Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detektívka, ktorá sa snaží zabojovať dvomi vecami. Prvou je obsadenie ústrednej trojice v zložení Denzel Washington, Rami Malek a Jared Leto. Denzel hraje policajta č. 35 v rámci svojej kariéry a je to skrz túto skutočnosť, a jeho aktuálny vek, dosť unavený, nudný policajt. Rami Malek, herec jedného výrazu (jeho hviezdna bublina rýchlo splaskne), tu predvádza neskutočne prkenného vyšetrovateľa. Naopak Jared Leto potešil. Zaslúžil by si oveľa väčší priestor v oveľa zaujímavejšom filme. Druhou vecou, ktorou sa snažia tvorcovia zabodovať, je pokus vykresliť policajtov ako chybujúcich ľudí, ktorí občas nie sú o nič lepší, ako zločinci proti ktorým stoja. Tento pokus je však tak strašne dobre schovaný za tou navzájom nefungujúcou ústrednou trojicou, že si toho len letmo všimnete, ale nemôžete to nijako zarátať do kladov. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

The little things je přímočará, zneklidňující a atmosferická thrillerová 2-men show v podání Denzela a Maleka, kteří jsou ať už herecky, tak charakterově solidní a tohle vlastně ke spokojenosti celkem stačí. První polovina je výborná, kdy se detektivové dostávají na scénu a každý krok vyšetřování je zábava sledovat, ale časem film ubere z plynu a divák už jen čeká, s čím přijdou v závěrečném zakončení. A tady nastává trochu problém, protože vlastně nepřijdou vůbec s ničím, a tak konec filmu jen tak “uplyne” do prázdna. Herecky i filmařsky je to slušná detektivka, kterou mám rád a poslední dobou je jich málo a ačkoliv mohl být závěr údernější, pořád mám z filmu pozitivní pocity a určitě stojí za to. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hádanka: Je to skoro úplně jako Se7en, ale není to Se7en. Co je to? Je to The Little Things! Hraje v tom taky jeden postarší, moudrej a vyklidněnej černej poliš, za parťáka má mladýho bílýho poliše, řešej spolu případ pěkně vychcanýho sériovýho vrahouna, kterej je ve finále nejenom inteligentní, ale i hnusně slizkej prevít, dokonce se v jednu chvíli zdá, že je v ohrožení i famílie toho bílýho poliše... Jen ten konec je krapet jinej, než v Se7en. Ale to není na škodu. Je teda fakt, že stopáž by mohla bejt klidně o čtvrtinu kratší, ale jinak samý pozitiva. Je to noirový (často totiž nesvítěj světla), je to retro a oldschoolový (jak dvacet járů starej biják), herci jsou skvělí (Washington vyzrál, Leto je parádně zlověstnej hajzlík a Arabáč je zatraceně kúl, i když vypadá, jako by mu horní pysk vopíchal nějakej jedovatej hmyzák). Když nebudete řešit ptákoviny, jako že to vůbec není originální, že se postavy chovají jako pitomci, nebo že je v tom fůra všelijakejch klišé, možná vás taky (jako mne) čekají dvě příjemný hoďky na devadesátkový vlně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavá hudba, atmosférická, avšak neprišiel som na jogu, ani na nejaké duchovné cvičenie, prišiel som na kriminálku. A pri takej plejáde hviezd by som očakával niečo väčšie ako len výzvu k meditácii. V druhej polovici príde aj trochu napätia, ale len málo na to, aby sa film dal označiť čo i len priemerným thrillerom. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Střípky nejsou špatnej film. Teď (únor 22) tu mají 61 %, což mi přijde níž, než by si zasloužil. Je to spíš takový dolní okraj červené. Nápad je dobrý a všichni tři herci mě tam bavili. Možná to není až tak moc o vyšetřování jako o tom, co se těm policajtům honí v hlavě a chybí tomu víc drive, takže u toho možná místy usnete. Konec to u mne hodně vylepšil. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama