Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (2)

Hnízdo (2020) 

Slovenský seriál o dvou manželských párech, které bojují o jedno novorozeně, kterého se jedna matka zbrkle vzdala při tajném porodu a druhá touží po adopci. Po Tajných životech a řekněme žánrově odlišných Za sklom za mne nejlepší slovenský seriál moderní éry. Řemeslně i herecky propracovanější než je běžná komerční tvorba a ikdyž to po pár dílech na chvíli sklouzne k fádní vztahovce s příchodem malé krimi linky to do konce nabere parádní drajf. Herecké výkony nadprůměrné ( zase Bárta... ) ale pokud mám říct milé překvapení, pak Nataša Grambličková v roli dcerky, která se snaží o učitele hudby, je můj favorit. Naopak jediné zklamání je má oblíbenkyně Soňa Norisová, které jsem tu zdrcenou ženu moc nevěřil, což je možná tím, že ji mám zafixovanou jako neohroženou silnou hrdinku. Kvalitní vztahovka za čtyři hvězdy. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

První dil slovenského seriálu RTVS je sice jen seznamovací na rozjezd, ale já nadsadím čtyři hvězdy, protože je od začátku vidět slušná řemeslná kvalita, dobré herecké výkony u kterých je vidět, že herci měli čas si scénář přečíst déle než jen deset minut před klapkou. Seriál s námětem babyboxů začíná sympaticky, tak snad to nesklouzne do fádní vztahovky jak od komerční televize. PS: Existuje na Slovensku nějaký seriál, kde by nehrál Alexander Bárta? ()

Reklama

Reklama