Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Johny303 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuběhly ani tři minuty a moderátor začal označovat za fakenews zprávy o nevzdělanosti příchozích migrantů. Wtf?! Tak se zdá, že ČT disponuje nějakými přísně tajnými informacemi, podle kterých polovina z příchozích vystudovala dálkově Harvard a ta druhá Cambridge... Je to k zblití, jak se pojmy "fakenews" či "manipulace" nejvíce ohánějí ti největší lháři. Tenhle pořad to jasně dokazuje. Pokud si nějaké ovečky dosud dokázaly dělat iluze o nestrannosti a profesionalitě ČT, tak nyní už se musí rozsvítit i tomu největšímu troubovi... ()

maxs 

všechny recenze uživatele

Zábavná show plná vtipných hostů (díky za Hámu). Pořad na 4* podle mých hodnocení nemá, ale je to hezčí trojka - dá-li se soudit po jedné epizodě. Dávám však jednu hvězdu navíc, abych vykompenzoval všechny ty "odpady" od lidí, pro které je pořad určen. Obávám se ale, že otevřít dutý kokos dá víc práce, než vypustit jednu show na veřejnoprávní televizi. Indoktrinace putinovým Ruskem (tím myslím trollí fake-news farmy) je bohužel velmi nasáklá do myslí jinak přemýšlivého národa :( ()

Reklama

Peabody

všechny recenze uživatele

no Halina a aleš Háma je z mého hlediska samo o sobě smrtící kombinace. Halina je sice inteligentní dáma, ale poněkud z formy a AH je prostě AH, no. Vydržel jsem jen chvíli, takže nakolik je probrána docela složitá otíázka Fake news nemohu posoudit (ale dost pochybuju, protože tohle se musí omezit na vtípky a FN nejsou žádná sranda). . Hrozný, vstupy nahraný, naprosto nepřirozené, jestli je to samo manipulace nemohu poosoudit, protože kdybych to měl vidětz celé, asi bych chcípl. Že se k tomuhle propůjčí ČT, ajaj. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu tu až takovou vlnu nevole od místních intelektuálů. A vysílací čas je asi zřejmě nastaven kvůli občasným sprosťárnám, které jsou součástí našeho virtuálního i reálného světa. Tomáš Měcháček to celkem pěkně s uvolněných přednesem moderuje a co všechno ještě neznám a poznám jako kokotiny, na které se spousta z nás nachytá jsem docela zvědav. Zatím s rezervou.. S dalším dílem mi trochu začíná vadit neměnnost kapitánů Haliny a Aleše. Vystřídal bych to ať na sebe prozrazují další. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbí. Baví mě to. A koukám na to ráda. Komentáře a odpady mne nezlomí. Mně to prostě baví. Tomáš Měcháček je v tomto přesnej moderátor a síla těch zpráv je kolikrát hodně pekelná. A teď... Je to pravda, nebo ne? Proč se na základě tohoto nepobavit? Vždyť to jde docela snadno. Tak kritizujte dál, to je asi nejednodušší forma projevu. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama