Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Geniálna hudobná vsuvka, predurčila "Furiozu" k nadpriemeru. Za mňa škoda, že nie je samotný snímok poňatý "na-vážno", lebo tá miestami odľahčená forma, nie tak celkom plní svoj účel. Každopádne, film baví, nenudí, tých 140 minút solídne rýchlo zbehlo, čo ma teda celkom milo prekvapilo. Medzi tri-4 .. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Furioze by sa dalo čo-to vyčítať, avšak v kontexte stredoeurópskej, respektíve východoeurópskej "gangsta" tvorby ide bez diskusie o veľkofilm. Kam sa hrabe inak solídna Čiara, čiže aj preto mierne nadhodnocujem oproti tomu, čo považujem v prípade tohto filmu za objektívne hodnotenie. Vzhľadom na udalosti by mohlo ísť pokojne o seriál, takto všetko pôsobí skratkovito, o hlavnej postave sa toho veľa nedozvieme a mala dostať väčší priestor. Paradoxne tak film pôsobí mierne uťahane, ale držia ho hore niektoré kvalitne nakrútené scény (stretnutie s futbalistami, bitka v lese, aj niektoré ďalšie) a príťažlivé prostredie, v ktorom sa odohráva. V úlohe nesympatického a tupého Goldena som si celý čas predstavoval Roberta Carlylea, hneď by to celé pôsobilo dramatickejšie a táto "nula" by nebola pre policajtov iba "nula", ako sami poznamenali. 70% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů co sem viděl na Netflixu, to sem ještě vybíral podle těch tisíců obrázků, co tam maj. Teď už vím, že je to cesta do pekel, a že je lepší vybírat filmy podle csfd, jako dycky. No, takovej ten klasickej polskej příběh - on má rád ji, ona má ráda jeho + pár mrtvejch ultras :o). Začátek filmu se mě hodně líbil, když to bylo takový ještě jen mlácení fanoušků, jakmile se překlopilo v mafiánský lapálie, už to bylo horčí. Viděl sem už mnohem lepší polský gangsterky, což je teda mazec, že vůbec na takovejhle žánr koukám. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Polská akční jízda podsvětím s tématem fotbalových chuligánů - hromada rozbitých drsných ksichtů, fet, fotbal, nějaký ty nahatý Polky, vše ve velmi syrovém balení . Akčňák, který jede na vlně filmů Patryka Vegy, a člověk si řekne wow, ti Poláci jsou filmově o dvě třídy jinde než my ( už jen castingově si to neumím představit ), ale scénáristicky už to není moc hitparáda jak to nedrží pohromadě. Už to není tak bombasticky překvapivé jako když se objevila série Pitbull ( od roku 2016 ) a ani filmařsky dokonalé jako např. seriál Oslněni světlem (2018) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama