Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání. (TV Nova)

(více)

Recenze (418)

kingik 

všechny recenze uživatele

Elliot Richards je nenápadný, naivní, pracovitý dobrák. Celé dny sedí ve své kanceláři u počítače a trpělivě snáší posměšky svých kolegů a jen v noci usíná a pláče nad svým životem. Tajně miluje kolegyni Allison, ale protože je chorobně stydlivý, troufl si s ní doposud prohodit jen pár vět. A jednoho dne Elliota navštíví sexy žena, vyslankyně pekla, která mu nabídne obchod: ty mně dáš duši a já na oplátku splním sedm přání a budeš mít Allison a budeš všemi oblíbený. Elliota napadne, na co je mně duše, když nemám Allison a Ďáblici dá svoji duši. Objednané reinkarnace sice odpovídají zadaným parametrům Elliotových přání, ale vychytralá Ďáblice si dá záležet na tom, aby ani jedno vyplněné přání a převtělení, nebylo dokonalé. Když si Elliot zvolí být bohatým a vlivným, promění ho na kolumbijského drogového magnáta a připraví mu horké chvilky, když chce být americkým prezidentem, tak ho promění v Abrahama Lincolna v den jeho smrti, a když Elliot vyčerpá všechny svoje přání, tak je čas splatit je vlastní duší. Elliot chce ale Ďáblici převézt. Je to zábavná komedie. Brendan Fraser je zábavný ve svých proměnách. Nepřehlédnutelná je sexy Elizabeth Hurley. Ovšem mohlo to být v závěru nápaditější, ale jinak to bylo fajn. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Citlivý, úspěšný, bohatý, šarmantní, patřičně vybavený - toť ženský mýtus ideálního muže, který pokud splňuje výše uvedené, tak je obvykle ženatý, nebo gay, nebo obojí.. To muži tak nároční nejsou a k naplnění ideálu jim evidentně stačí Alžběta H. v ďábelských převlečcích - nebudu si na nic hrát a přidávám se do řady.. Nemohu se zbavit dojmu, že vkusný bavič Ramis z toho mohl vytěžit mnohem víc a Fraser je už v podobných rolích dobrosrdečných ňoumů okoukaný, nicméně jeho rezavé alter ego přecitlivěle plačící při západu slunce mělo něco do sebe. Lima se tu podivuje, že Hugh Grant zahnul někomu takovému, jako je Liz Hurley - asi to bude tím, že na zadním sedadle auta odmítala dělat ústy to, co za 60 doláčů hravě zvládne šlápota s pysky koně Převalského.. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nápad vůbec není špatný, styl humoru mi také poměrně vyhovoval, co je však špatné, je hlavní představitel. Nemůžu si pomoci, ale Brendan Fraser je jeden z nejhorších herců, které znám. A tak se mi dělalo permanentně lehce nevolno, když byl na obrazovce... takže 90% stopáže. Kdyby se film přetočil s někým normálním, určitě bych neměl problém jít na čtyři, možná klidně i na pět hvězd... 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jde o nenáročnou, oddechovou komedii s velice dobře vypadajícím Ďáblem (vypadající Ďáblicí?), která mě zpočátku nadchla, ale s přibývajícím dějem se můj zájem postupně snižoval, protože příběh byl velmi předvídatelný, takže mi pak připadalo zábavné jen, jak to zase Elizabeth Hurley okecá. Film určitě stojí za shlédnutí, zasmál jsem se, ale k nadšení jsem měl daleko. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ramis ma sice na konte lepsi komedie, ale stejne jsem se u tohohle paradne bavil. Jednoduchej princip, kdy ma Fraser sedm prani a vzdy hraje jinou postavu mu dal prostor, aby se poradne vyradil a vyuzil svuj komedialni talent na maximum a to se mu fakt podarilo, takze jednou hraje precitlivelyho noumu, podruhy tupyho basketbalistu a je uplne jedno, ze desne prehrava. Z ostatnich stoji za pozornost zatracene sexy Hurley. Proste jednoduchej, ale na maximum vyuzitej namet a perfektni herci v hlavnich rolich, takze ve vysledku paradni pohodova komedie. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze začátku a konce filmu, které jsou z části zrychlené a z části v normálním čase, byly použity z dokumentu Baraka (1992). (Bakllazaan)
  • V úvode filmu je na Elliotovom (Brendan Fraser) stole pripnutý znak fiktívneho basketbalového klubu "Diablos", v ktorom neskôr aj pôsobí. (DJW)
  • Z filmu bylo vystřiženo několik scén, včetně jednoho Elliotova (Brendan Fraserú přání, a to stát se rockovou hvězdou. Tato část filmu byla až příliš obscénní. (Nick321)

Reklama

Reklama