Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílnou dramatickou minisérii Bludné kruhy, inspirovanou bestselerovým románem spisovatele Wallyho Lamba z roku 1998, zadaptoval a zrežíroval Derek Cianfrance. Mark Ruffalo ztvárňuje dva bratry – jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století. Seriál, který ukazuje Dominicka a Thomase v různých fázích života, začíná v jejich současnosti, kdy se oba bratři blíží střednímu věku, protkané Dominickovými četnými vzpomínkami na dospívání. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Od Dereka Cianfrance jsem viděl jen plytké a rádoby osudové Blue Valentine, po kterém jsem si ho zaškatulkoval jako fušera. Tímhle si u mě napravil reputaci, protože Bludné kruhy jsou poctivě odžitá deprese, přitom pozoruhodně civilní a zvláštním způsobem vtahující. V ději se hromadí výborně napsané a ještě lépe zahrané postavy, spojené zamotaným příběhem plným dávno pohřbených tajemství a nezhojených ran. Scénář se s nikým nemazlil a nejvíc se vyřádil na chudáku Marku Ruffalovi, jehož nechal projít peklem hned dvakrát. Obě cesty ustál se ctí a jen o málo horší výkon předvedl Philip Ettinger v roli jeho mladšího já. Drobnou výtku bych měl jen k poslední epizodě. Ocenil bych drastičtější a drtivější závěr, k němuž ostatně seriál sám směřoval. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Minisérie, jež nenabídne příliš radosti a optimismu a od začátku diváka dusí mnohdy až úděsným způsobem. Má to však své opodstatnění a nelze autory za to kritizovat. Bohužel někdo takhle dostane naloženo a nemá šanci zvítězit, i když se snaží sebevíc. Mark Ruffalo předvádí famózní výkon, snad nejlepší v kariéře. Věřím, že jej dvojrole musela totálně psychicky vyčerpat. Zlatý glóbus naprosto zasloužený. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku neznám,nicméně se ukázalo že zvolit pro její přenesení na obrazovky dvojici Cianfrance - Ruffalo byla sakra dobrá volba.Prvně jmenovaný mě už dvakrát vyloženě potěšil svými filmy a tahle minisérie je jeho zatím nejlepším dílem.Ruffalo pak ukazuje,že mezi hereckou špičku patří zaslouženě a je možná ještě lepší než sem si myslel.Bludné kruhy jsou i přes svojí zdánlivou obyčejnost hodně silnou podívanou a osobně si takhle nějak představuji tu nejčistější esenci deprese a i když ne všechno funguje úplně na 100% přijdou momenty ze kterých divákovi není vůbec dobře a které dokáží plně vynahradit těch pár hluchých míst (kterých není zas až tolik).a jakkoliv Dominick není zrovna prototypem sympaťáka nejde mu proti všem těm sračkám nefandit...90% ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Celý seriál jsem se snažila si utřídit nějak myšlenky, jak to na mě působí a co si o tom myslet. A nenapadalo mě nic, než jen to, jak někdo může mít tak podělanou smůlu. Šíleně silný seriál o neštěstí a strastích. Mark tu byl tak skvělý, že to doteď nechápu. Byl tak moc dobrej, že jsem jeho dvojroli opravdu brala jako dva odlišné herce, a pokaždé, když jsem si uvědomila, že to hraje on, tak mi z toho běhal mráz po zádech. Tenhle seriál měl celou dobu tak tíživou atmosféru, ze které vám nebylo vůbec dobře, ale dokázal vás upoutat natolik, že jste ho museli vidět prostě celý. A nelituju. Znovu si ho nepustím, ale rozhodně na něj ještě pár týdnů budu myslet, a pokud bude chtít někdo doporučit nějaký film/seriál, tohle se v mém seznamu objeví. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Bludné kruhy jsou tragickým příběhem, který je protkaný menšími tragickými příběhy, ve kterých neštěstí střídá další neštěstí, aby jej hned potom mohlo vystřídat další neštěstí... Jednotlivé příběhy jsou sice poutavé a zajímavé, ale bohužel všechny tragické a negativní. Chtělo by to občas trošku odlehčit nebo se zaměřit na jiné emoce. Příběh jako takový není špatný, ale není to nic co byste nutně museli vidět. Občas mu také dost ubližují některé fakt špatné postavy. Jako třeba překladatelka. Popravdě jsem od toho čekal něco trošku jiného. Nemocný bratr zde příliš nevystupuje a příběh je to spíše o tom jaké potíže způsobuje starost o něj jeho bratrovi. Pokud máte rádi realativně uvěřitelné příběhy a nevadí vám, že jsou všechny tragické, tak se na seriál můžete ze zajímavosti podívat a litovat nejspíš nebudete. Vy ostatní se do toho, ale nemusíte nutit, protože o nic zásadního nepřijdete. 3* 60% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je věnován mj. Scottu Ruffalovi (1968–2008), mladšímu bratrovi Marka Ruffala. Povoláním kadeřník Scott Ruffalo zemřel po osmidenním pobytu v nemocnici na střelné poranění hlavy. Původně se spekulovalo o tom, že se mu stala osudnou hra zvaná ruská ruleta, později koroner prohlásil, že se stal hercův bratr obětí vraždy. (klukluka)
  • Mark Ruffalo zhubl 9 kilogramů před natáčením postavy Dominicka. Po dotočení všech scén této postavy si dal šestitýdenní pauzu, aby nabral více než 13 kilogramů pro ztvárnění postavy dvojčete Thomase. Jeho dablér Gabe Fazio, který je stejné výšky jako Mark, rovněž zhubl 13 kilogramů pro důvěryhodné zobrazení postavy Dominicka. (Kuzmik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama