Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Abes

Abes (hodnocení, recenze)

Já bych řekl že Goofy je obdoba červenotrpaslíkovského Kocoura.)

B.C.Fray

B.C.Fray (hodnocení, recenze)

Forma značně převyšuje nad obsahem u tohoto snímku to však vůbec není na škodu.Krásná kamera a vynikající atmosféra.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Folpa: Ano, knížku miluju. :-) Jedna z nejlepších Kingových věcí a druhá, kterou jsem od něj četl (v roce 1989 nebo 1990). Právě proto, že mám knížku tak rád, zdála se mi tahle adaptace jaksi nedostatečná. Je ale pravda, že jsem to nikdy neviděl celé - lépe řečeno jsem se na to nedokázal dívat. Taky jsem ovšem ani nehodnotil, takže myslím, že nikomu nebylo ublíženo. (Slibuju, že jednou to napravím.)

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Mně ten film dostal úplně celý, včetně hudby, příběhu... plus dokonalý Kiefer Sutherland a to jeho: "Would you two just shut the fuck up. If either one of you assholes had $2,000, I'd kill you both...":)) Nádhera, ještě štěstí, že jsem to prvně viděla hned v originále, za takový dabing by měli udělit doživotní zákaz činnosti:D

Folpa

Folpa (hodnocení, recenze)

to Mr.Apache: nepovedený? To fakt ne. Drží se to knížky, skvělé písničky, velmi dobře vybraní herci tak co víc by jsi chtěl? Hlavně, když sám říkáš, že máš rád knížku. Jediné co se nepovedlo je český dabing, hlavně u Verna ale i ostatních. Ale jinak...

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Tak já mám nejradši novelu Tělo. Tohle jsem zklamaně vypnul po pár minutách a nevím, jestli tomu ještě někdy dám šanci. Vypadalo to dost nepovedeně.

petero

petero (hodnocení, recenze)

1. Strings, 2. Team America: World Police, 3. The Dark Crystal, 4. Meet the Feebles, 5. Bajaja, 6. Fimfárum 2.

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

Gordie: "Mickey je myš. Donald je kačer. Pluto je pes. Ale co je Goofy?" Teddy: "Goofy je pes. Určitě." Chris: "Určitě není pes. Nosí kobouk a umí řídit." Vern: "To je divný. Co je Goofy?" Tohle je fakt nejlepší. Ale víte někdo, co vlastně Goofy je???:))

choze

choze (hodnocení, recenze)

jasně, dialog o goofym je skvělej stejně jako o souboji Supermana s Mickey Mousem : "Tuhle jsem viděl Mickey Mouse jak držel v jedné ruce pět slonů." "Mickey Mouse nikdy nemůže vyhrát, protože je to jen kreslená postavička, ale Superman je skutečnej. Kreslená postavička nikdy nemůže porazit skutečnýho chlapa."

JohnnyD

JohnnyD (hodnocení, recenze)

najradšej mám jednoznačne debatu o tom, čo je Goofy a keď sa po niekoľký krát ten tlstý chlapec s úžasným výrazom tváre opýta: "What is Goofy?" :) ...

choze

choze (hodnocení, recenze)

Viděl bych to na scénu, kdy se Gordie před Chrisem rozbrečí, že ho jeho otec nenávidí, to je síla (a když se pak ještě zeptá Chrise, jestli si myslí že je měkkej, protože brečí)...ale skvělý je i když Chris vypráví o ukradené sukni...nebo jejich rozhovor o budoucnosti, kdy Chris Gordieho přesvědčuje, aby se odstřihnul od svejch blbejch kámošů...celej ten film je geniální!

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Prakticky všechny (blitka rulezz)... ale nejvíc? Asi debatu na téma "Je Goofy pes nebo ne?" a pak (trochu sadisticky) scénu, kdy Gordiemu nad mrtvolou definitivně rupnou nervy.

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama