Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční animák o tom, jak vlastně Santa začal roznášet dárky a jak přišel ke svému spřežení a svým pomocníkům. Nebyl na to ale sám, pomáhal mu jeden pošťák. Ten dorazí do tohoto severského městečka, kde lidi pohání jen nenávist. Řídí ho dvě znepřátelené rodiny a těm tento stav vyhovuje. Vše se změní příchodem pošťáka a jeho spoluprací s Klausem. Začnou dětem dávat hračky, a to změní celé město. Ne každému se ale tato změna zamlouvá. "Lidé se musí nenávidět!" ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vianočný príbeh, ako mix hororu, grotesky, dojáku a dobrodružného príbehu, ktorý sa už zrejme teraz stal klasikou, ktorá bude obšťastňovať ľudské srdcia a dušičky po ďalšie nasledujúce Vianoce. Som rád za tradičnejšiu animáciu, ktorá sprostredkováva vždy živšiu a hmatateľnejšiu atmosféru, ako CGI ( aj keď aj tá je tu, ale len ako malá výpomoc ). Skvelá zábava. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Klaus" je presne ten typ filmu, pre ktorý mám veľmi rád Vianoce. A som rád, že som sa rozhodol ich pozrieť čo najviac. Pretože nie je nič lepšie ako predstaviť nám príbeh, ktorý veľmi dobre poznáme, ale ukázať nám ho tak, aby sme mu dokázali vo všetkom uveriť. Gratulujem. Skvelá práca. Všetci poznáme Santa Clausa. Napriek tomu, že na Slovensku nosí darčeky Ježiško. Ale vieme kto to je, vieme čo sa s ním spája a podobne. A tento film veľmi dobrým spôsobom zapojí do toho všetko čo vieme a pôsobí to ako veľmi uveriteľný príbeh. Od lietajúcich sobov a saní cez zoznam zlých detí, ktoré dostanú uhlie, cez listy Santovi až po koláčiky a mlieko. Po tom ako som to videl všetko do seba zapadlo a vedel som si predstaviť, že by to takto mohlo byť. Okrem toho sa mi páči aj tón filmu. Myslím si, že je to správne vyváženie príjemného a milého s temným a špinavým. Má to trošku animovaný štýl Tima Burtona a funguje to fantasticky. Viem si predstaviť sa k tomuto filmu vrátiť každé Vianoce a verím tomu, že sa to rýchlo môže stať novou vianočnou klasikou. Môj jediný problém s filmom je trošku náš hlavný hrdina Jesper. Jeho príbeh je tršoku klišé a vieme čím si prejde a ako sa k tomu dostane. Plus úvodné časti, než je vyhnaný Smeerensburgu pôsobí dosť otravne. Ale potom sa to všetko zmení. A film sa stane jeden nádherný magický príbeh Vianoc, aký som tento rok chcel vidieť. Myslím si, že je to skutočne skvelý animovaný film pre celú rodinu. Užijú si to aj deti aj dospelí. A hoci ešte ostáva do konca roka pár dní, myslím si, že už poznám víťaza o tohtoročný najlepší vianočný film. Uvidíme. Hodnotenie: A ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Červenobílého tlouštíka, kterého si jednoho dne vymysleli u Coca-Coly, fakt nesnáším, protože je rozpínavější než guma u jeho červených tepláků. Proto jsem si nemyslel, že by mě mohl bavit pohled do jeho minulosti, která musela být logicky stejně zmanipulovaná jako život největšího z tesařů. A ejhle, mýlil jsem se. Španělé přišli s parádní animací, skvělým příběhem a výbornými postavami a já jsem si to naprosto užíval. Fakt dobrá práce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama