Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá dovolená je přesně ten druh trapných komedií co nemám rád. Všichni herci do jednoho naprosto trapní, neustálé blbé grimasy. Film jsem viděl kdysi dávno a teď podruhé, když jsem náhodou v tv na to překlikl. Chtěl jsem to hned v první minutě vypnout, ale když jsem viděl jak je to trapné a jak trapní herci přehrávají, vydržel jsem tuto hovadinu sledovat až do úplně blbého konce. Nechápu to vysoké hodnocení a vychvalované komentáře. Je vidět, že i u nás je plno inteligentních diváků. Zlatej českej Kameňák. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase v nejsilnější formě na dovolené se svojí rodinkou. Upřímně řečeno, takovouto hlavu rodiny bych vedle sebe déle než jednu dovolenou nesnesl. Na televizních obrazovkách se ale jeho eskapádám můžeme v klidu zasmát a po dokoukání jednoho dílu se vrhnout na další. Vánoční eskapádu Griswoldových ale žádná jiná dovolená nepřekonala. ()

Reklama

horor2 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První příběh rodinky Griswoldů a já jsem ho viděl až jako poslední. No, co naplat. Námět je hodně americký. Rodinka jede napříč státy a jejich cíl je nějaký vysněný lunapark. Sranda je to ale standardníí, jako když ji potkáte kdekoliv jinde, takže není nic, co by se dalo vytknout. A John Candy v roli vystrašené ochranky je bonus navíc. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Super komedie, kterou mi nevadí vidět několikrát do roka. Vždy vtipná, vždy příjemná, vždy neuvěřitelná. A efektivní závěr, kdy Clark běží s hudební fanfárou v pozadí do Wollyworldu, aby zjistil, že mají na dva týdny zavřeno a jel tam zbytečně, to je prostě neodolatelná a nezapomenutelná scéna. Tyhle komedie miluji a rád se k nim vracím, a proto bez debat dávám pět hvězdiček, takové komedie už se dnes opravdu nevidí a netočí, což je škoda. A na závěr se zmíním ještě o jedné scéně. "Clarku, vypni televizi a půjdeme spát." "Tak dobře, zlato." Clark se vzbudí a zjistí, že sedí za volantem. Jedna z mých nejoblíbenějších scén v historii kinematografie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)
  • John Hughs napsal scénář za 4 dny. (Kamkon)

Reklama

Reklama