Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Poliaci sa predviedli a ja som si film na plno užil. Skôr ako o hooligans je to smutný film o podsvetí, zrade a rozhodne nečakajte na konci úplný happyend.  Postavy skvelé a herci ešte lepší, natočené je to výborne, hlavne teda akcia je poriadne surová. Po príbehovej stránke sa tam rieši hlavne obchod s drogami a väčšinu času je to skôr krimi. Soundtrack vynikajúci a sadol k filmu na výbornú. Dĺžka mohla byť troška kratšia, 10-15 minút sa mohlo kludne vypustiť. No a celkový koniec už za mňa zbytočný. Bavil som sa teda na výbornu a málo chýbalo k dokonalosti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, Polsko tyhle špinavý příběhy umí, ale tady trošku vidím problém ve scénáři. Příliš hlavních postav, několil linií, které by mohli být zajímavější než vlastně klasická gansterská drogovka. Mě by se asi nejvíc líbila ta policajtka ve vztahu k její minulosti a integritě mezi poldy, no nic s tím neudělám. Bavilo mě to, ale znám teda drsnější a především scénaristicky lepší polský filmy. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Střihače a scénáristu bych poslala na převýchovu do sportovního tábora funoušků jakéhokoliv FC a nebo zpátky do školy.. Ta policajtka byla tak blbě napsaná, že kdyby tam vůbec nebyla, tak by se vůbec nic nestalo. Doktor a jeho proměna v chuligána byla naprosto idiotsky neskutečná a neuvěřitelná. Sice to dívatelné je, ale dost často s velkým sebezapřením. Jak říká klasik : "Příliš mnoho zajíců, psova smrt" a nebo je to naopak?  Za mě 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Geniálna hudobná vsuvka, predurčila "Furiozu" k nadpriemeru. Za mňa škoda, že nie je samotný snímok poňatý "na-vážno", lebo tá miestami odľahčená forma, nie tak celkom plní svoj účel. Každopádne, film baví, nenudí, tých 140 minút solídne rýchlo zbehlo, čo ma teda celkom milo prekvapilo. Medzi tri-4 .. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu toho ultranásilíčka ve jméně fotbalu, drog, moci a tak vůbec pro cokoliv, co je zrovna po ruce. Testosteron teče ušima. Fotbaloví fanoušci ze tvrdého jádra a zobrazení konfliktu financování fotbalových teamů prostřednictvím permanentek od fanoušků skomírajících klubů a zas ufinancovat tento testosteronový život, aniž by se chuligáni dostávali za hranu zákona. Aneb příběh o pár přátelích, které rozervou zuby ulice a hooligans na kusy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama