Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Anglie přijíždí pod vedením majorů Clevena a Egana 100. bombardovací skupina, aby se přidala k tažení 8. letecké armády proti nacistickému Německu. (Apple TV+)

Recenze (28)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

21.5.1943 - 389. bombardovací skupina nad serverem Německa dostává celkem na prdel a jeden si říká proč to křečovité představování postav před pěti minutami, když to vypadá že ta B-17 ani nedoletí. Pak se ale začneme věnovat 100. bombardovací a konkrétně “Alice from Dallas” nebo “Wild Cargo”. Tak to zavání nostalgií BoB. Očekávání jdou nahoru. Historie scénáři nahrála jeden luxusní nálet (myšleno dějově vděčnějši) na Brémy, nicméně toho nevyužil a místo toho sledujeme jeden neúspěšný (začátek července 1943). I tak nechám 100%. Před-letová příprava dokonalá. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Velice solidní díl. Hlavní postavy jsou převážně sympatické a dobře zahrané, i když trochu stereotypické v rámci žánru. Austin Butler stále zní jako Elvis, ale vlastně se to k jeho postavě i docela hodí. Seriál (nebo zatím alespoň tato epizoda) dobře zobrazuje bratrství pilotů ale zároveň se vůbec nesnaží prezentovat válku jako něco romantického, naopak ukazuje její krutost a hrůzu. Ta klasická dějová linka ve smyslu “šéf nás chce zrušit ale já to nedopustím, tak se snažte kluci” mi přijde ohraná, je to celkem levný a často používaný způsob jak uměle zvýšit pocit, že je v sázce všechno, takže nemám úplně radost z toho, že je to i tady. Ale je to teprve první epizoda a zatím to zde nemělo velkou roli, tak třeba s tím vůbec problém mít nebudu. Jinak vážně super, i po technické stránce. 8.5/10 ()

Reklama

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja žena a ja sme sledovali Band of Brother niekoľkokrát a bol navrhnutý sledovanie tohto seriálu, pretože to. Takže s veľkými očakávaniami sme si túto sériu pustili a hneď nás zmiatlo čudné tempo a čudné predstavovanie postáv. Po 15 minútach sme to takmer chceli vypnúť - a v polovici som to vzdal a robil som v ten večer niečo iné. Táto prvá epizóda je z hľadiska sorry rozprávania veľká hromada neporiadku, ste hodení priamo do príbehu bez poriadneho predstavenia postáv, skoro akoby ste sa zatúlali do filmu na polceste. Výber hercov je dobrý, všetci hrajú naozaj dobre a vyzerajú, akoby do tej doby patrili. Je len smutné, že sú premrhaní na túto hromadu neporiadku. Vizuálna stránka je pod úrovňou, ktorú by ste v roku 2024 očakávali , s podpriemerným CGI. Čo je po väčšinu času celkom očividné. Myslím, že ďalšie epizódy si už nepozrieme. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se mi bude psát těžko, ale pilotní epizoda zatím nepředvedla nic, na co bych se měl těšit. Postavy jsou ok, přesto citelně chyběla pravá výcviková část. Nějaké stmelovací scény. Vadí mi umělost některých pasáží. Scény působí rušivě, zejména kvůli vizuálním efektům ale i tím, jak jsou pojaté. Hrozně vyčnívají věci, které víte, že jsou z jedniček a nul. Mnoho pasáží bylo uspěchaných a v porovnání, jak s BoB tak s Pacificem, jednoznačně MotA prohrávají ve velkém počtu aspektů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambiciózní válečný letecký seriál v prvním díle naplnil u mne aspoň trochu ta velká očekávání  asi až v bojové scéně, ale do té doby jaksi ta seznamovací část působí jako zmatená, zmatek ve jménech, skoky v čase, k žádné postavě jsem si jako divák nevytvořil vztah, moc jmen, málo zapamatovatelných tváří, snad něco málo krom ústředního hrdiny a to jen proto, že vypadá jako dvojník prince Williama než vyplešatěl.  Ovšem potenciál to má, ikdyby to mělo stát jen na těch bojových scénách, tak uvidíme ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama