Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů co sem viděl na Netflixu, to sem ještě vybíral podle těch tisíců obrázků, co tam maj. Teď už vím, že je to cesta do pekel, a že je lepší vybírat filmy podle csfd, jako dycky. No, takovej ten klasickej polskej příběh - on má rád ji, ona má ráda jeho + pár mrtvejch ultras :o). Začátek filmu se mě hodně líbil, když to bylo takový ještě jen mlácení fanoušků, jakmile se překlopilo v mafiánský lapálie, už to bylo horčí. Viděl sem už mnohem lepší polský gangsterky, což je teda mazec, že vůbec na takovejhle žánr koukám. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Reklama

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

.....bol som zvedavý -tu samá chvála na film - má 74 percent....toto tu je v popise filmu: "Vyrastali spolu na jednom sídlisku. Boli priateľmi na život a na smrť, avšak osud ich priviedol na rázcestie a teraz, po rokoch, budú stáť jeden proti druhému"......tak som bol zvedavý a...vidím jedincov s prvou signálnou sústavou ,ktorých baví otlkať si svoje sprosté gebule....dej -prostredie-výkony herci-záver- slabota....trvá to vyše dvoch hodín a .....nič len sprosté otĺkanie sprostých hláv.... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polský Majštryk pro drsné chlapáky! Za poslední dobu mám šťastný výběr, to je jedna pecka za druhou. Spolupráce Netflixu s Polskem dopadla opět dobře a neznámý režisér naservíroval teda pořádný kus vyzrálé filmařiny. Furioza je dost možná nejlepší film na téma football Hooligans, který je zároveň i drsnou gangsterkou, kriminálkou, policejním Thrillerem, bojovým akčňákem a dusným dramatem. Britští i Američtí hooligans působí vedle těch Polských vyloženě vtipně. Hlavní hrdina je bývalý hooligan, nynější doktor a jeho bývalá láska je aktuálně policistkou, která mu dá 2 možnosti- Buď se stane policejním informátorem a inflitruje se do kriminálního Gangu Furioza, kterému vévodí jeho bratr, anebo pošlou okamžitě jeho bratra na několik let za mříže. Film i přes 2 hodiny 20 rozhodně nenudí, diváka vtáhne do děje okamžitě, je to velmi dobře natočené, výborná hudba v pozadí ( potěší i Polský Hip Hop), najde se zde i pár slušných nečekaných zvratů, atmosféra je pořádně hutná ( v některých scénách je spocená prdel zaručená), všechny postavy hrají výborně ( policistka hodně bad ass ženský charakter), ale nejvíce mě nejspíš bavil Golden- slizký pokerovaný skin head, ze kterého šel mráz v zádech ( proměna herce v takovou fyzicky hutnou roli je neuvěřitelná), vizuálně- technicky je to na vysoké evropské úrovni ( Češi si o takové filmové kvalitě rozhodně můžou zdát), občas padne i slušná hláška ( Schováváš se jako Hemeroid v prdeli  ) a samozřejmě potěší i samotná akce, která je neuvěřitelně syrová, krvavá, brutální, nekompromisní a realistická. Hromadný duel v lesích v první třetině filmu byl neskutečný mazec, ale hodně se mi líbil i úvodní 3v3 bojový duel v Ringu, skvělé je i finále ( parádní pěstní fight), věřím, že spousta lidí z filmu dělá MMA a jiné bojové sporty. Takový drsný chlapský pořádný film, který má říz a koule si nechám líbit. Měkoty a knihomolové si můžou dát zpátečku a rozhodně to není film pro děcka. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 5/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 8.5/10. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Pomerne dlho mi tento snímok stál v archíve a čakal na svoju príležitosť. Hooligans poznáme z rôznych iných filmov, prevažne z Anglicka, preto ma zaujímalo, ako to podajú Poliaci. A kurwa, tí sa s tým tiež neserú. Veď, Ventúrska by mohla rozprávať. Olencki spojil dva ani nie žánre ale motívy do jedného filmu. Prvá polka je viac o tom hooligans, prefackaní futbalistov, prefackávaní sa navzájom. Druhá už rieši mafiu, drogy, politiku a fízlov. Preto je to dlhé jak piatok v práci a s veľmi zvláštnym rozprávačským štýlom. Mne osobne to nesedelo a možno aj to je hlavný dôvod, prečo ma to nedokázalo strhnúť a sklamalo moje očakávania. Pravdou ale ostáva, že je to film, ktorý treba vidieť. Aj keď je podaný dosť "komerčne", pre davy a nie len komunitu, zachováva si určitý feel toho, ako to medzi nimi funguje, aké sú tam väzby, aké postavičky tam pobehujú a tak. Jasné, určitá tendenčnosť tam byť musela, aj keď záver ju mierne zjemňuje. Furioza je teda rozhodne zaujímavý počin od severných susedov, aj keď v rukách schopnejšieho scenáristu a režiséra to kľudne mohlo dopadnúť lepšie. Silné 3 z 5 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama