Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (415)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie z přelomu století, kterému jednoznačně vévodí hlavní herecká dvojka. Brendan Fraser mě překvapil svým hereckým talentem (jeho budu asi mít zafixovaného jako herce z Mumie, ale je fajn vidět, že zvládne i jiný žánr), zde hrál docela dost typologicky odlišných postav, ale vždy jsem mu to jak se říká sežral i s navijákem (nejvíc mě rozsekal asi basketbalista a jeho 110 % :D). No a Elizabeth Hurley coby svůdný ďábel rozhodně filmu přidala těch pár bodíků navíc. Samotný námět se asi už objevil v moha jiných snímcích, ale to Ramisovo zpracování mi velice sedlo, rozdělení snímku na jednotlivé epizody. Většina vtipů se vydařila, sem tam padla hláška na úrodnou půdu a má bránice to vždy ztěžka zvládla ustát. Zamrzel mě jediný fakt, a to docela uspěchaný závěr. Skoro jako kdyby tento epilog patřil do jiného filmu, protože scénáristicky to považuji za menší fiasko. Ale kvůli slušné kadenci vtipů ty slabší čtyři hvězdy dám. Za mě dávám 71 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Fraser ve scénách s Elizabeth Hurley je těžce nepřesvědčivý, ale naopak jako narkobaron, nebo přecitlivělý hoch je skoro geniální. Poslouchat jeho španělštinu, to je požitek. Celkově vzato, je to průměrná komedie, ale některé nápady potěší. Např. ve scéně s basketbalistou, kde se parodují tisíckrát omletá klišé, která slýcháme při rozhovorech sportovních komentátorů s fotbalisty a jinými sportovci. A jen tak na okraj - není ten Hugh Grant blbej, že zahejbal někomu takovýmu, jako je Elizabeth Hurley? Já bejt na jeho místě.....:o)) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Newman: 1. Just The One (I've Been Looking For) - Johnnie Taylor ,2. My Family - Banana Oil ,3. Frenazo - Tony Phillips ,4. Stop The Rock (Mint Royale Mix) - Apollo Four Forty ,5. Mi Amor - Javier Torres Mosley ,6. Dolphin Song - Brendan Fraser ,7. DJ Girl Around The World (Disco Mix) - Katalina ,8. Rock & Roll Part 2 - Gary Glitter ,9. Meena Devi (Goddess Mix) - Tulku ,10. Inside Of You Inside Of Me - Brendan Fraser ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Elizabeth Hurlely ako satanáš?! Oh yeah, baby! Ak je to skutočne tak, tak sa len potvrdilo motto, ktoré mal môj maturitný ročník na table: "V nebi je síce lepší vzduch, ale v pekle je lepšia spoločnosť." A čo sa filmu týka, nie je to práve najoriginálnejšia komédia, ale čert (alebo čertica?) to ber - nudiť sa počas jeho sledovania určite nebudete, povinný happy-end vás presvedčí o tom, že úprimná láska hory prenáša, a navyše sa aj zasmejete. To však nič nemení na fakte, že (po)hlavnou rozkošou je práve diabolsky krásna Elizabeth - vďaka bohu za ňu! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ďábel ( Elizabeth Hurley ) : Hele, puso. Nechci na tebe tlačit, ale pojď se už mrknout na tu smlouvičku........... Režiér Harold Ramis a producent Trevor Albert se rozhodli vytvořit remake jejich oblíbené Fausto-Mefistofelské legendy z roku 1967 a musím říci, že se jim to velice povedlo. Můj přístup k některým remakům se začíná trochu měnit. Pravda je však taková, že čím starší je předloha k novému filmu, tím je ramake lepší. Scénář : Harold Ramis, Peter Tolan a Larry Gelbart. Kamera : Bill Pope. Hudba : David Newman. Ve filmu mimo jiné zazní i Brendan Fraser s písní Dolphin Song - http://www.youtube.com/watch?v=AVflSn2MH_w CITÁT - Promiň, brouku. Musíš z toho být strašně znechucený. Snad bych ti to vynahradila............ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Podle producenta Trevora Alberta patřila školní uniforma, ve které se objeví Ďábel, skutečně Elizabeth Hurleyové. (Terva)
  • Černý sporťák, který řídí Elizabeth Hurley na začátku filmu, je Lamborghini Diablo. (Karlos80)
  • Jméno basketballového týmu, proti kterému hrál Elliot bylo "SHIRTS" (trika). (Bakllazaan)

Reklama

Reklama