Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Recenze (711)

Kassandra 

všechny recenze uživatele

Film by to byl moc dobrej, kdybych nečetla knížku. Je mi líto, lidi, ale já se celou tu hodinku a půl, nebo kolik to má, těšila, až ta mrcha rozjede tomu policajtovi hlavu sekačkou na trávu. A oni to tam prostě nedali. Až dostanu rozjetou hlavu, dám vyšší hodnocení :D ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Raději po té havárii v těch horách umrznout, než se dostat do spárů tý cvaklý baby. Knížka je stejně dobrá, jako film. Lepší období kolísavé kvality knih Stephena Kinga střídajícího dobu s chlastem a bez něj. Zajímalo by mě v které době vznikly ty dobré. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších a podarených adaptácií. Z väčšej vďaky Kathy Bates, v úlohe Annie. Ona je tak dobrá že som filmu odpustil aj istú mieru zjemnenosti. ()

Rust_Francis 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, když jsem to náhodou viděl jako malý kluk a v moment kdy jsem to tu zaregistroval, jsem to musel shlédnout znovu. Jedna z těch lepších Kingovských adaptací a že jich teda moc není. Upřímně tomu vůbec nerozumím, kolikrát když čtu Kinga si říkám, tohle by byl super film! A pak se nestačím divit. Zaplaťpánbů, že tady to dopadlo dobře. Kathy Bates palec hore, ta ženská je fakt šílená :) ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Několikrát jsem četl i knížku a musím říct, že filmové zpracování zcela odpovídalo mým čtenářským představám. Tudíž skvělá kniha - skvělý film. Kathy Batesová (a just si to přechýlím) je naprosto uvěřitelná ve svém šílenství, moje nejoblíbenější herečka vůbec (skvělá rovněž v Dolores Clainbornové) .... ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Film je úžasný i díky geniálnímu českému dabingu! Nicméně bych chtěl upozornit, že Kathy Bates nenamluvila Gábina Osvaldová!!! Nadabovala ji Naďa Konvalinková! A to byl mistrovský tah vzhledem k tomu, že Naďu mají všichni spojenou s těmi nejhodnějšími tetami a chůvami :-) ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Slavný spisovatel románů o dívce Misery, při cestě z hotelu, kde psal svoji další knihu, havaruje ve sněhové vánici uprostřed lesů. Probouzí se s vážně pochroumanýma nohama v domě ženy, která je jeho vášnivou faninkou a postupně zjišťuje, že je něco špatně... Rob Reiner se zhostil natočení kingovy předlohy velmi dobře, ale měl to těžké. Ten příběh je sám o sobě velice plochý a monotónní a musel být výrazně okořeněn. Kořením je především atmosféra, a v případě filmu, který je oproti knize ochuzen o významný aspekt - představivost čtenáře, jím musí být kamera, vizuální vyobrazení, kulisy, hudba a herecké umění hlavních postav. Toto koření Reiner namíchal velice dobře - asi nejlépe, jak to šlo. 70%. ()

FLVEKK 

všechny recenze uživatele

Příjemně napínavé pokoukání, kde Kathy Bates ( znám snad jenom z AHS ) předvádí skvělý herecký výkon. Na můj mladší věk předvídatelný příběh, ale to vůbec nevadí, bavil jsem se .) ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Koncert dabingové dvojice Konvalinková - Bartoška. Vyšinutá ošetřovatelka - věru děsivé, to by člověk ani nečekal. Pár lekaček oživuje někdy trochu stereotypní thriller, velmi psychologický. Kingova mysteriozní atmosféra z knížek přenesená naprosto dokonale, takhle by měly vypadat všechny jeho adaptace. ()

El_Shafo 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná nuda, která nebyla děsivá, spíše dost blbá - sakra co to maj všichni s tím, že sponkou z měkkého železa, které hrdina ohne ve dvou prstech (čímž se má vytvořit paklíč *smích*), se dá odemčít zámek? Jediný opravdu výrazný klad je Kathy Bates, která je opravdu odporná, jak má být. Nevím, snad je to celé záměr, který osvětluje Kingova předloha; tu jsem ale nečetl, a tak mě film velice zklamal. Na druhou stranu to nebylo zas tak špatné - když nebudete mít na nic náladu a budete chtít zabít večer popcornovou jednorázovkou, Misery asi není úplně nejhorší volba, ale jinak je to naprosto průměrný... film. ()

