Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (373)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Opravdu příšerná komedie, která je plná trapného a nevtipného humoru. Kromě toho je tu i naprosto stupidní děj a plno logických nesmyslů (každý Francouz po pár minutách jízdy umí plynule česky). Abych nelhal, nějaký ten fór se povedl, ale mnoho jich není. Je to tak neuvěřitelně blbé a zvláštní, že na to pokaždé musím koukat a nikdy nevěřím svým očím, co to vlastně natočili... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu slabá komedie, která toho kromě několika vtipných momentů a trošku té nahoty nic pořádného nenabídne. Úspěch Slunce seno Růžičkovic rodině vnukl nápad, natočit rovněž ujetou komedii, ovšem když neměli po ruce pořádný scénář a zajímavé postavy, tak to vyšlo celé vniveč. Slavné příjmení a obsazení známých tváří vám totiž ještě nezaručí úspěch. Zvlášť když nemáte pořádně z čeho brát. ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Já bych tento snímek neviděl jako úplně nezdařilou věc. Když jsem ho zhlédl poprvé, velmi jsem se u něho nasmál. Dodnes si ho tu a tam pouštím, když si chci odpočinout. Mám rád Helenku Růžičkovou a ta si roli zde viditelně užívá. Není to možná komedie, u které bychom se váleli smíchy a ani bych to nezařadil do TOP 30 české kinematografie. Ale na sobotní odpoledne a relax to není zas tak špatné. A nějaký ten úsměv u toho také vyloudíte. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Snaha udělat komedii ala slunce ,seno... jenže jim to poněkud nevyšlo a je z toho trapnost nad trapnost. Přesto bych to viděl asi tak na 35% proto ty dvě hvězdy. Občas se u toho člověk docela i zasměje ,i když opravdu jen občas. Největší kýč byl rapující černoch na českou klasiku u autobusu. Po revoluci se točily perly. ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Tenhle trapný a naivní neatraltivní filmový guláš patří k tomu nejhoršímu co bylo po sametové revoluci natočeno.Může se klidně řadit mezi Playgirls,Ještě větší blbec než jsme doufali a další nepovedené kousky.Ta jedna hvězdička je jen díky pár náhodným vtipům,které do Fialek zabloudili zřejmě z nějakého jiného filmu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Filmování probíhalo v Paříži, Rakovníku, Praze, Brně a na hradě Špilberk. Natáčelo se také ve vinných sklepech v Petrově a na zámku Koloděje. (M.B)
  • Mezi Pařížany, kteří pozorují pomalovaný starý autobus a prezentaci Karafiátovic cestovní kanceláře, je i naivní malíř a cestovatel Libor Vojkůvka, autor malůvek na autobuse. (Ganglion)
  • Sourozenci Karafiátovi mají stejná křestní jména jako jejich představitelé, Helena a Jiří. (Investman)

Reklama

Reklama