Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v malém texaském městečku Frontera, které leží blízko mexických hranic a jehož obyvatelstvo tvoří potomci černých, bílých i domorodých Američanů, stejně jako mexických přistěhovalců (ať už legálních či ilegálních). Šerif Sam Deeds, jenž vykonává svůj úřad ve stínu legendy svého otce, vyšetřuje čtyřicet let starý zločin, který i po takové době dokáže ovlivnit osudy lidí v městečku. Jeho obětí se stal někdejší šerif Wade, který svého postavení zneužíval pro vlastní prospěch. Deeds postupně odhaluje po léta skrývané souvislosti, v nichž klíčovou roli sehrál i jeho otec. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film, který se chvíli tváří jako thriller, něco ve stylu "Mlčení jehňátek", ale po nějaké době se to změní a vy sledujete něco, co je hodně podobné komiksu "Skalpy". Má to podobný náboj i podobné řešení témat, kdy navíc dostáváte celkem zajímavý případ, jehož pointa je docela nečekaná, i když ne přímo odzbrojující. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Na tenhle neonoir neprávem padá prach. Co se nepodařilo Wellsovi v Doteku zla, dokázal Sayles v Osamělé hvězdě. Tolik starých trápení, bolestí i bolístek, tolik vzájemné nevraživosti, nepochopení, to vše je možné snad jen tam, kde se setkávají dva světy, bohatý americký s tím chudým mexickým. Kdo nosí šerifskou hvězdu, je zákon. A zákon má vždy pravdu. Nebo ji nemá, když vás soudí vlastní syn? Buddy Deeds je legenda, ten ustojí i takový soud. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa hodnotí americký film určený výhradne pre domáce publikum, navyše aj umelecky vyhranené. Lone star je veľmi komorný, dlhý melancholický film, ktorý hodnotím takto vysoko až po tom, čo sa mi rozležal v hlave. Môže sa vám stať, že ho po hodine vypnete, že vás nezaujme a budete sa nudiť. Možno by to bola chyba. Pohľad na život obyvateľov na americko mexickej hranici (rasizmus, vzťahy a pod.) na ploche 135 minút chce od diváka interaktívny prístup. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Osamělá hvězda je o pátrání současného texaského šerifa po 40 let staré vraždě nositele nalezené kostry, je i o dnešním soužití černých, rudých a bílých angloameričanů a hispánců, civilistů i vojáků, je taky romancí o zakázané staré lásce a o vině a trestu. V průběhu vyšetřování je odkryto mnoho dalších kostlivců ukrytých v multikulturálním Riu na hranici s Mexikem. Možná, že tomuto kritiky vysoce oceňovanému filmu (celkem 23 cen) chybí pro běžného diváka více napětí a do půlky filmu i více přehlednosti. Na druhou stranu film je hlubokým a citlivým ponorem do dnešní US společnosti. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=gEEP4gvABxI ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chris Cooper je znám spíše z filmů jako Čas zabíjet nebo Americká krása, tady ale na rozdíl od uvedených filmů dostal šanci vyniknout v hlavní roli. Myslím, že se mu to docela podařilo, byť si možná zasloužil trochu výraznější příběh, ale jeho výkon rozhodně filmu neubírá na zajímavosti, spíše naopak. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama