Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Byť sa Dolemite spomínal aj na oscaroch, okolo nás presvišťal bez pozornosti, ktorú by si zaslúžil. Tak som prišiel ľudí z friendlistu trochu popostrčiť. Takže hele, scenáristi Ľud vs. Larry Flynt natočili podľa skutočného príbehu černošský Disaster Artist, a bez preháňania, u mňa je to asi najlepší Murphy. Respektive top 3 (spolu s Bowfingerom a Doživotím). A furt mi teraz hraje v smyčke hlavou slovo motherfucker. 85% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První půlka je strašně mdlá slabota bez emocí, bez funkčního humoru, bez atmosféry, bez šťávy a bez zapomenutelných scén. Teda jo, ten humor tam je, ale v tom stylu, jaký měl Rudy Ray Moore - a to je humor založený na sprostých slovech. V druhé půlce se začne točit Dolemite, už to konečně začne být nějak zajímavé a posledních 20 minut se mi i líbilo svojí pozitivitou, jen to poselství "jdi si za svým snem i přes všechny překážky" tady působí až příliš omletě. I tak z Jmenuju se Dolemite (ačkoli jsem se na něj těšil, protože Rudyho Raye Moora mám rád pro jeho až zábavně příšerné herectví) mám poměrně průměrný pocit. Eddie Murphy se sice snaží hrát komediálně i vážně a některé scény to má vtipné a povedené (všechny jsou ale až v druhé polovině), ale mohlo to vypadat mnohem, mnohem líp. Chybí tomu to kouzlo, co má třeba The Disaster Artist (na které se možná Brewer měl podívat předtím, než to točil) nebo tomu chybí aspoň výraznější filmařská práce. Nebo cokoli jiného, co by to oživilo a udělalo z toho silný nebo aspoň zapamatovatelný zážitek. Slabé 3* ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké výkony, ale po filmařské stránce docela obyčejné až tuctové. Příběh je od začátku předvídatelný, v každém okamžiku víte, kam film směřuje. Ale srdci neodoláš. Story snílka s dobrým srdcem a velkým snem je úsměvná, místy dojemná a inspirativní. Jako člověk bez talentu s hlavou plnou snů se s tím dokážu ztotožnit a přehlédnout nedostatky, které tento film určitě má. Pohodová komedie pro líný víkendový večer jako vyšitá. "How'd my life get so small?I came out here with such big plans. I was gonna do it all! Concerts! TV! Movies! The record store was supposed to be temporary. My "day job." But a million years later, it's all I got." ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Skor, nez som videl tento film, nevedel som o nom vobec nic, teda len to, ze tam hra Eddie Murphy. Tesi ma, ze si opät vybral jednu z vaznejsich uloh, aj ked je to vlastne o komikovi Rudy Ray Moorovi, ktory mal vlastny, teda az vulgarny sposob humoru, ktory v 70-tych rokoch mnohim ludom nepasoval. Avsak pre mna zaujimavejsia cast zacala vo chvili, ked sa rozhodol natocit svoj prvy film a casto som myslel na film ED WOOD (1994) od Tima Burtona o jednom z najhorsich reziserov minuleho storocia. Ale Rudyho vytrvalost, trpezlivost a presvedcenie, ze toto by mohlo ludi bavit aj napriek tomu, ze mnohi uz zacali pochybovat, ci sa film vobec dokonci, bolo pre mna zaujimave, ako to dopadne. Vo vedlajsej ulohe sa prekvapujuco objavil aj Wesley Snipes, ktoreho som v takejto ulohe hadam este nevidel........ Pre zaujimavost: E. Murphy bol prvykrat nominovany na Oscara za vedlajsiu ulohu vo filme DREAMGIRLS (2006) avsak v konkurencii ziskal Oscara Alan Arkin za LITTLE MISS SUNSHINE (2006). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Eddie mě po Mr. Church opět přesvědčil, že civilní herectví mu není cizí a velmi dobře zvládá i dramatické pasáže. Film má sice vtipný momenty, dobrou vyprávěcí strukturu (konečně film kde se neskáče v čase sem a tam jak na trampolině ) , ale tu nejsilnější složku filmu má v sobě hlavní postava - člověka žijícího pro svůj sen. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama