Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

Figu 

všechny recenze uživatele

Kriminální thriller? Za mě pořád vynikající žánr, bohužel nějako se v dnešní době vytrácející... A možná proto mě Střípky krásně zapadly do mojí mozaiky očekávání a následné nadšenosti z požitku, že pálím vostrejma. Navíc prostě říkám a hlásám stále - Denzel je celoživotní jistota kvality bijáků tohoto druhu! Pecka s fajn rozluštěním hádanky! 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja osobne film tak tragicky nevidím. Možno by som si prial, aby to dopadlo inak a je pravda, že jeden z detektívov počas finálnej polhodiny urobí tak školácku chybu a zlé rozhodnutie, že to môže divákov v mnohom sklamať. Pretože je nám dopredu jasné, že to nemôže dopadnúť inak, než zle. Ale to je na inú debatu a do spoilerov zachádzať rozhodne nechcem. Na "The Little Things" podľa mňa funguje atmosféra. Chcel som vedieť ako to celé dopadne a vidieť vraha zatknutého. Jared Leto je tu miestami ako skutočný šialenec a očividne mu takéto role idú veľmi dobre. Sympaťák roka to rozhodne nebude. Ale svoju rolu celkom dobre zvládal. Denzel Washington a Rami Malek pôsobia ako veľmi uveriteľná dvojica. A svoje role veľmi dobre zvládajú. Ich vzájomná dôvera je dobre spracovaná a myslím si, že Joeov príbeh je aj celkom zaujímavý. Keď na konci pochopíme všetky súvislosti, tak to rozhodne zanechá dojem. No pravdou je, že po skutočne efektnom úvode, kde sa Sofia Vassilieva snaží zachrániť pred vrahom, ktorý ju prenasleduje som sa už nedočkal scénky, ktorá by sa mi vo filme nejako extra zaryla pod kožu. A to je asi najväčšia škoda. Hudba vo filme sa mi páčila, natočené je to slušne, a John Lee Hancock ako režisér zvláda svoju prácu tradične dobre. Možno to neponúka moc, ale mne to stačilo. Hodnotenie: B ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa snaží zabojovať dvomi vecami. Prvou je obsadenie ústrednej trojice v zložení Denzel Washington, Rami Malek a Jared Leto. Denzel hraje policajta č. 35 v rámci svojej kariéry a je to skrz túto skutočnosť, a jeho aktuálny vek, dosť unavený, nudný policajt. Rami Malek, herec jedného výrazu (jeho hviezdna bublina rýchlo splaskne), tu predvádza neskutočne prkenného vyšetrovateľa. Naopak Jared Leto potešil. Zaslúžil by si oveľa väčší priestor v oveľa zaujímavejšom filme. Druhou vecou, ktorou sa snažia tvorcovia zabodovať, je pokus vykresliť policajtov ako chybujúcich ľudí, ktorí občas nie sú o nič lepší, ako zločinci proti ktorým stoja. Tento pokus je však tak strašne dobre schovaný za tou navzájom nefungujúcou ústrednou trojicou, že si toho len letmo všimnete, ale nemôžete to nijako zarátať do kladov. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná kriminální záležitost, která se zoufale snaží být něčím víc, nicméně ve finále se jí to ale vůbec nedaří. The Little Things režiséra Johna Lee Hancocka tedy zaujme pouze svým hereckým obsazením, z něhož dominantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Denzel Washington a Jared Leto, jehož psychedelická postava by si ale zcela určitě zasloužila nějakou lepší verzi scénáře. A když tvůrci v samotném závěru vyloží karty na stůl, dojde Vám, že největší slabinou tohoto počinu je jeho laxní přístup k divákovi, jež si skrze zmatené střídání obrazů a scén zkrátka nedokáže vybudovat patřičný vztah s hlavními postavami a společně s nimi si to celé "odžít". Je to veliká škoda, jelikož snímek The Little Things měl velký potenciál stát se další originálně pojatou kriminálkou. Tak snad příště! „It's the little things that are important, Jimmy. It's the little things that get you caught.“ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka thrilleru, ktorý chce zahladiť stopy a poslať diváka na opačný smer. Nieje tak povediac svojský, niečo podobné tu už totiž bolo. Skvelé herecké obsadenie, mohlo v spojitosti s ,,iným´´, ale paradoxne aj známym prednesom, priniesť pútavú a aj oldschoolovú žánrovú zábavu. Zasadenie do roku 1990, takisto vnáša do príbehu ,,nepredigitalizovaný´´ priebeh vyšetrovania. A aj tak z toho nakoniec vznikol rozpoltený snímok. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Jared Leto sa chcel vyhnúť hraniu ďalšej „temnej postavy“, ale vyhlásil, že si nemôže nechať ujsť šancu spolupracovať s Washingtonom. (Arsenal83)
  • Albert Sparma (Jared Leto) má v lednici pivo značky Busch, jedná se o totožnou značku piva použitou ve snímku Klub rváčů (1999). (Kuzmik)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama