Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jelikož mi ten film připadal přehypovaný už nějakou dobu, tak jsem začal tušit, že to bude průser - a to z toho důvodu, že většina filmů, která mi připadá strašně nadhodnocená a přehypovaná, se mi nakonec nelíbí (čest výjimkám). Musím uznat, že se na to dá dívat bez problémů a nijak to neštve. Ten animák není špatný, ale dobrý taky ne. Osobně mi připadá poněkud průměrný. Ale 88%? A nejlepší animák? To snad nemyslíte vážně, ne? Klaus je průměrná vánoční pohádka na jedno zhlédnutí, která vás neurazí, ale ani nenadchne. Chyběli mi tu nějaké výraznější postavy (a jediná zajímavá je učitelka), záživnější děj (ten boj mezi znepřátelenými rody mě nudil), bylo zde příliš mnoho hudby (a bohužel se to nevyhnulo v dnešních animácích tolik oblíbené populární hudbě), zbytečně příliš dojemné (hlavně v posledních 20 minutách) a hra na roztomilost v podobě laponské holčičky, která tam ani nemusela být, jelikož by se děj obešel bez ní. Humor je zde zaměřen hlavně na děti, nebo teda aspoň mě nerozesmějí groteskní pády na zem apod. vtipy. Příběh je extrémně předvídatelný, ale tady se to dá více než čekat, takže s tím problém nemám. A nevěřím tomu, že by to, že děti dostanou hračky, usmířilo rozhádané rody (navíc se ani nedozvíme, co přesně se mezi nimi stalo, jen to, že se prostě nenávidí). Jinak ten film není špatný, sice místy nudí, ale dívat se na něj dá, hloupé a trapné to taky není, jen to prostě není animák, který výrazněji osloví. Proto těch 88% tady vůbec nechápu. Možná to jen nedokážu docenit, ale mě tady chybělo to kouzlo, které by z toho udělalo něco víc. 3* ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční animák o tom, jak vlastně Santa začal roznášet dárky a jak přišel ke svému spřežení a svým pomocníkům. Nebyl na to ale sám, pomáhal mu jeden pošťák. Ten dorazí do tohoto severského městečka, kde lidi pohání jen nenávist. Řídí ho dvě znepřátelené rodiny a těm tento stav vyhovuje. Vše se změní příchodem pošťáka a jeho spoluprací s Klausem. Začnou dětem dávat hračky, a to změní celé město. Ne každému se ale tato změna zamlouvá. "Lidé se musí nenávidět!" ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jéé, to byla tak hezká pohádka s  neotřelou animací, stejně neotřelým ironickým humorem, a emocionálním zakončením. Milé, pěkné, vtipné. Ono vážně: ,,Už za pár dní Vánoce jsou.´´, jak zpívá Pokáč ve svém letošním  vánočním fláku. A tohle je úplně ideální do předvánočního /vánočního času. .  Bez výtek. Vím však, že každý rok na Vánoce, mě přijde navštívít.❤ ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Poněkud rychlý skok do místní TOP100 se povedl tomuto španělskému animovanému filmu, který vysílali na Netflixu. Jestli si vysokou pozici zaslouží, tak o tom jsem se chtěl co nejdřív přesvědčit i já a Vánoční čas tomu rozhodně pomohl. Při srovnání animace a celkového provedení nijak nevybočuje ze slušného průměru. Obzvlášť však potěšil milý příběh, který si hezky, nenuceně a nápaditě pohrál s "legendou" o vzniku Santa Clause. Mělo to vtip i poučení, tak i mě to celé příjemně uteklo. Sice se to bez honičky neobešlo, ale dnešní doba už je taková. Rozhodně lze tento film pro celou rodinu doporučit a za sebe dám krásné 4 hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V prvních verzích příběhu byl Jesper chudým kominíkem. (mi-ib)
  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama