Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

mac000 

všechny recenze uživatele

Pro mě zůstane seriál srdeční záležitostí. Viděl jsem několikrát (poprve, krátce po celosvětové premiéře, uvedení v rakouské televizi ORF), knižní předloha vyšla v ČSSR v 8O.letech a dlouho byla pouze ve slovenštině. Televizní přepis shromáždil plejádu známých herců na čele s charismatickým R. Chamberlainem, pro něhož se role pátera Bricassarta stala vrcholem filmové kariéry. Hudba, scenérie i herecké výkony jsou na velmi dobré úrovni. ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že tohle představovalo pro generaci mojí matky vrchol romantickej dojáků. No a dneska, ve vší záplavě pojišťoven, vztahů, atd. je to neškodná podívaná. Sice po prvním díle dost předvídatelná, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem se tim slušně bavila, když mi všchny typy na to kdo, kdy umře, vyjde:) ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vtáky v tŕní, miniséria mojich dievčenských čias, páter Ralph moja prvá platonická láska, Austrália láska na prvý pohľad, nezabudnuteľné herecké výkony, nádherná hudba a pre mnoho ďalších dôvodov nedávam nižšie hodnotenie. Ani neviem koľkokrát som Vtáky v tŕní videla, čítala som aj knihu a poznám to snáď naspamäť. Ani neviem, ktorý herecký výkon bol najlepší, lebo všetky boli naozaj úchvatné, wow, wow a ešte raz wow!!! Vtedy som ani netušila, že Christopher Plummer je ten legendárny Christopher Plummer! A tiež som nevedela, že v skutočnosti bol seriál nakrúcaný v USA a vôbec nie v Austrálii a pamätám si, že keď som sa to dozvedela, bola som sklamaná. Zaujímavé je, že na imdb majú The Thorne Birds aktuálne 7,9/10 a tu na čsfd iba 58%. Pravdupovediac nerozumiem tomuto biednemu hodnoteniu. Zaslúžené nominácie na Golden Globes a maximálne zaslúžené víťazstvá. Ja by som dala sošku všetkým hercom a tvorcom tejto krásnej a nezabudnuteľnej minisérie. Som rada, veľmi rada, že knižka Colleen McCullough bola sfilmovaná.💙 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle posmutělá a rozbolavělá romantika je zkrátka nadčasová. Odsuzovat ji je odsuzováním celého žánru. Ptáci v trní totiž patří k nejlepším romantickým filmům vůbec - a nejen díky tomu, že se v nich pracuje s "vyššími" tématy než "ona si vzala jiného, a proto nemůžeme být spolu". Překrásná Rachel Ward tu hraje zranitelnou Meggie, jejíž láska k otci Ralphovi (charismaťák Chamberlain) jde i proti Bohu. Jejich společné scény jsou nabité napětím, emocemi i výstižnými dialogy - což je přesně to, co dámy od romanťárky chtějí. Poslední dva týdny už nemají takový emocionální náboj a mnohem víc se vlečou, ale ten konec stojí za čekání. 75 % ()

Marci 

všechny recenze uživatele

To byly časy - začátkem 90. let u nás začal běžet tenhle legendární seriál. Zakázaná láska mezi mladou dívkou a knězem, sňatek s nemilovaným mužem, utajované dítě... Všechno je to vlastně červená knihovna, ale nějak to funguje. Sice se na to dneska dívám trochu s nostalgií a úsměvem na rtech, pořád ale ráda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)

Reklama

Reklama