Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat Kinga je vždy sázka do loterie! Tenktokrát jde o film velmi povedený, o což se zasloužila dvojice hlavních představitelů. Kathy Batesová stupňuje svůj sadismus odměřovaný na lékárnických vážkách až k nevydržení. Respektive až k výbuchu čiré hrůzy, jaké je žena schopna. Zdánlivě banální příběh se postupně zvrhne v souboj na život a na smrt. A pokud by se vám zdálo, že fanynka číslo jedna je neúměrně krutá, pak doporučuji přečíst knižní předlohu. V ní se bývalá ošetřovatelka s panem spisovatelem vůbec, ale vůbec nemaže....jak zřejmě usoudili filmaři, to by nejspíš leckterý divák nevydýchal! Naprosto zasloužený Oscar, paní Batesová! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul je úspešným spisovateľom, ktorý je tvorcom niekoľkých bestsellerov o hlavnej hrdinke s menom Misery. Po dohovore s vydavateľstvom opätovne vycestuje do odľahlej časti hôr Silver Creek, kde napísal všetky predchádzajúce diela, aby v kľude dokončil svoj posledný rukopis. Popíjanie alkoholu a nečakane nastolená snehová búrka zapríčinia vážnu haváriu pri ktorej si Paul spôsobí mnohopočetné zranenia. Šťastie v nešťastí v podobe záchrankyne, ktorá budí dojem milej ženy sa však čoskoro pominie. Annie totiž nie je len tak obyčajnou ženou v strednom veku, ktorá sa považuje za Paulovu fanúšičku číslo jedna. Výborný psychologický thriller v ktorom jednoznačne "prvými husľami" zaujme herecký výkon Kathy Bates. Niet veľmi čo "komentovať". Skrátka, jeden z mála filmov, ktorý si svoje vysoké hodnotenie plne zaslúži. Škoda len, že hororová zostala zachovaná akurát myšlienka - 80%. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďalšie filmové spracovanie románu Stephena Kinga. Tento krát pod režisérskou taktovkou Roba Reinera. Film je hereckým koncertom Kathy Bates a Jamesa Caana, ktorí sa svojich úloh zhostili naozaj profesionálne. Príbeh, po nehode na lôžko pripútaného spisovateľa v dome na samote jeho šialenej obdivovateľky, ktorej je vydaný na milosť, je proste strhujúci. Kathy Bates stvárnila postavu Annie Wilkisovej, tak že z toho až behá mráz po chrbáte. Zaslúžene bola za svoj výkon odmenená soškou Oscara pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe. ***** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není nad to mít svoji fanynku numero uno a smět u ní strávit příjemnou dovolenou. Ono když se řekne horor, spousta lidí by ráda viděla zmalované bubáky, peřeje krve a mrtvoly, kam oko dohlédne. Pro mě je nejděsivější takový film, kterému se podaří vtáhnout mě do svojí atmosféry natolik, abych cítil, jaký horor si musela prožít hlavní postava. A tady jsem toho cítil tolik, že zavařená lampa mojí promítačky hrála až třetí housle. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Reinerova "Misery nechce zemřít" je jednou z nejlepších Kingových adaptací vůbec (konkurovat mohou pouze snímky "Zelená míle", "Vykoupení z věznice Shawshank", "Mlha" a překvapivě zdařilý třídilný TV film "Dům v růžích"). Oscar za "Nejlepší herečku v hlavní roli" pro Kathy Bates zcela zasloužený.:-)) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Fakt o písacom stroji s chýbajúcim "n" je veľmi vierohodný. V záverečných desiatich minútach filmu môžeme vidieť rukopis budúceho románu, v ktorom písmeno "n" naozaj chýba. Zároveň, pri pohľade na stroj a proces písania môžeme písmeno "n" jasne rozoznať. Písací stroj obsahuje všetky písmená. (giaruj)
  • Miesto autonehody bolo zachytené pomocou nastavenia deviatich kamier, z ktorých „šesť alebo sedem“ skutočne fungovalo. "Vedeli sme, že sa nám nepodarí zhodiť auto z útesu príliš veľakrát," povedal Rob Reiner. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama