Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo to nenazvali vták v tŕní. Ani neviem koľko dielov a koľko minút z toho som videl, ale to, čo som videl ma nezabavilo, nenadchlo a nedalo mi veľa zmyslu. Ako veriaci som pre to hľadal pochopenie a nejaký zmysel. Niečo možno ušlo a nastolilo to pár otázok a názorov, riešení, či pripomienok, ale celkovo to bola nuda. V jednom diely schádzala hlavná herečka po schodoch, kde upútala kňaza a ak sa mám priznať aj mňa, ale to mi najviac utkvelo v pamäti a ostatné len ťažko, až vôbec, čo znamená, že to asi naozaj za veľa nestálo. Toto nebola romantika podľa môjho gusta. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - cena (4) - *Nejlepší minisérie nebo TV film, *Nejlepší herec v minisérii nebo TV filmu - Richard Chamberlain, *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Barbara Stanwyck, *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Richard Kiley + nominace (4) - Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu - Rachel Ward, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Piper Laurie, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Jean Simmons, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Bryan Brown ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Slzopudná limonáda? Ano. Kýč? No, možná taky. Červená knihovna? Jestli jo, pak ta nejlepší, která kdy vznikla. Seriál, pro který mám, navzdory výše jmenovaným faktům, slabost. Vše totiž stojí na vynikajícím hereckém obsazení v čele s Richardem Chamberlainem. Dokonce i český dabing s Viktorem Preissem a Dagmar Čárovou je vynikající. 70%. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jsem někde náhodou zahlédla název, říkala jsem si, že to sice už dnes asi je klasika, ale bude to stejně taková ta chujovina alá Rosamunda Pilcher, co pro 25 letou holku úplně nebude, no a hle... ono jsem se vlastně příliš nemýlila, červená knihovna jako když vyšije, ale... jo, toto mě prostě chytlo, nebylo to tak úplně pitomý, a co si budeme povídat, všichni známe to pořekadlo o zakázané lásce a každý, kdo si ji tak trochu prožil, musí jen potvrdit... z otce Ralpha de Bricassart v podání Chamberlaina srší charisma na všechny strany proudem, představitelka Meggie podle mě místy hrála špatně nebo přehrávala, ale asi to k vývoji její postavy, která se mi úplně vždy nezamlouvala a rozčilovala mě, vlastně patřilo. Nepamatuji si však, kolikát mě jeden jediný film nebo seriál dokázal tolikrát naprosto citově rozložit, za což tleskám a navíc jsem nabyla dojmu, že se jedná o poměrně věrnou adaptaci knihy, až na pár odlišností, které však nejsou nijak zásadní (četla jsem jen velmi zjednodušený originál), a prostě to plný hodnocení musím napálit. ()

Eva_Krejcova 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knížku je tu jak píše Lynn tlustá bychle kterou jsem se prokousla a stálo to za to. Tento seriál je hezký příroda je sice na můj vkus trošku suchá přípomíná horkou Saharu z čehož je mi vedro.Ale jsou tam i krásná města. Příběh je to romantický a napínavý a taky smutný Rachel Ward a Richard Chamberlain jsou užasní ráda se na to dívám je tu vytižená nádherná láska Meggie a Ralpha který se zmítá mezi láskou k Meggi a bohu. A taky život na Droghedě kde to její obyvatelé neměli jednoduché museli se potýkat se suchem a pak taky se zničujícím požárem a k tomu ještě se smrtí manžela Fiony a taky její přehlížení Meggi jako by ani nebyla snad jen pouhý vzduch vůbec jsem se nedivila že se zamilovala do Ralpha. Myslím že tehle seriál by také měli pouštět ve Vatikánu hlavně papežovi aby viděl jak je celibát zbytečný a jak je to proti přírodě a co vlastně způsobil. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)
  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno