Reklama

Reklama

Epizody(8)

Život rodiny se obrátí naruby, když je syn obviněný z vraždy spolužáka. V dramatickém thrilleru z právnického prostředí, adaptaci bestselleru Williama Landaye. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní Drama/Krimi minisérie od Applu, která je společně se See největším tahounem celé Apple platformy. Docela začínám přicházet na chuť podobně laděným seriálům, byť Defending Jacob nepovažuji za špičku ( Your Honor i aktuální Black Bird mám o level výše), ale je to pořád velmi solidně odvedená práce. Seriál má nepříjemný námět, kde rodinu rozvrátí syn, který je obviněn z vraždy svého spolužáka a otec ( Chris Evans) je úspěšný prokurátor. Seriál staví na výborných hereckých výkonech, solidní režii, slušnou hudbou, kvalitním vizuálem i bezútěšnou atmosférou. Trochu mi vadilo pomalejší tempo a zkrácení na 6 epizod z 8 bych se vůbec nebránil. Občas se tu zkrátka řeší povinná rodinná vata, která nikoho moc nezajímá, ale čím víc se seriál blíží ke konci, tím více si diváka získává na svou stranu. Potěší pár slušných zvratů a vrcholem je díl číslo 7 odehrávající se u soudu, tam jsem si mlaskal blahem, protože soudní přestřelky miluji. Zklamání je však finální díl, který je po stránce verdiktu a vyjasnění dost neuspokojivý. Celkově vzato, kdo má pro podobné věci slabost, tak Defending Jacob je povšimnutihodná záležitost. Příběh 4/5. Akce 0/5, Humor 1/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You can be a good man. Or you can be a good father. Me? I'm neither. I know that. But you get to choose." Díky chvalozpěvu houdka442 jsem se tedy konečně odhodlal podívat na tento seriál. Přes jistý počáteční skepticismus mne příběh dokázal velmi rychle zaujmout, což je samozřejmě hlavně zásluha výborného hereckého obsazení – od hlavních postav (zde bych zvláště vyzdvihl výkon Michelle Dockery) až po ty vedlejší (Simmons). Výtečná je také původní hudba, v níž jsem sice slyšel několikrát (vzdáleně) Sicario, ale to bude asi tím, že Örvarsson je také z Islandu a tohle je pro Islanďany zkrátka typické. Zcela zbytečný pokus o dedukci, ale aspoň je komentář delší. Skvěle zvolené jsou i další písničky, které zde slyšíme. Kamera je také velmi dobrá, podávající nám záběry šedivé jako nová venkovská výstavba (nebo přinejmenším jako většina nové venkovské výstavby), které taktéž přispívají k pochmurné atmosféře. Zachycení toho, jaké to je, když se rodina dostane do takové situace, jak to poznamená jejich život, vzájemné vztahy, co to o nich odkryje... tohle velmi silné téma se tu daří zpracovat velmi kvalitně. Nevyhne se to pár slabším místům, pár klišé a několika dalším věcem, které mi vadily, ačkoliv se nutně nemusí vylučovat s realitou – například to, co už někdo nadhodil v komentářích k osmé epizodě, co mne během sledování poněkud zmátlo (LR). Ovšem vím, že věci ve skutečnosti nikdy nemusí být takové, jakými se zdají být, takže je tohle dost slabý argument. Jinak je to solidní reklama na Apple a Audi, i když trochu překvapivě zde nejcitovanější značkou luxusních aut je jedna tradiční americká. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Wow!!!! Ja nemam slov. Tak toto bolo zatial TO NAJLEPSIE, co som videla tento rok. A jeden z najlepsich serialov. Vrelo odporucam. Defending Jacob je tak putavo a thrillerovo natocene, ze je tazke sa od telky odtrhnut!!! Od zaciatku az do konca udrzuje divaka v napati. Ja som skoro ani nedychala. Kazdy jeden diel nuti premyslat, ci to bol alebo nebol Jacob. Prve styri diely som si pozrela za jeden den a dalsie dva hned na dalsi den, potom som netrpezlivo cakala na moznost serial dopozerat. Kazdy diel tak ubehne, az je to skoda. Herecke vykony su tiez velmi presvedcive. Na Michelle Dockery som bola zvyknuta ako na Lady Mary z Downton Abbey, oblecenu v satach z 20.rokov minuleho storocia. Zrazu hra uplne inu postavu zo sucasnosti a rozprava americkou anglictinou a prave to je na herectve super. Som rada, ze neostala zaskatulkovana, ale aj po megauspesnom Downton Abbey sa chopila dalsich zaujimavych prilezitosti vo filme aj v televizii. ***SPOILER ALERT Vyssie ako 5* sa uz ist neda, davam krasnych 90% a mozno by som dala aj viac, nebyt otvoreneho a nevyjasneneho konca. Zaverecna epizodka bola fakt super, maximalne napinava, ale ten zaver ma trosku sklamal. Neviem, mozno bude pokracovanie, tak preto sa vlastne pripad uplne neuzavrel. Clovek caka, aby sa dozvedel, kto bol vrahom a nakoniec nielenze to nie je priamo vypovedane (i ked vsetko nasvedcuje tomu, ze to urobil Jacob), ale este viac sa to zamota, cim vznika dalsia nevyjasnena otazka ohladom tej autonehody. Kazdy si moze urobit vlastnu interpretaciu, ale radsej by som v tom mala jasno. Otec Jacoba si neprizna, ze by to mohol byt jeho syn, ale preco potom hned na zaciatku vyhodi noz? Pocas dovolenky pri mori sa napatie len stupnovalo, stale som cakala, co sa stane. Ak by neslo o sfilmovany roman, ale o realitu, dokazal by rodic zit cely zivot s takym hroznym klamstvom a vedomim, ze jeho dieta je skoro iste vrahom a mozno by tym ohrozoval zivot dalsich, ale pritom by sa tvaril, ze si zachranil rodinu? Dost pochybujem. KONIEC SPOILERU.*** Velmi smutny, velmi silny, fascinujuci pribeh. 9/10. Perfektne!!!! 👍Za mna jasny kandidat na Golden Globes. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Apple nenastartoval zrovna nejlépe. Nenabídl vyloženě konkurenci, co více ani ne ve většině kvalitní obsah. O to větší je toto překvapení, stylizované do určitého severského drama s krimi podtextem, ale v americkém prostředí. Slibně to začíná, slibně končí, ale prostředek k tomu je určité pohazování příběhem sem tam, nějaká omáčka, která není vyloženě kyselá ani trpká, ale už jste ve filmu slízli lepší. I přes sympatické herecké výkony, příjemně temnou stylizaci kamery i prostředí nebo i dostačující hudbu se nedá říci, že jsem byl plně spokojen a naplněn očekávání z popisů nebo i prvních epizod. Stále ale ve výsledku mluvíme o jednom z nejzajímavějších počinů, který u Applu zatím vznikl. Což je po přibližně tři čtvrtě roce existence s (údajně) konkurenceschopným portfoliem sakra málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM TADY, PROTOŽE VĚŘÍM V SYSTÉM A CHCI, ABY PRAVDA VYŠLA NA JEVO…“ /// Vražda školáka v prostředí, kde k sobě mají lidi blízko. Což je důležitý. Stejně jako to, že Barberovi jsou fajn a milující rodina… Obrazová příručka k tomu, co se bude dít, když vám obviněj dítě. Celkem dost „omáčky“, ale aspoň se víc seznámíme – se všema. Pak samo vyplouvaj logický věci – jako jak dobře znáte svého parchanta vy? Má to 8 dílů, takže logicky jde o víc než jen o jedno obvinění. Zvlášť, když vyšetřování jde tak nějak mimo nás. Drobný zápletky, rodinný střípky a snaha chránit svý dítě. Do toho ty vnější vlivy (sociální sítě, novináři…), prostě pel mel, kterej v tomhle rodinným dramatu baví. Navíc kurva chcete vědět, jak to všechno bylo… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal William Landay, neznám. 2.) Znám svého syna (Znám svého syna?). 3.) Mám fotra ve vězení a přemejšlím, jestli bude mít mladej protekci. /// Thx za titule „Petra Kabeláčová“ a „saurix“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (51)

Zajímavosti (10)

  • Pôvodný autor príbehu William Landay pracoval ako asistent okresného prokurátora v Massachusetts predtým, ako sa stal spisovateľom. (Weezy22)
  • Rovnako ako dej seriálu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Newton, štát Massachusetts. Taktiež scény z Mexika sa natáčali v Mexiku, v oblasti Nuevo Vallarta, štát Nayarit. (Real Tom Hardy)
  • Ve 39. minutě, když Jacob (Jaeden Martell) jede s Andym (Chris Evans) k jezeru na ryby, a poté když Laurie (Michelle Dockery) skládá prádlo do skříně, slyšíme v pozadí skladbu „Time To Give“ od britské rockové kapely White Lies z jejich pátého studiového alba „Five“. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama