Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* Tak nízké hodnocení tohoto pořadu je podle mého názoru přehnané, ale i já mám po prvním odvysílaném pořadu výhrady. Smysluplnost by se určitě zvýšila pokud by se zejména neřešily bulvární články o "celebritách" a politice a hodil by se trošku kultivovanější přístup, i když bez vtipu to rozhodně nejde. Vysílací čas je taky k ničemu, protože nejsou pokryty cílové skupiny diváků a podvečerní čas by byl vhodnější. Bez těchto změn je to celé zbytečnost, která ničemu nepomůže a přijde se o šanci trochu vzdělat a naučit diváky kritickému myšlení. Další díl/-y rozhodnou, zda bude můj palec nahoru, či dolů..... (po 3. odvysílaném dílu) Tak už je to jasné. Nic se nezměnilo a tak musím být mnohem kritičtější. Stále platí moje výhrady a rádoby vtipné komentáře a zážitky Hámy, Pawlovské a jejich hostů jsou trapné a nehodí se do ranku České televize. Tím pádem smysluplnost pořadu padá, stejně jako moje hodnocení. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Frank234 odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak ideologové z ČT, která před týdnem rozšířila hoax o "zatčených fotbalových fanoušcích, kteří chtěli provokovat Kosovany dronem," rozhodla poučovat ty hloupý důchodce o tom, co je pravda. Až na to, že pokud sledujete řetězové maily, nic vám ten pořad nedá a pokud máte vyhraněný názor, pořad na vás působí stylem: "Volíš toho a toho? Tak jsi špatnej a věříš houxům." Silně pochybuji, že ČT bude vysílat o svých vlastních omylech, mnohdy vypadajících jako účelové matení diváků a čtenářů... Jo a ty vtipy jsou spíš nevtipy. ()

Reklama

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný veřejnoprávní pokus se třemi hosty a Halinou, která už se dnes nevejde ani do širokoúhlé TV s úhlopříčkou 150 cm. Odkrývání falešných zpráv, dezinformací? Tak to ať začnou u sebe - v České televizi, kde reportér v hlavním zpravodajství v "přímém přenosu" hovoří (a dokonce hned třikrát) o premiérovi jako o bývalém(???) premiérovi. A ve studiu nikdo ani nehne brvou...přestože jde o fake news jako Brno. O fake záběrech z bombardování Sýrie (ve skutečnosti noční útok na Luhansk) nemluvě... ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Něco (humorného, osvětového?) o sdílených dezinformacích a dezinformovanosti by ČT měla mít ve svém povinném portfoliu. Jenže to by tam musel ještě někdo pamatovat, že tento podnik kdysi dokázal produkovat kvalitní a svébytné pořady. To by tam nesměli sedět trubci schopní tak akorát přejímat debilní otřepané formáty odjindud, jako režiséra angažovat matadora Silvestrů a Cibulek Soukupovy TV, jako se scénáristkou navážno počítat s autorkou tohohle. K tomu - jak jinak - dva profesionální moderátoři televizního nevkusu a s nimi Halina Pawlowská, schopná jen do umření recyklovat svoje veršované hlášky, přesně jak ji už před více než 20 lety (!) parodovalo Radio Limonádové Joe. S tímhle materiálem chce ČT jako dokázat co? Nalákat k obrazovkám ty masy polodementních důchodců jedoucích Novu, Primu, Barrandov? Výsledkem je, že nejen účinkující, ale i obsah se hodí leda do nějakého zbytečného bulvárního magazínu. Ostatně formát pořadu jasně napovídá, že o nějaké "fakenews" tady nikomu nešlo, že téma je jen záminkou, aby bylo zase proč nahnat do studia známé tváře a vykopávky všeho druhu, které budou za doprovodu placeného smíchu společně páchat legraci a plácat se do kolen. "Odpad" je adekvátní hodnocení. Nutno však podotknout, že se nekoná ani "gejzír trapnosti", ani nějaká protizemanovsko-protibabišovská "kampaň" (nepovažujeme-li za kampaň tvrzení "Zeman je gentleman"), jak se hystericky snaží sugerovat herečky jako p. Ovčáček nebo pp. komentátoři Parlamentních listů. "To se ví" je prostě jen dalším sebezesměšněním České televize. Hvězdičku za co vlastně? Snad za ta víčka, za to, že účinkující byli aspoň trochu vtipní a za možný skrytý osvětový záměr, který tu vysvětluje Gemini: Úroveň a kvalita pořadu je taková, aby se nejspíš líbil těm debilům, co přeposílají každou kravinu, která jim přijde. ()

borohub odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad na úrovni TV Barrandov, jen tentokrát se neopěvuje Babiš, ale do Babiše se kope. Na rozdíl od TV Barrandov za tyto pořady platíme i my v rámci koncesionářských poplatků. Nechápu proč ČT podobné pořady vysílá, není to nic jiného než voda na mlýn pro její odpůrce, protože zde je nějaká objektivnost a nezávislost docela diskutabilní.. PS: Zajímalo by mě hodnocení, kdyby se stejný pořad vysílal na TV Barrandov, Nově, či kdekoliv jinde než ČT, myslím, že by bylo daleko nižší, ale to je na csfd typické, že uživatelé jsou daleko tolerantnější k seriálům/pořadům ČT, takže bych se ani nedivil, kdyby to ve výsledku skončilo v modrých číslech.. 0% ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno