Reklama

Reklama

Anguish

  • Velká Británie Anguish
Trailer 1

Obsahy(1)

Opustiť svojho otca a presťahovať sa len so svojou matkou je vždy ťažké. Presvedčí sa o tom aj Tess (Ryan Simpkins), ktorá navyše už odmalička trpí halucináciami a depresiami, ktoré ju nútia k neustálemu užívaniu liekov a cestovaniu po nemocniciach. Po príchode do nového mesta sa jej halucinácie výrazne zhoršia. Stále ťažšie rozoznáva rozdiel medzi predstavami a realitou, a to napriek tomu, že užíva silné lieky. Keď sa dozvie, že v meste nedávno pri tragickej nehode zomrelo dievča, začína si uvedomovať, že si ju možno Lucy vybrala ako spôsob, aby odoslala svoj posledný odkaz do sveta živých. (Marceloo)

(více)

Recenze (20)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tess od piatich rokov trpí závažnou psychickou chorobou. Pokiaľ chce jej matka, aby ju úplne nepohltila, musia sa neustále sťahovať z jedného mesta do druhého. Napriek tomu, že sa zdá, že tento krát pôjde všetko podľa plánu, pričom by sa mal Tessin zdravotný stav definitívne zlepšiť, opak bude pravdou. Neďaleko jej domu prišla pri nešťastnej nehode o život mladá dievčina, ktorá sa ju zo sveta mŕtvych neustále snaží kontaktovať. Vidí Tess skutočné veci? Alebo môže za všetko samotná choroba, ktorá jej zdravotný stav iba zhoršuje? Toľko snahy na vnivoč. Nedá sa povedať, že by tvorcovia nevedeli ako sa buduje atmosféra, ale celé akoby sa to míňalo mimoriadnemu účinku. Pritom niektoré pasáže vôbec neboli zlé! Záver určitými prvkami mierne kopíruje Insidious, ale ani to mu nedopomôže k tomu, aby som túto podpriemernú ducharinu neukotvil na úrovni - 45% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Anguish je jako režijní debut důkaz, že režisér umí vést herce, vystavět atmosférické scény, náladotvorně pracovat se soundtrackem. Taky umí napsat scénář s poměrně chytře vystavěným dějovým obloukem, který má v závěru vysoký potenciál silného emočního dopadu. Umí se na hororový námět posedlosti podívat z netradičního úhlu. To všechno umí, ale stejně je to ve výsledku hrozná nuda. Zkátka objektivně lze na Anguish leccos pochválit, ale subjektivně mě snímek bohužel minul, ač jsem k podobným pomalým nezávislým žánrovkám pravidelně mnohem vstřícnější než ostatní. Jako příslib fajn, na další Mallhiho film se těšit budu, ale tentokrát ještě palec zůstane ve vodorovné poloze. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Asi sa tak skoro nestane, že by ma tieto nezávislé duchárske kúsky priklincovali ku sedadlu, a ani tento nie je výnimkou. Ten It Follows mal aspoň dobrú myšlienku, tá ma však v tomto prípade akosi minula. Hudba dobrá, avšak postupom času jednotvárna, atmosféra sa občas vyskytla, ale ľakačiek minimum, dramatické a melancholické to bolo dosť, avšak rovnako rozťahané a pre mňa dosť nudné. Dokonca som si všimol, že akosi pri tom driemem. Asi to proste nebol horor pre mňa. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Opustiť svojho otca a presťahovať sa len so svojou matkou je vždy ťažké. Presvedčí sa o tom aj Tess (Ryan Simpkins), ktorá naviac už odmalička trpí halucináciami a depresiami, ktoré ju nútia k neustálemu užívaniu liekov a cestovaniu po nemocniciach. Po príchode do nového mesta sa jej halucinácie extrémne zhoršia a stále ťažšie rozoznáva rozdiel medzi predstavami a realitou a to aj napriek tomu, že užíva silné lieky. Keď sa dozvie, že v meste nedávno pri tragickej nehode zomrelo dievča, začína si uvedomovať, že si ju možno Lucy vybrala ako spôsob, aby odoslala svoj posledný odkaz do sveta živých. - Konečne vyšiel horor v piatok a ja som si ho mohol poriadne vychutnať. Už zo zastaralo pôsobiaceho posteru mi bolo jasné, že ma Anguish zrejme velmi neuchváti, ale niekolko pozitívnych scén sa tu pre mňa našlo. Celý príbeh má silno dramatický kontext, čo mi občas trochu prekážalo. Atmosféra sa tu občas objavila, aj keď by som ju nenazval čisto hororovou, ale skôr mysterióznou, pretože som netušil, akým smerom sa to chce vydať. V závere sa už toho s dejom vela robiť nedalo, takže žiadne velké prekvapenie neprišlo, ale napriek tomu nepôsobil katastrofálne. Nepotešilo ma ani malé množstvo postáv, u ktorých ma ešte aj sklamali ich herecké výkony. Napriek velkému množstvu kritiky v mojom komentári sa však musím zaoberať aj niekolkými pozitívami. Tým bola predovšetkým snaha o lakačky, ktoré nepôsobili úplne lacno a nezameriavali sa len na prehnané zvukové efekty. Ďalším pozitívom je rezonancia, ktorú tvorcovia spomínali v traileroch, ale na jej plné uvedomenie väčšinou potrebujem pár dní. Trailer som pozeral až po skončení filmu a nikomu ho neodporúčam pozerať pred celým hororom, pretože je v ňom fakt všetko zaujímavé. Pôvodne som chcel dať dve hviezdičky, ale keď som v úplnom závere videl spomenuté to, že je to natočené podla skutočnej udalosti, musím oceniť to, že sa s tým tvorcovia neprezentovali na každom kroku. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Konečne moderná teenagerská duchárčina, ktorá nevyznieva ako totálne stupídna, stá kopírka. Atmosféricky film miestami trochu pripomenie nedávnu excelentnosť "It Follows" (na ktorú ale kvalitatívne ani zďaleka nedosahuje), avšak ináč je to taký dramatický, melancholický hororík, ktorému vládnu ženy a pohlcujúco pôsobiaca hudobná stránka. Príjemne natočené, kvalitne odohraté, na pomery teen hororov dosť vážne... Síce potom trochu zbytočne rozťahali záverečnú tretinu a samotné finále už od hororu ušlo úplne, ale aj tak mám z toho celkom dobrý pocit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sú príbehy a sú spracovania. Anguish má dobrý príbeh a dobré spracovanie, ale práve to spracovanie sa nehodí na príbeh, ktorý chce vyrozprávať. Viac ako art house horror je to dráma, ktorá je nakrútená hororovým štýlom, no netuším prečo. Je niekoľko spôsobov, ako bolo možné ten (inak zaujímavý) príbeh nakrútiť. Taký samoúčelný experiment. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Cení se nápaditost profláklého, bohužel výsledek efekt není dostatečný. Aniž bych chtěl něco prozradit a zabít to úplně, poznamenávám, že na doporučení to určitě není, ale ušmudlanou trojku sem plnesknu. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

To vám zase jednou byla nuda. Bez špetky napětí, atmosféry či nějaké podařené lekačky. Vlastně mi to nepřišlo ani jako horor. Film se táhl jak tejden před výplatou a působyl strašně unyle. Nesedlo mi ani obsazení hlavní herečky. Obstojná byla jen kamera a v určitých situacích hudební podkres. Jinak to je filmová tragédie na základě skutečnejch událostí. Takže s odřenýma koulema - těsně nad odpadem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Bude-li se někdo na tenhle film dívat jako na horror, bude myslím právem zklamaný. Anguish je totiž především softokultní a softspiritistický romanťák pro ženské, hlavně pro týnky, nic víc. Ale ani nic míň! A já sice nejsem ženská, natož týnka, ale bavil mě taky. A hodně. Žádná podbízivá líbivost, žádná laciná melodramatičnost, zato hodně slušná nekomerční nízkorozpočtovka. Ne snad přímo temná, ale určitě příjemně těžkomyslná. Zajímavá zápletka, slušné tři herečky v hlavních rolích a nečekaný úvod, při kterém mi málem zaskočily v krku knedlíky s vajíčkem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená i zahraná posedlá duchařina, na které si nejvíc cením znepokojivé atmosféry, která celý film provázela od začátku do konce. Jenže svým způsobem to byl i kámen úrazu, protože film si vyloženě říká o to, aby do toho Mallhi občas šlápnul nějakou lekačkou nebo mrazivějším momentem, ale to se bohužel nestalo a ten všudypřítomný neklid začal ztrácet na přitažlivosti. Nicméně jako debut určitě obstojné, takže jsem zvědav, co bude dál. 60% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokus o originální duchařinu tak trošku nevyšel. Na celém filmu je problém ten, že tvůrci mají myšlenku, kterou se chtějí vydat, ale absolutně si neví rady, jak ji uchopit. Celou dobu se pokoušejí o duchařinu, která postrádá hororové tempo. Je zde velmi málo momentu, které potěší a budování napětí úplně chybí. Samotný příběh není špatný, ale pokud se jej člověk rozhodne vnímat jako horor, tak se zklame a unudí.....4/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Konečně zase horor, který nestaví na trapných lekačkách, ale na silné atmosféře, které dopomáha hodně creepy hudební podkres, jenž mi však místy přišel dost přes čáru, protože děsil i ve chvílích, kdy by děsit nemusel. Opodstatnění by měl v momentě, kdy by se film stočil směrem, který se celou dobu nabízel, ale kterému se Anguish nakonec obloukem vyhl. Díky tomu bohužel působí samoúčelně a na nervy leze úplně zbytečně. Samotný film ovšem rozhodně není klasická duchařina na 101. způsob, ale atmosférický lehce artový kousek, který na konci trochu šokuje větou: "Inspired by true events," kterou tvůrcům teda ale vůbec nežeru. To "inspired" tam bude pravděpodobně potřeba brát hodně s rezervou. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Mám rád tieto nezávislé, pomalé americké horory, ktoré na prvý pohľad ani horormi nie sú, ale skôr drámami snažiacimi sa o znepokojivú atmosféru. Anguish v mnohom pripomenie minuloročný (a vynikajúci) indie hit It Follows. Režisér sa tu nesnaží o prvoplánové vystrašenie diváka, ale na príbehu jedného dievčaťa postupne buduje melancholickú atmosféru, pocit skľúčenosti (nuž, aj sa to volá anguish), ktorú dotvára minimalistickým soundtrackom. Veľa robia aj na žáner veľmi slušní herci a nijako zvlášť obohraný scenár. Aj napriek týmto pozitívam však nie som k Anguish veľmi prívetivý. Problém totiž je, že to po chvíli je nehorázna nuda. Tá melancholická nálada začne veľmi skoro otravovať, pretože nič iné neponúka, s každou pribúdajúcou minútou je Anguish čoraz jednotvárnejší a chýba vyslovene nejaký výrazný moment, ktorý by to aspoň občas ozvláštnil niečím nečakaným. Skoro sa tak prejaví, že Anguish je iba také rozťahané nič, ktoré vlastne nemá na ploche tej cca hodinky a pol až tak čo povedať. Záver sa snaží dianie mierne vyhrotiť, ale popravde som už bol z predošlej monotónnosti taký otupený, že ma absolútne nezaujímalo, čo sa v ňom deje. Škoda, pretože režisér sa nejaví taký márny a rozhodne vie čo chce natočiť, akurát nabudúce sa možno nie až takto veľmi sa utápať v tej dráme. CELKOVO: 2* (4/10) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně marné, ale opravdu hodně pomalé. Tvůrci asi chtěli dát filmu větší psychologickou rovinu a nezdržovali se s nějakým strašením či akčnějšími pasážemi. Tentokrát bohužel trochu na škodu. Lekaček je málo a atmosféra je budována postupně a spíše pouze v náznacích něčeho zlého. Závěr je celkem povedený, ale celkový dojem, kdy si film prostě znovu již nepustím, zůstává. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Dějová linie má hlavu i patu. Herci nepřehrávají, ale v některých momentech by jim dávka adrenalinu ke škodě nebyla. Hudba provázející snímek je velmi kvalitní a James Curd odvedl dobrou práci. S kamerou bylo možno si vyhrát více. Leč, subjektivně jsem postrádala jakékoli momenty napětí, o překvapeních nemluvě. A vzhledem k tomu, že film měl být inspirován skutečnými událostmi, očekávala bych silnější emoce, podtržení dané události a větší herecký výkon od hlavní představitelky Ryany Simpkins. Vzhledem k tomu, že u hodnocení/kritiky snímků natočených dle skutečných událostí jsem velmi přísná, navzdory výše uvedeným kladům, nemohu jinak než udělit jedinou hvězdu a tedy 25%. Pro nenáročné diváky, může být snímek ovšem vnímán zcela jinak... ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Nebolo to síce úplne najoriginálnejšie, ale už dlhú dobu som nevidel nič lepšie, či podobné v tomto žánri, takže hodnotím pozitívne. Malo to atmosféru, určité napätie, dejovú schému, vyvíjalo sa to postupne a herecké výkony tiež ušli. Za mňa celkom spokojnosť v rámci možností.. ()

Richie4422 

všechny recenze uživatele

Toto bol ten najhororovejší zážitok. Vážne. Čistý horor. Tak neskutočne nudný, uťahaný a dlhý film i napriek štandardnej minutáži som v živote, ale v živote nevidel. Po hodine som si pripadal, že pozerám trojhodinový Director's cut Titanicu a keď si po hodine poviete s povzdychom "ach, ešte polhoďka", viete, že pozeráte "skvost." Ten film je nudný i napriek tomu, že sa v ňom deje viac oproti iným lacnotám, kde sa 45 minút sťahujú decká do chatrče, Vážne, prvý kontakt s čímsi" príde pomerne skoro, ale to je tak všetko. Tie dlhé, dlhé, dlhočízne zábery, tie zbytočné 3 sekundové irelevantné zábery plodov stromov, tie manévre hore dole. Tie detailné zábery. Tak dlho som sa nepozeral do očí ani svojej bývalej. Všetko, všetko tu trvá dlho a dlho. I to desivé, resp. s potenciálom mať desivú atmosféru je tu tak rozťahané, že vás prejde nálada báť sa. Sonny si za príklad zobral hipsterské, pseudoartové nezávislé filmy a myslel si, že na festivaloch z toho všetci zvlhnú, "lebo je to iné." Pritom ten samotný plot nebol vôbec zlý.. možno nie svetoborný a rozhodne nie svieži v posession žánri, ale bol fajn, akurát, ale keď vás celý film nezaujíma, čo sa deje a ako sa to skončí, niečo ste niekde pokakuškali. Pretože mne vážne prestalo záležať na tom, ako sa to skončí v momente, kedy mi režisér naservívoval 35 sekúnd trvajúce hladkanie vlasov v nemocnici. Tvorcovia chceli spraviť horor postavený hlavne na emóciach a vykresleniu emócií, ale to sa nerobí hraním na gitare a dlhými zábermi. Na to treba viac skúseností. Jedna hviezda za to, že ide o debut a za praskajúce kosti na konci filmu. ()

HIPHOPer 

všechny recenze uživatele

Nápad genialní,děj super,atmosfera výborná...i když celý film se nic neděje a spíš nás to připravuje na závěrečnej konec,tak Auguish je příjemným překvapením.Jestli je to podle skutečnosti nebo chtěli režiséři si zahrát na lidské city jako u filmu čtvrtý druh,to nevím...sám nevím jestli by se něco takového mohlo stát,ale podle mě to funguje...a za mě osobně si myslím,že pozdějc se na tohle budu chtít kouknout ještě jednou ()

Reklama

Reklama