Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo ve dvacátých letech minulého století. V malé vísce začnou dva bratři vyrábět sportovní boty, které dosáhnou mezinárodního ohlasu. Ale Adi a Rudi Dasslerovi, z nichž jeden je introvertní inovátor, řemeslník a sportovec a druhý vizionářský obchodní génius a impulsivní sukničkář, se začnou ve svých představách stále významněji rozcházet. S nástupem nacistického režimu přerostou jejich dlouhodobé rozdíly v hlubokou nedůvěru, která nakonec vede k vytvoření dvou budoucích nadnárodních společností ADIDAS a PUMA. Jejich legendární rivalita je natolik neústupná, že je přenesena i na další generaci a provází Adiho a Rudiho až do konce jejich životů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Olík 

všechny recenze uživatele

„Čím víc proužků, tím víc Adidas“. Jo děti, i tohle, stejně jako dinosauři, Hanibal, Velká říjnová revoluce nebo rodina Štikova, patří k historii našeho bytí a hádám, že není lepší formy jak jí přiblížit konzumentovy, než formou pohyblivých obrázků. A z tohoto důvodu beru story bratrů Dasslerových prioritně jako veskrze dokumentární počin znázorňující fakta, ke kterým by si řadový divák jen těžko hledal cestu. A že tyto historická fakta jsou podávána atraktivním způsobem filmového příběhu, je už jenom dalším proužkem navíc na Adidasové tretře :D ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje zaujímavé momenty, dobre zahrané postavy aj scenár nemá vážnejšie chyby. Problémom je tá dĺžka, ktorou trpia asi všetky dvojdielne filmy, a tak je vo filme plno vaty na naplnenie potrebnej dĺžky. Napriek tomu za obsiahnutie riadneho kusu histôrie lepšie tri hviezdy. –––– Rútime sa do záhuby! – Príde Hitler a dá všetko do poriadku. –––– Ste v strane? Vaše členstvo v strane je základnou podmienkou našej spolupráce! –––– Dvetisíc mesačne a behám za vás... ()

Reklama

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracovnané pozadí zrodu dvou největších sportovních obuvnických společností současnosti. Už jednou jsem si takhle říkal, když jsem se procházel v obchoďáku, že každá věc má svou historii a že by mě u některých zajímalo, jak to s jejich vznikem bylo nebo co se za tím danným výrobkem schovává. Teď třebas jistě vím, že až příště zavítám do sportu pro sálovky či botky na běhání, tak co si asi vyberu ... dává to nakupování trošku jiný rozměr ;) ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Adidas versus Puma mě bavilo krapet víc, přesto je ale nemohu říct, že by mě Rivalové navždy nudili. První díl je vyloženě nuda. Předpokládám, že co do historických skutečností, je film přesný, první díl je ale jedna velká příprava pro filmově mnohem záživnější dvojku, ve kterém je už válka, američané a naplno se rozjede boj mezi těmito firmami. Pokud bych měl hodnotit filmy jednotlivě, jednička by dostala 2 a dvojka 4, ale celkový dojem tohoto tříhodinového kolosu druhý díl natolik napravuje, že se přikloním ke slabším 4. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kupodivu velice kvalitně natočené drama o jedné rodině, které mám problém vidět nezaujatě, neb jsem byl jako člen štábu při natáčení v Čechách. Nicméně pokusím se. Die Dasslers se celé tři hodiny (kolik obě části mají) nehne na krok od hlavních aktérů (Rudy, Adi), tématiky sportovní obuvi a Pumy vs. Adidas. Doba míjí, kulisy se mění ale rivalita roste. První část je hlavně rodinné drama, které nenabízí takové zvraty jako další část (je hlavně o budování společné firmy a těžkých začátcích). Druhá půlka bude pro diváky záživnější, neboť právě v ní onu rivalitu Pumy a Adidas naleznou. A nutno podotknout, že z této rivality mi přijde jako Puma ta kladnější (alespoň v tomto snímku). U Adidas a vůbec Adiho a jeho ženy mi přišlo, že jsou zde vykreslení negativněji. Též mi připadalo, že rivalita mezi Rudym a Adim není způsobena jen tím, co film ukazuje, ale i něčím dalším v pozadí, co si scénáristé netroufli ukázat. Přesto se s tím porvali na výbornou a výsledek je skutečně kvalitní podívaná, která patří k tomu lepšímu (téměř pětihvězdičkovému) co současná televizní produkce může nabídnout. Velký palec nahoru a Adidas versus Puma dosahuje jen částečných kvalit tohoto snímku. 80% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Většina filmu byla natáčena v Praze a blízkém okolí. Několik scén též bylo realizováno v Kutné hoře. (Nach)

Reklama

Reklama