Chandra 

všechny recenze uživatele

Když jsem Misery viděla poprvé, mrzelo mě, že je oproti knižní předloze tak krotká. Ve filmu mi třeba chyběla scéna se sekerou nebo sekačkou na trávu. Teď, když jsem Misery po mnoha letech zkoukla podruhé, mi to rozhodně nevadilo - ba právě naopak. Starší žaludek přece jen míň snese. Kathy Bates je v roli Annie přesvědčivě vyšinutá, James Caan jako spisovatel odkázaný na její péči je přesvědčivě zoufalý. Velmi dobrá adaptace. ()

Fjera 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates byla jednoduše dokonalá, přesně taková "zrůda" jakou King vykreslil! Oscar je zasloužený. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších adaptací Kinga. Není to sice žádná pecka, spíš lehký nadprůměr a to především díky hereckému umu obou ústředních postav. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Film se snaží jít krok po kroku podle knihy. První půle byla super, druhá půle se mi zdá dost utnutá. Jako kdyby zjistili kolik času jim zbývá a snažili se tam nacpat všechen zbytek, aby se neřeklo. A to je taky důvod, proč zde není tak hutná atmosféra, všechno se zdá jak kopie knihy, ale atmosféra skoro nikde. Chybí mi zde myšlenkové pochody Sheldona a celkově mi vadí ubraná brutálnost, která tvořila ten psychický teror. Ale jinak to bylo celkem solidní. Výběr herců je fajn. Annie role dobře obsazena. Jen ten urychlený scénář. ()

Simon.Dobes 

všechny recenze uživatele

Predloha - román od Stephena Kinga - je jedna z najlepších vecí, aké som kedy čítal. Film je oproti predlohe oveľa menej brutálnejší, čo filmu neuškodilo. Po celý čas si drží napínavú thrillerovú atmosféru, ktorá pretrváva až do konca. Sympatické postavy dopĺňajú slušné herecké výkony. 4,5/5. ()

Fender 

všechny recenze uživatele

Výborně budovaná temná atmosféra, která žene diváka do kouta a vysmívá se jeho vyčkávání na to, co se právě odehraje. Mimořádně silnou stránkou jsou herecké výkony, předně tedy Kathy Bates, která byla pro tuto roli přesně stvořena, až je její role neuvěřitelně uvěřitelná. Trošku mě mrzela absence silných scén, které se do filmu nevešly a v knize byly hlavním premiantem co se znechucení týče. Ze začátku to pro mě byl obrovský problém, jelikož jsem tyto scény očekával, ale nakonec jsem to filmu odpustil a naopak vyzdvihuji atmosféru, kterou se povedlo z knihy přenést na filmové plátno. ()

paja_r 

všechny recenze uživatele

Filmové zpracování skvělé knihy od Stephena Kinga. Tento film bych si učitě užila, kdybych právě tuto knihu nečetla. Protože jsem ji však četla, tak mě mrzí, kolik toho film vynechává a jak moc "ořezaný" je děj. Kathy Bates v hlavní roli je ale úžasně přesvědčivá a lépe její postavu snad nikdo jiný ztvárnit nemohl. Film hodnotím průměrně, protože postrádá hloubku, jakou nastolila jeho předloha, ale rozhodně se nejedná o žádný "béčkový" film a vřele ho doporučuji. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Slavný spisovatel knížek s Misery má autonehodu a zachrání ho zdánlivě hodná fanynka. Ovšem když se dozví pokračování nové knížky, rozhodne se vzít spisovatelův život do svých rukou a donutí ho knihu přepsat… Misery nechce zemřít? Misery NESMÍ zemřít! No, ač je to skvěle hodnocená kultovka, mě to prostě nezaujalo. Trocha toho mlácení kladivem do nohy, nic víc. Od hororu s takovým hodnocením jsem čekala sakra víc. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama