Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při pátrání po nezvěstné matce dokáže neohrožená Enola Holmesová přechytračit i svého staršího bratra Sherlocka a pomoct mladému lordovi na útěku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (404)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sólo pro Millie Bobby Brown. Aby taky ne, když, společně s Louisem Partridgem, má jako jedna z mála postav nějakou větší hloubku. Nejvíc je to asi vidět na jejích sourozencích - do určité míry to nevadí, jak Sherlock, tak Mycroft jsou postavy zavedené, takže rozvíjení jejich osobností není až tolik potřeba. Jednorozměrnost postav jako byl Mycroft nebo paní vychovatelka ve smyslu 'patriarchy good, women's rights bad' nebo, jednodušeji, 'obey' se však rychle ohrála. Zvlášť, když nic moc jiného režie z těchto postav nenabídla. Vypadá to však na základ, na kterých se v budoucnu bude stavět nějaký ten character arc. Konec-nekonec, kdy se v mých očích skoro nic nevyřešilo, by svědčil o tom, že nás ještě něco takového čeká - soudě dle počtu knih si ale na něco jako Gypsy Goodbye ještě chvíli počkáme (pakliže se dočkáme). V současné době Enolu Holmes lze hodnotit pouze jako stand-alone film (proč nebyl použit podtitul knihy mi asi navždy zůstane záhadou) - ten se povedl, potěšil mě styl vyprávění, setting, pár skutečně vtipných momentů a přítomnost hádanek jako vytržených z nějaké adventury (škoda, že v tomto médiu nelze divákovi nechat čas na luštění). Plus a zároveň mínus je vztah Enoly a Tewksburyho - bohatě bych se spokojil (možná i dokonce uvítal), kdyby zůstali jen kamarádi. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Rozjezd je přímo bravurní a až mě překvapovalo, jak skvostně to díky živoucí režii a nápaditému střihu fungovalo. Ústřední trojlístek k sežrání a původní zápletka v rámci dané žánrovky plně vyhovující. Jenže od druhé poloviny tvůrci hodí stopku, nepochopitelně se na všechno vybodnou a dojedou do šedivého, anti-klimatického finále, u kterého jsem si nebyl byť v nejmenším jist, komu bylo vlastně určeno. Kurde, co se během produkce pokazilo? ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, nápadité, přehledné. Energický komentovaný vysvětlující styl někomu nesedne, já ho bral jako svěží originalitu. Historická rodinná detektivka, která je zacílena na náctileté publikum. Zejména dívky 12+ může živelná hlavní představitelka hodně bavit. Za mne spokojenost, lepší 3* 70% (viděl jsem: 1x cz) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Talentovaná netfloxovská hviezdička MBB, si užíva svoj prvý film, v ktorom hraje prvé husle. Dá sa povedať, že sa jej darí a talent rozhodne má. Avšak tento snímok je silný priemer a dosť prispôsobený dnešnej dobe ( s tým sa už zrejme nedá nič robiť a prehnaná politická korektnosť už bude niečo viac, ako skutočný pohľad na históriu a talentovanosť tvorcov ). Jednohubka, ktorá sadne iba mládeži. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná zábava, kde jsem zpočátku predikoval max 50% a éjhle Netflix má další pozitivně přijatý film. Millie Bobby Brown je skvělá mladá herečka, která svůj talent ukázala už ve Stranger Things a zde ho jen potvrzuje. Akce zde moc není, je to spíše drama s hezkou výpravou a pěkným dobovým Londýnem. Bavilo, ale je to cílené spíše pro mladší publikum. Příběh***, Akce**, Humor**, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Chvíli po vydání plakátu k filmu si fanoušci nemohli nevšimnout jedné významné chyby. V pravé části, vedle Big Benu, je zobrazena budova zvaná Portcullis House, která byla uvedena do provozu v roce 1992, přičemž film se odehrává v 19. století. Na přebalu k soundtracku filmu již tato budova byla tvůrci odstraněna. (Muffino)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Reklama

Reklama