen ke stopáži, myslím, že šest dílů by bohatě stačilo - a mohlo to být našlapanější až k úplné dokonalosti. Budu doporučovat všem, koho znám. :) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série jako celek je neskutečný scénáristický odpad. Podívat se jen na epizody 1-7-8 (a požná jen ty poslední dvě) a dojem ze seriálu by byl o 200% lepší. Nejenže vyprávění je plné trapné vaty, ale navíc obsahuje několik obrovských přešlapů, které ho žánrově degradují na hranici odpadu. Za prvé, Jacob ani nevěděl co se na místě činu stalo. Takže lhal, jako by někoho kryl. Dále, policie tvrdila, že ten kdo ho nahlásil (nějaká co běžela kolem) ho otočila a prakticky tím znehodnotila místo činu. S touto informací se nijak nepracuje (přestože Jacob tvrdí, že ho otočil také… nikdo nic nenamítal). Otec od první epizody mluví o Jákobovi v minulém čase - jako kdyby byl mrtvý - angličtina má jasná pravidla. To je snad největší fail celého scénáře. Neschopnost pracovat s dějem. Místo vyšetřování a hledání stop se prakticky většinu času děje v tom jak se každý cítí. Co si myslí. Co si asi myslí ostatní. Jak se chovají ostatní. A jak je to vlastně hrozné, když někoho takhle podezírají. 80% času se tráví jen tímto odpadem, místo předmětu celé série: obhajoba Jacoba a vyšetřování případu. To že Jacob se chová jako mentál (asi v polovině mi bylo úplně jedno jestli ho zavřou nebo ne), jeho otec je jako idiot (tolik vyloženě debilních rozhodnutí na jednu postavu snad v žádné jiné sérii nepamatuju) a matka je neustále totálně psycho, jen umocňuje celé scénáristické zoufalství. Celkem vzato, s jiným scénářem nebo jako celovečerák, by to bylo alespoň koukatelné. Takhle to uniklo odpadu jen díky posledním dvéma epizodám. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem Apple dost odsuzoval, že si kvůli vysokému nadbytku financí, kterých není nikdy dost, chce ukotvit své sítě i v oblasti filmu a seriálu, on jde ale na všechno velmi pomalu a díky tomu dosti kvalitně. Z jeho ostatních seriálových projektů jsem prozatím nic nezhlédl, Defending Jacob mě ovšem zaujal zejména kvůli mému oblíbenci Chrisu Evansovi a v jeho průběhu jsem přišel na chuť i pro mě doposud téměř neznámé Michelle Dockery. Jako milovník právnických dramat jsem si tuhle záležitost náležitě užil a jsem dost vděčný, že její konec nelze dopředu předpokládat. I když to už je dost subjektivní pohled. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • V pokoji Sarah Ghrol (Jordan Alexa Davis) si můžeme všimnout plakátu „Zdeňka Černý: The greatest Bohemian violoncellist“ od českého malíře Alfonse Muchy. (Richard.Jezd)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama