Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Reiner v první řadě mistrovsky režíruje. Famózně vede herce, geniáně vykresluje depresivní a až sugestivní atmosféru strachu, nejistoty a obav. Navíc se prakticky celý film odehrává v jedné místnosti, potažmo v jednom domě a ani to neubralo na působivosti. Tempo a napětí mistrovsky graduje až do ďábelského finále. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mrazivých thrillerov s labilnými, psychopatickými a najmä schizofrenickými maniakmi je na takejto vysokej úrovni pomerne málo a preto som sa tešil, keď niečo podobné predvedie aj žena. Oscarové ocenenie bolo dostatočnou motiváciou, no nakoniec výkon Kathy Bates nebolo to rozhodujúce, čo podmienilo moju spokojnosť. Scenár bol za daných okolností (prostredie pár izieb v dome) dokonale vyžmýkaný. Občas trošku zbytočne ležérne, ale potom o to efektnejšie v závere. 80%. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kto nevidel, nepochopí. Mrazivé napätie v každej scéne, ktorá mrazivou mala byť. Každý jeden pokus režiséra o navodenie maximálneho bodu strachu vyšiel absolútne bez chybičky. Ja mám z tej ženskej jednoducho strach! __ Prvotriedne, herecké výkony na čele s psychicky narušenou postavou Kathy Bates. __ Misery vládne atmosférou, akou vládne len máloktorý film. Avšak jeho sila je založená už na spomínaných, hereckých výkonoch a (predpokladám že) kvalitne napísanej predlohe Stephena Kinga. Keďže pamätihodných kladov príliš veľa nenájdem, ťažko si predstaviť opätovné zhliadnutie filmu. A to ma skrátka.. mimoriadne mrzí. Zároveň môžte brať posledné dve vety ako odôvodnenie absencie od piatej hviezdy. A dosť už s ospravedlňovaním! Pán Reiner mi naservíroval nadmieru mrazivé psycho, na ktoré len tak ľahko nezabudnem. A ak si nájdete ten správny čas, chuť a prostredie.. verím, že na Misery nezabudnete ani vy. Odporúčam všetkými desiatimi. P.S. ďakujem za záverečnú satisfakciu. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co se týče zfilmovaných horrorů dle předloh Stephena Kinga, měl jsem odedávna svou Velkou trojku, která se skládá z vynikající Carrie (DePalma), výborného Shiningu (Kubrick) a velmi dobré Dead Zone (Cronenberg). Zhruba před 15 lety se z Trojky stala Čtyřka, a to hned poté, co jsem v kině zhlédl tento skvělý snímek. Snad jednou bude i Velká pětka. Zatím stále čekám. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po čerstvém zážitku ze Studia DVA, kde v Misery hraje neodolatelně Zlata Adamovská, jsem musela sáhnout také po filmu. A Kathy Bates je samozřejmě boží. Roky už na jejím herectví ujíždím v American Horror Story a Misery byla její vstupenkou do tohoto světa. Jen teď musím srovnat, že v dramatizaci Kinga pro divadlo je víc prostoru pro ten absurdní svět romantické fikce, zatímco film je v tomto ohledu zdrženlivější. Divadlo také lépe pracuje s časem odhalení. Nicméně téma je to tak jako tak báječné a těším se o to víc na knihu. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Miesto autonehody bolo zachytené pomocou nastavenia deviatich kamier, z ktorých „šesť alebo sedem“ skutočne fungovalo. "Vedeli sme, že sa nám nepodarí zhodiť auto z útesu príliš veľakrát," povedal Rob Reiner. (Arsenal83)
  • James Caan sa jedného dňa objavil na nakrúcaní s opicou a všetky scény, ktoré v ten deň nakrútil, boli nepoužiteľné. Rob Reiner povedal Caanovi, že sa musia natočiť znova, pretože sa vyskytol „problém v laboratóriu“. Keď sa Caan dozvedel, že to v skutočnosti nemá nič spoločné s laboratóriom, ponúkol sa, že pokryje peniaze, ktoré svojou nezodpovednosťou stratil štúdiu. (Arsenal83)
  • James Caan v rozhovore na DVD tvrdil, že knihu v rámci prípravy na natáčanie nečítal. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama