Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kluci, byli jste všichni bezvadný. Sice se vám kýžené slávy nedostalo v té podobě, jak jste si to přáli, ale mě jste se svým příběhem dostali. Nakonec jste se mohli alespoň líp poznat a probrat všechny věci, co vás trápí a nebo prostě jen tak blbnout. A budete na to všichni, nebo alespoň ty Chrisi moc rádi vzpomínat, na super muziku a spoustu svých různých hlášek, kterým jsem se smála s vámi. "Mickej Mouse je kreslenej, ale Superman je skutečnej a kreslená myš nemůže přeprat chlapa." No jasně, že ne :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Byl bych to byl býval viděl ve věku hlavních hrdinů, tak by to bylo bývalo bylo téměř jistě za plný počet. Klukovské dobrodružství jak se sluší a patří. Hned několik velmi silných okamžiků, nicméně s koncem jsem čekal něco víc. Jak říkám, kdybych to viděl tak před deseti lety, ten film by se stal pravděpodobně mým dětským kultem, škoda... Když na to člověk kouká po dvacítce, tak se mu to taky líbí, ale není to prostě ono. 80% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE JE OPRAVDU SKVĚLEJ VEJLET“..... VERN NEMĚL NA MYSLI JENOM TO, ŽE JSME VLEZLI NA SKLÁDKU, LHALI RODIČŮM, A KLOPÝTALI PO KOLEJÍCH K HARLOWU. MYSLEL TOHLE VŠECHNO....... /// Američtí ,,Páni kluci“ a dobrodružství, od kterýho dostali víc než možná čekali. Zapomeňte na horory, tenhle film (kterýmu ani po letech nemám co vytknout) potěší každý klukovský srdce a jestli máte podobný zážitky, tak i duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt jim říkám, že figurka s kreslenýho filmu nemůže porazit člověka (i když rvačka by to byla parádní!). 2.) Chci vidět dokonalou a totální ,,blivárnu“. 3.) Už nikdy jsem nenašel takový přátele, jako když mi bylo dvanáct. 4.) Thx za titule ,,Kikina“, ,,Juppeek“ a ,,BasarMilesTeg“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1982 vyšla kniha "Štyri ročné obdobia". Je to zbierka štyroch noviel, ktoré napísal americký spisovateľ Stephen King. Kniha obsahuje tieto tituly: Rita Hayworthová a vykúpenie z väznice Shawshank, Nadaný žiak, Telo, Dýchacia metóda. Snímok "Stoj pri mne" je filmovou adaptáciou novely "Telo". V roku 1986 ho spracoval režisér Rob Reiner. Striktne sa držal literárnej prelohy. Odviedol výbornú prácu. Natočil citlivý príbeh o detstve, priateľstve a nevinnosti. **** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zamyslel, kedy som si našiel tých najlepších priateľov na celý život a bolo to až na strednej. Možno som s tými zo základky nemal také zážitky, ako hľadanie mŕtvoly v lese, i keď bývam na sídlisku hneď pri lese. Možno by nás to viac zblížilo.... Stand by me na mňa pôsobilo dojmom seriálového pilotu (bez konca, kde sa dozvieme budúce osudy chlapcov v dospelom veku), pretože Reinerovi sa podarilo vytvoriť svet, do ktorého by som sa chcel pravidelne vracať. Čo sa týka atmosféry malomesta, tak asi práve tento film bol základným predobrazom lokácií Stranger things, nehovoriac o deckách, Phoenix vyzerá ako tá malá "weirdka". ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Děj filmu se odehrává ve státě Oregon, zatímco děj původní knihy ve státě Maine. (korect)
  • Děj snímku se odehrává v roce 1959, ale ve scéně, kdy starší chlapci - Vernův (Jerry O'Connell) bratr s ostatními - popíjí pivo a poslouchají rádio na dvoře, lze spatřit v popředí vůz Volkswagen De Luxe Sedan, model z roku 1964. (Kirman)
  • Kniha i film se odehrávají ve městě Castle Rock. Stejně pojmenoval Rob Reiner svou produkční společnost. (HellFire)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama