Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

MISSha 

všechny recenze uživatele

Jedna z vydařených adaptací Stephena Kinga převedená na filmové plátno,na které se mi velice líbila správně vygradovaná atmosféra a nepopsatelně výborné výkony obou hlavních představitelů. Ale po celém průběhu filmu mi začalo stále více a více docházet, jak se tenhle psycho-horor neuvěřitelně podobá svému staršímu bratříčkovi jménem Osvícení s šíleným Jackem Nicholsonem (srovnatelný výkon s Kathy Bates) pod taktovkou mnou obdivovaného Stanleyho Kubricka. Ovšem můj ''pomyslný žebříček filmů podle adaptace Stephena Kinga'' tenhle snímek narušil-řadí se na 4.místo hned za Zelenou míli,Osvícení a mím vítězem Vykoupení z věznice Shawshank. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít jsem viděl už hodně, hodně dávno předtím. Dokonce jsem ho viděl i s českým dabingem a právě český dabing byl to, co mě na filmu zaujalo nejvíc. Tu šílenou fúrii Annie totiž nadabovala Gábina Osvaldová, takže to ve výsledku vyznělo, že celý ten film tomu spisovateli chce jen udělat dobře, uvařit čaj, dát nohy do tepla a celkově mu zpříjemnit pobyt v přírodě, než mu dát kudlu pod krk s tím, že jeho nový román bude přesně podle její představy. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kingovu předlohu mám hodně rád a i když se jí snímek úplně nedrží povedla hodně nad má očekávání. Dusivá atmosféra a napětím prosáklé "záchvaty" Annie mrazily v zádech. Hlavní zásluhu na tom nese skvělý James Caan a Kathy Batesová (nezapomenutelné chro chro chro), která za svou roli dostala Oskara. Výborný thriller, který patří bezpochyby k nejlepším Kingovým adaptacím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hrůza, za kterou by se ani takový Hitchcock určitě nestyděl. Kathy Bates pro mě byla naprostým ztělesněním mých nočních můr, naprostá psychopatka vypadající na první pohled neškodně a oproti ní James Caan neschopný pohybu, ale s vědomím komu se to dostal do rukou. Celé je to skvěle natočené a chvílema jsem fakt nedutal a při pár lekačkách jsem se málem posral strachy. Výborný film, na který se ale jen tak zase nepodívám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat Kinga je vždy sázka do loterie! Tenktokrát jde o film velmi povedený, o což se zasloužila dvojice hlavních představitelů. Kathy Batesová stupňuje svůj sadismus odměřovaný na lékárnických vážkách až k nevydržení. Respektive až k výbuchu čiré hrůzy, jaké je žena schopna. Zdánlivě banální příběh se postupně zvrhne v souboj na život a na smrt. A pokud by se vám zdálo, že fanynka číslo jedna je neúměrně krutá, pak doporučuji přečíst knižní předlohu. V ní se bývalá ošetřovatelka s panem spisovatelem vůbec, ale vůbec nemaže....jak zřejmě usoudili filmaři, to by nejspíš leckterý divák nevydýchal! Naprosto zasloužený Oscar, paní Batesová! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Rob Reiner študoval filmy Alfreda Hitchcocka, aby zistil, ako nakrútiť triler a sledoval každý Hitchcockov film. Reiner mal Hitchcocka v hlave natoľko, že James Caan začul, ako sa Reiner jedného dňa na natáčaní káral a pýtal sa sám seba: "Kto si myslíš, že si? Snáď Alfred Hitchcock?" (Arsenal83)
  • Fakt o písacom stroji s chýbajúcim "n" je veľmi vierohodný. V záverečných desiatich minútach filmu môžeme vidieť rukopis budúceho románu, v ktorom písmeno "n" naozaj chýba. Zároveň, pri pohľade na stroj a proces písania môžeme písmeno "n" jasne rozoznať. Písací stroj obsahuje všetky písmená. (giaruj)
  • Režisér Rob Reiner ve snímku ztvárnil roli pilota v letadle. (Dlee)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama