Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 1
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (104)

Happens 

všechny recenze uživatele

Trochu toho ultranásilíčka ve jméně fotbalu, drog, moci a tak vůbec pro cokoliv, co je zrovna po ruce. Testosteron teče ušima. Fotbaloví fanoušci ze tvrdého jádra a zobrazení konfliktu financování fotbalových teamů prostřednictvím permanentek od fanoušků skomírajících klubů a zas ufinancovat tento testosteronový život, aniž by se chuligáni dostávali za hranu zákona. Aneb příběh o pár přátelích, které rozervou zuby ulice a hooligans na kusy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice dávám tři hvězdy, ale dávám to na úroveň polské filmařiny. Furioza je dobrý kousek, jen mě tu sralo pár jednotlivostí, přes které jsem nedokázal přejít. Zároveň si ale myslím, že to je jeden z nejprecizněji natočených filmů z prostředí hooligans. Během jejich sledování mi z nich bylo totálně odporně. Celou tu dobu má film nejlepší scény v momentě, kdy v pozadí hraje melancholická hudba a na obraze jsou hooligans v euforii z toho, že někomu dávají po držce nebo někomu minimálně nějak ničí život. To byly opravdu silné momenty a dávaly mi najevo, že film jasně říká, že hooligans jsou lidské dno. Závěr to ale trošku otočil a já nevěděl, co si o tom úplně myslet. Pokud máte ale podobnou tématiku rádi a jste fanoušci fotbalu, tak tímto filmem nic nezkazíte. Je to určitě hodně zajímavý kousek. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už podľa plagátu je jasné,  že sa žiadna romantická komédia konať nebude. Film je plný násilia a hoci nič nové pod slnkom,  Poliaci tému vypatlaných a vykoksovaných kibiców zmákli i dejovo výborne. V podstate ide o agresívnu oddychovku, u ktorej vám trochu podskočí adrenalín. Zaujala ma Weronika Książkiewicz, ktorú som videl len nedávno v brutálne depresívnej dráme Powrot do tamtych dni,  kde hrala úplne odlišnú rolu ako v tomto filme. Ženská má ohromný potenciál a k tomu ešte super vyzerá! S deťmi by som ale Furiozu asi nepozeral. 90% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama