Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Olencki je sice trochu sofistikovanější než Vega, ale to neznamená, že by jeho hrdinové byli nejostřejšími tužkami v penálu. Asi nejvíc film připomíná první dva díly Rise Of The Footsoldier přičemž plusem je specifický polský rukopis i prostředí. Nicméně i tady je to chuligánských skupinách, jejichž někteří členové si vydělávají obchodem s drogami a neštítí se spojit s úhlavními nepřáteli. Do toho je zakomponovaný příběh odcizených bratrů a policistky pocházející ze stejného prostředí, což příběhu dodává na jisté osudovosti. Brutalitou se tu nešetří, ale nepůsobí to samoúčelně, protože násilí má svou nezastupitelnou roli. V mezích normy se člověk občas i zasměje a fajn to bylo i herecky, přičemž na vypatlané hroudy svalů mají Poláci snad monopol. Olenckiho budu sledovat. 90% ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me to teda sedlo. Příjemné překvapení . Rekl bych takova polska Suburra. Dobra hudba, fajn kamera a skveli herci. Co za promenu predvedl Mateusz Damiecki v postave Goldena, prirovnal bych to skoro k Edwardu Nortonovi v Kultu Hakoveho krize. Pribeh fajn, prostředí ostré jako břitva. Stopaz 2:20 utekla jako voda. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomerne dlho mi tento snímok stál v archíve a čakal na svoju príležitosť. Hooligans poznáme z rôznych iných filmov, prevažne z Anglicka, preto ma zaujímalo, ako to podajú Poliaci. A kurwa, tí sa s tým tiež neserú. Veď, Ventúrska by mohla rozprávať. Olencki spojil dva ani nie žánre ale motívy do jedného filmu. Prvá polka je viac o tom hooligans, prefackaní futbalistov, prefackávaní sa navzájom. Druhá už rieši mafiu, drogy, politiku a fízlov. Preto je to dlhé jak piatok v práci a s veľmi zvláštnym rozprávačským štýlom. Mne osobne to nesedelo a možno aj to je hlavný dôvod, prečo ma to nedokázalo strhnúť a sklamalo moje očakávania. Pravdou ale ostáva, že je to film, ktorý treba vidieť. Aj keď je podaný dosť "komerčne", pre davy a nie len komunitu, zachováva si určitý feel toho, ako to medzi nimi funguje, aké sú tam väzby, aké postavičky tam pobehujú a tak. Jasné, určitá tendenčnosť tam byť musela, aj keď záver ju mierne zjemňuje. Furioza je teda rozhodne zaujímavý počin od severných susedov, aj keď v rukách schopnejšieho scenáristu a režiséra to kľudne mohlo dopadnúť lepšie. Silné 3 z 5 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama