Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

castor 

všechny recenze uživatele

Fíha, mít na place tři oscarové herce, solidní námět a stejně z toho není látka, o které si budou fanoušci poctivých thrillerů vyprávět. Protože John Lee Hancock. Ten to má u mě dost rozházené připitomělou, nepochopitelně přeceňovanou a hodně nevkusnou hrou na city v podobě Zrození šampiona. Nespravil to ani rutinním životopisným snímkem Zachraňte pana Bankse a také svou Dálniční hlídku zašlapal do průměru. A to měla zajímavý námět. Střípky začínají skvěle. Starý dobrý Denzel před lety coby detektiv opustil za podivných okolností Los Angeles a skončil jako řadový polda. Rutinní úkol ho přivede zpět do velkého světa, protože talentovaný detektiv Rami Malek zrovna pátrá po hovadu, které se zaměřuje na mladé ženy. Denzel je tu za skleslého staříka, který v sobě má pořád čich na zločin i posedlost, která mu kdysi zničila kariéru i soukromý život. Pak se na scéně objeví umaštěný Jared Leto a první hodinka je prostě moc fajn. Je to pomalé, oldschoolové, atmosférické. Zadumaní detektivové, magor, který má evidentně nakoukané kriminálky. Druhá půlka pak asi diváky rozdělí. Protože Hancock mnohými kroky leccos naznačil a rozehrál, a pak to tak nějak uťal. Kdo ví, zda to byl záměr od začátku, nebo prostě jen v polovině zjistil, že neví, kudy kam. Závěr by rozhodně snesl jinou gradaci i jiné emoce. Nehledě na to, že podobné (i tady zmiňované) kousky se chlubí pořádným napětím, syrovostí a scénami, které vyčnívají a divák si je rád pustí znovu. To u Hancocka chybí. Čtyři (nadhodnocené) hvězdy ale nakonec dám, protože v téhle divné době jsem za každý podobný kousek s výbornými hereckými hráči rád. Ač je tenhle nakonec spíš druholigovou podívanou. Ale zklamání si představuju jinak. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jak je zde na CSFD zvykem, tak film, který hladí proti srsti, je osobitý a jde proti diváckým očekáváním, tak je brutálně podhodnocen. Ale že mě to ještě překvapuje. Tohle je atmosférická laskomina s netypickou, kongeniální hudbou Thomase Newmana, která přesně sedí k pomale vyprávěnému příběhu, jehož scenář je díky odhalování tajemství postavy Joea Deacona a ambivalentnímu vyvrcholení chytřejší, než by se zpočátku mohlo zdát. A Jared Leto, který jindy svým manýrismem nepatří mezi moje oblíbence, tak tady je klasa. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ovšem tohle mě sedlo. Já to nevnímal jako kriminálku, kde hlavní metou je odhalit a usvědčit vraha, ale kde hlavní pointou je obyčejné lidské svědomí a to se mě díky brilantnímu zvěru moc líbilo. Výborná práce, panové John Lee Hancock  a Thomas Newman, díky Vám to bylo o atmosféře a jinakosti. Pokud jde o herectví u Ramiho Maleka mě tady nesed ten předkus není moc košér koukat na něco takto temnější, když jedna z postav připomíná Bugs Bunnyho, ale zase Jared Leto, to je Pan herec. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa snaží zabojovať dvomi vecami. Prvou je obsadenie ústrednej trojice v zložení Denzel Washington, Rami Malek a Jared Leto. Denzel hraje policajta č. 35 v rámci svojej kariéry a je to skrz túto skutočnosť, a jeho aktuálny vek, dosť unavený, nudný policajt. Rami Malek, herec jedného výrazu (jeho hviezdna bublina rýchlo splaskne), tu predvádza neskutočne prkenného vyšetrovateľa. Naopak Jared Leto potešil. Zaslúžil by si oveľa väčší priestor v oveľa zaujímavejšom filme. Druhou vecou, ktorou sa snažia tvorcovia zabodovať, je pokus vykresliť policajtov ako chybujúcich ľudí, ktorí občas nie sú o nič lepší, ako zločinci proti ktorým stoja. Tento pokus je však tak strašne dobre schovaný za tou navzájom nefungujúcou ústrednou trojicou, že si toho len letmo všimnete, ale nemôžete to nijako zarátať do kladov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nedávný představitel Mercuryho, postava jménem Deacon, jedno velkolepé sólo s vlasy dlouhými jako má Brian May…není se co divit, že Hancock se svým narativním retro virblem dotváří ucelený umělecký výkon. Karty vykládá na stůl s obdivuhodnou trpělivostí a stejně tak přistupuje k podhoubí postav. Je fascinující, jak svým téměř 30 let starým scénářem dokázal spustit stroj času a já měl z toho pocit, že zasazené do současnosti by to nemohlo fungovat.. Malek s křeččími torbami sice lehce vlaje za tradičně důkladným Washingtonem i mansonovsky vyšinutým Jared Leto podzim zimou, ale není to nic, co by rušilo zážitek ze staromilské detektivky, která svou nejednoznačností ponechává i sympatický prostor divákovi. Thomas Newman kromě svého typického klavírního sentimentu evidentně umí i jiné věci. Ten motiv „Chevy Nova“ je při silničních sledovačkách geniální.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Jared Leto sa chcel vyhnúť hraniu ďalšej „temnej postavy“, ale vyhlásil, že si nemôže nechať ujsť šancu spolupracovať s Washingtonom. (Arsenal83)
  • Snímek je zasazen do října roku 1990. Nasvědčuje tomu filmový plakát snímku Goodfellas (1990) a následně jsou k vidění na pouličním osvětlení halloweenské bannery. (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama