Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hancock mal možno dobrý nápad, ale prevedenie je veľmi rozpoluplné. Prvých dvadsať minút funguje atmosféra. Po hodine príde na scénu Leto a berie si každú scénu pre seba. Až do momentu, kedy mu Malek nastúpi do auta. Vtedy sa film začne rozpadávať. Koniec je tým pádom pre mňa nefunkčným zakončením celého príbehu, hoci chápem o čo tvorcovi išlo. The Little things je žánrovo neujasnený. Rozvláčny a herecky fádny. Tých niekoľko kameramanských vsuviek pôsobia v rutinnej juxtapozícií skôr rušivo než zaujímavo. V zásade ukazujú možný potenciál, ktorý zostal nenaplnený. Vyzdvihujem Newmana, ktorý zase raz dokázal, že emócie mu idú. Tie príjemné v rovnakej miere, ako tie nepríjemné. Film pôsobí ako kombinácia dvoch samostatných línií, ktoré nedržia pokope v rámci charakterizácie ani postupného budovania. The Little things tak fungujú ako prázdna bublina, ktorá sa na prvý pohľad môže javiť pekne, ale spľasne veľmi rýchlo. Ku koncu som sa doslova nudil. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja osobne film tak tragicky nevidím. Možno by som si prial, aby to dopadlo inak a je pravda, že jeden z detektívov počas finálnej polhodiny urobí tak školácku chybu a zlé rozhodnutie, že to môže divákov v mnohom sklamať. Pretože je nám dopredu jasné, že to nemôže dopadnúť inak, než zle. Ale to je na inú debatu a do spoilerov zachádzať rozhodne nechcem. Na "The Little Things" podľa mňa funguje atmosféra. Chcel som vedieť ako to celé dopadne a vidieť vraha zatknutého. Jared Leto je tu miestami ako skutočný šialenec a očividne mu takéto role idú veľmi dobre. Sympaťák roka to rozhodne nebude. Ale svoju rolu celkom dobre zvládal. Denzel Washington a Rami Malek pôsobia ako veľmi uveriteľná dvojica. A svoje role veľmi dobre zvládajú. Ich vzájomná dôvera je dobre spracovaná a myslím si, že Joeov príbeh je aj celkom zaujímavý. Keď na konci pochopíme všetky súvislosti, tak to rozhodne zanechá dojem. No pravdou je, že po skutočne efektnom úvode, kde sa Sofia Vassilieva snaží zachrániť pred vrahom, ktorý ju prenasleduje som sa už nedočkal scénky, ktorá by sa mi vo filme nejako extra zaryla pod kožu. A to je asi najväčšia škoda. Hudba vo filme sa mi páčila, natočené je to slušne, a John Lee Hancock ako režisér zvláda svoju prácu tradične dobre. Možno to neponúka moc, ale mne to stačilo. Hodnotenie: B ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Atraktivní námět přetavený do průměrné kriminálky, v níž se režisér a scenárista John Lee Hancock celou dobu snaží zakrýt fakt, že jeho příběh vlastně vůbec není tak chytrý, jak se celou dobu tváří. Denzel Washington i Jared Leto dělají, co můžou, ani oni ale z téhle plytké záležitosti nevytáhnou víc, než obyčejný zapomenutíhodný thriller. Bohužel. A to jsem se fakt hodně těšil. 5/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby novodoba Prisaha 2 bez Nicholsona ? Denzel Florida pomaly starne, vybral si za partaka nic moc herca Rami Maleka /Bohemian Rhapsody/. No Malek na rozdiel od Denzela Floridy hrat nevie. Nuda sa praveze nekonala, film si drzi dobre tempo a napatie, skoda len toho utnuteho konca. Predpokladal som brutalne finale ako povedzme 8 mm, napokon hraje tu aj Chris Bauer zo spominaneho filmu, Skoda, predpoklady ostali ... predpokladmi ? 62 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil - Denzel Washington mě dokázal docela potěšit v obou dílech Equalizera a já tak nějak očekával podobnou akcí nabytou podívanou. Bohužel jsem se jí nedočkal. Psychopatický sériový vrah se sice činil, jenže my jsme vždy byli svědky jen jeho finálního díla (nepočítám-li úvodní akci u pumpy). Což bylo první větší zklamání. Atmosféra byla místy zajímavá, jenže většina filmu je vlastně jen poněkud nudnější sledování policajtů magora Jareda Leta (ten zahrál celkem přesvědčivě), který si z dvojice fízlů dělal vyloženě prdel. Rami Malek není špatný herec, ale do role detektiva z oddělení vražd se mi prostě nehodil a tak mou pozornost více méně zaujala hlavně postava Deacona a jeho „tajemství“ i zvláštní způsob vyšetřování (sbírání důkazů). Jenomže se pořád jen „kroužilo“ kolem dokola, místo abych se dočkal dech beroucí podívané. Dost průměrné krimi-drama. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama